Пт, 2024-04-19, 21:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Обшукали будинок голови Верховного суду Василя Онопенка
11:34
Обшукали будинок голови Верховного суду Василя Онопенка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Працівники Генпрокуратури та міліції провели обшук у будинку голови Верховного суду Василя Онопенка.

"Пізно увечері вчора у приватному помешканні глави Верховного Суду Василя Онопенка слідчим з особливо важливих справ Генпрокуратури Павлієм та працівниками ГУБОЗ було зроблено обшук", - повідомляє УНІАН з посиланням на поінформоване джерело.

"При цьому слідчий пояснив Онопенку, що цей захід проводиться в рамках кримінальної справи, порушеної проти його молодшої доньки Ірини Онопенко і пред’явив постанову судді Печерського районного суду Києва", - сказав співрозмовник агентства.

"Наступного дня Онопенко довідався, що у цій справі фігурує не тільки його донька, а й він як Голова Верховного Суду", - зазнає джерело.

Продовжуючи тему, співрозмовник підтвердив, що мова у справі дійсно йде про позичання Іриною Онопенко грошей, але не в сумі 300 тис. доларів, як стверджують ЗМІ із посиланням на Генпрокуратуру, а в сумі 50 тисяч у. о.

"Генпрокуратура, як уже повелося, дуже специфічно підійшла до оцінки подій і фактів. Передусім, щоб "здивувати" суспільство масштабністю "афери", вона «дещо» завищила суму позиченого, бо насправді договір позики укладався на значно меншу суму – 252 тисяч 500 гривень, що на той час дорівнювало 50 тисячам доларів", - повідомив співрозмовник.

"Цей договір було укладено ще 15 травня 2008 року, повернути гроші позичальник мав до 1 грудня 2008 року", - уточнив він.

Як відомо, у грудні 2010 року було затримано колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, чоловіка другої доньки пана Онопенка, Лади Онопенко.

Політологи прогнозували, що влада намагатиметься всіма силами змусити Онопенка піти у відставку. Саме спробами усунути незалежного суддю з посади пояснювали арешт Корнійчука в день, коли народилася його дочка. Однак після інциденту Онопенко офіційно заявив, що у відставку не піде. "Моя позиція державницька, тому у відставку я не збираюся", - сказав він.

Раніше Онопенко виступив з жорсткою критикою звуження повноважень ВСУ в результаті реформи судової системи в Україні та передачі будівель суду Вищому спеціалізованому суду з розгляду цивільних кримінальних справ. Разом з тим, він заявив, що не збирається у відставку і буде "боротися за незалежність судової системи" після проведення судової реформи.

"Висновки Венеціанської комісії стосовно неприпустимості зменшення ролі ВСУ дають підстави вважати, що маргіналізація Верховного суду сталася лише через персону Онопенка. І як тільки його приберуть (точніше – він подасть у добровільну відставку), значення ВСУ відновиться", - сказав після затримання Корнійчука політолог Тарас Березовець.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ