Сб, 2024-04-20, 09:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 24 » Обстріл Маріуполя назвали терактом: 15 вбитих, 46 поранених. ВІДЕО
13:51
Обстріл Маріуполя назвали терактом: 15 вбитих, 46 поранених. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики "ДНР" обстріляли житловий мікрорайон (ЖМР) "Східний" Маріуполя з РСЗВ "Град" із боку населених пунктів Саханки і Заїченка, повідомляє сайт Маріупольської міськради з посиланням на дані штабу АТО сектора "М".

"За даними штабу АТО сектора "М" сьогодні вранці територію ЖМР "Східний" м.Маріуполя бойовики так званої ДНР обстріляли з боку населених пунктів Саханки, Заїченка", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, три установки РСЗВ "Град" випустили в напрямку житлових кварталів міста по повному боєкомплекту.

"Терористи свідомо знали, що в напрямку обстрілу розташовані житлові квартали Маріуполя і дислокується велика кількість мирного населення", - наголошується в повідомленні.

Наразі на місці трагедії перебуває міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, керівники всіх служб міста, працюють спецпідрозділи міліції, батальйони спецпризначення.

За даними міліції Донецької області, відомо про 10 загиблих, інформація уточнюється.

Бойовики обстріляли два блокпости в околицях Маріуполя, село Виноградне знеструмлене

Бойовики, крім обстрілів Маріуполя, внаслідок яких загинули щонайменше 10 осіб, також обстріляли два блокпости - у селі Виноградне і при виїзді з Маріуполя в Новоазовському напрямку.

"Під обстріл потрапили блокпости: один у селі Виноградне, інший - при виїзді з міста в Новоазовському напрямку", - повідомляє прес-служба Маріупольського міськуправління ГУМВС України в Донецькій області.

У прес-службі також наводять дані про ранковий обстріл Маріуполя: "За попередньою інформацією, внаслідок артобстрілу дістали поранень багато місцевих жителів на вулиці Київській. Снаряди потрапили в місця масового скупчення людей, а саме в магазини та ринки. Відомо про 10 загиблих на місці події. Переважно громадяни в момент попадання снарядів перебували на вулиці".

З постраждалими працює служба швидкої допомоги.

Як повідомляє місцевий сайт 0629.com.ua, бойовики випустили снаряди по блокпосту, розташованому в селі Виноградне. Місцеві жителі повідомляють, що з блокпоста виїхали машини швидкої допомоги. У сільраді зазначили, що інформація про потерпілих уточнюється, і додали, що внаслідок обстрілу пошкоджено лінії електропередач, тому село знеструмлене. Снаряд також пошкодив газову станцію.

Прокуратура розслідує справу про обстріл житлових кварталів Маріуполя за статтею "теракт"

Прокуратура Донецької області кваліфікує артобстріл бойовиками житлових кварталів Маріуполя як терористичний акт, точну кількість загиблих і постраждалих уточнюють.

"Прокуратура Донецької області контролює перебіг досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Наразі відомо, що бойовики "ДНР" завдали вогневого удару з Новоазовського напрямку, тобто з непідконтрольної українській владі території, по житлових кварталах Маріуполя, "точно знаючи, що в цих кварталах немає українських військових".

"Таким чином, бойовики цілеспрямовано використовували зброю знищення проти мирного населення міста Маріуполя", - констатують у прокуратурі.

Наразі триває огляд місця події, вилучаються речові докази. Відомо, що снаряди потрапили у приватні будівлі, автомобілі, міський ринок, у двори багатоповерхівок.

Точну кількість загиблих і постраждалих встановлюють, зазначає прес-служба.

За даними міліції Донецької області, відомо про 10 загиблих, інформація уточнюється.

МВС України повідомляє про 15 загиблих і 46 поранених внаслідок обстрілу Маріуполя

В результаті обстрілу бойовиками Маріуполя 15 людей загинули, 46 поранені, повідомляє сайт МВС України.

"46 громадян отримали осколкові поранення. Серед постраждалих - 12-річна дівчинка. 15 людей загинули", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про 10 загиблих і 46 поранених в результаті обстрілу Маріуполя.

Спостерігачі ОБСЄ вирушили на місце обстрілу в Маріуполі

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вивчає обставини обстрілу м.Маріуполя (Донецька область).

"На місце обстрілу в Маріуполі відправлено патрулі спостерігачів для збору інформації. Пізніше випустимо оперативний звіт щодо ситуації", - повідомила прес-аташе СММ Ірина Гудима агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Маріуполь надійно захищений українськими військовими від наступу агресора - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов запевняє, що українські військовослужбовці надійно захищають Маріуполь від наступу противника.

"Сьогодні, 24 січня, російсько-терористичні угруповання після невдалих спроб прорвати оборону українських військових... обстріляли з систем залпового вогню мирне місто Маріуполь. Внаслідок варварського обстрілу в Маріуполі вбито і поранено мирних українських громадян. Кількість жертв уточнюється. Місто Маріуполь надійно захищене нашими військовими від наступу агресора", - йдеться в заяві Турчинова, розміщеній на сайті РНБО.

Секретар РНБО заявив, що обстріл здійснили "російські військові та банди терористів".

"Ворог отримає гідну відповідь за свої криваві злочини!" - запевнив Турчинов.

Один нацгвардієць загинув і один поранений під час обстрілу бойовиками блокпостів на околиці Маріуполя - Генштаб

Унаслідок обстрілу бойовиками блокпостів сил АТО на околиці Маріуполя загинув один військовослужбовець Національної гвардії України, ще одного поранено, повідомляє прес-служба Генерального штабу України.

"Унаслідок обстрілу блокпостів загинув один військовослужбовець Національної гвардії України і ще один дістав поранення", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що бойовики вранці завдали вогневих ударів по двох блокпостах сил АТО на околиці міста, а також обстріляли мікрорайон "Східний".

"Вогневі удари наносилися з великої відстані з використанням реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", - зазначено в повідомленні.

"Сили АТО тримають ситуацію під контролем", - наголошується в повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1118 | Додав: adminA | Теги: Обстріл Маріуполя назвали терактом:, 46 поранених. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ