Пт, 2024-04-26, 07:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Обвинувальний акт у справі "бурштинових депутатів" НАБУ направило до суду
10:19
Обвинувальний акт у справі "бурштинових депутатів" НАБУ направило до суду
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

НАБУ направило до суду обвинувальний акт у справі "бурштинових депутатів"

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування у справі про незаконний видобуток бурштину в Україні. Обвинувальний акт щодо ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів, направлено до суду для розгляду по суті.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні ("бурштинова справа"). Обвинувальний акт стосовно ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів України, 5 жовтня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Голосіївського районного суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що народному депутату і секретарю Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Верховної Ради України інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Народному депутату, заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч.4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Помічнику-консультанту народного депутата, який, за даними слідства, виконував роль пособника, інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 КК України).

Представнику міжфракційного об'єднання Верховної Ради "Депутатський контроль" та двом його спільникам інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Як відомо, посаду секретаря Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності ВР обіймає Максим Поляков, а посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва - Борис Розенблат.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року детективи затримали кількох осіб, причетних до одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України.

11 липня 2017 року Верховна Рада України задовольнила відповідні подання керівника САП Назара Холодницького та надала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Слідство встановило щонайменше 5 епізодів злочинної діяльності, в результаті якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти отримано підозрюваними для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 646 | Додав: adminA | Теги: Обвинувальний акт, суд, набу, справа бурштинових депутатів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ