Пт, 2024-04-26, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 22 » Одеські даїшники отримали список "недоторканих" авто високопосадовців
18:04
Одеські даїшники отримали список "недоторканих" авто високопосадовців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рядові співробітники одеської ДАІ отримали нові списки з номерами "недоторканних" авто. У списку - імена перших осіб міста та області, пише "Сегодня" з посиланням на одного з інспекторів міської ДАІ. За його словами, такі списки були завжди і оновлюються з приходом нової влади.

Зазначені машини заборонено зупиняти для перевірки документів та стану водія. Навіть якщо таке авто порушує ПДР (крім ДТП), даїшник зобов'язаний цього "не помітити".

"Інспектор повинен знати ці номери назубок. Якщо чиновники проїжджають повз, співробітник ДПС зобов'язаний віддати честь і забезпечити безперешкодний проїзд. І не дай Бог він забуде це зробити! Викличуть на килим до начальства. Якщо інспектор був зайнятий перевіркою і не помітив "шишку", чиновники надзвонюють у ДАІ - вимагають покарати неуважного", - розповів правоохоронець.

Водночас мер Одеси Олексій Костусєв стверджує, що вперше чує про VIP-список. "Дивний документ. Обов'язково поцікавлюся, хто його автор", - сказав він.

У міській ДАІ існування таємного списку визнали, але про його призначення говорити відмовилися. "У будь-якому підрозділі ДАІ є внутрішні, відомчі документи, коментувати які я не буду", - заявила голова прес-служби міської ДАІ Алла Марченко.

Нагадаємо, нещодавно також виник скандал навколо керівників ДАІ Бердянська. Зокрема в Інтернеті з'явилось відео, на якому керівництво диктує підлеглим "план", не виконавши який, вони не мають права закінчити свою зміну. Вказівки керівництва ДАІ супроводжуються добірним матом: "Не міняємося, поки не буде по вісім протоколів... Чотири п'яних треба щодня, б*ять, передавати..." - так говорить один з начальників Державтоінспекції.

Після оприлюднення цього запису, на підставі рішення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова було звільнено старшого інспектора Бердянської ДАІ, командира взводу дорожньо-патрульної служби міста Бердянська і начальника ДАІ Запорізької обл.

Також Могильов запевнив, що з практикою "планових" хабарів з водіїв ведеться жорстка боротьба. Як розповідають працівники автоінспекції, гроші беруть з водіїв, а потім по ланцюжку передають нагору. Тобто, кожен інспектор зобов'язаний зібрати за день певну кількість хабарів з водіїв і частину грошей здати своєму начальству, а ті, в свою чергу, готують данину для ДАІ області, і так аж до Києва.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 946 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ