Чт, 2024-05-02, 06:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 7 » Оглянути ядерні об'єкти Іран дозволив МАГАТЕ
10:15
Оглянути ядерні об'єкти Іран дозволив МАГАТЕ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Інспектори МАГАТЕ зможуть відвідати ядерний об'єкт у Парчіні, у чому їм було відмовлено раніше. У Москві вітають рішення Тегерана і вказують на можливість скасування односторонніх санкцій з Ірану в обмін на взяття іранської ядерної програми під всеосяжний контроль МАГАТЕ.

"У зв'язку з тим, що об'єкт в Парчіні - це військовий об'єкт, доступ на нього вимагає тривалого узгодження, тому відвідування не можуть бути частими. Ми дозволимо інспекторам МАГАТЕ відвідати його ще один раз", - йдеться в комюніке, поширеному представництвом Ірану при МАГАТЕ у Відні, передає NEWSru.com.

Делегація МАГАТЕ вже була в Ірані в лютому, однак тоді їм не дозволили відвідати ядерний об'єкт у Парчіні. Глава іранської Організації атомної енергії Ферейдун Аббас тоді заявив, що завод належить до військового відомства і рішення про допуск на нього ухвалюється відповідними органами влади, на рішення яких він вплинути не може.

У російському міністерстві закордонних справ привітали рішення іранської влади, наголосивши, що Тегеран готовий до переговорів з "шісткою" посередників (п'ять постійних членів Ради безпеки ООН - Росія, Китай, США, Франція і Великобританія плюс Німеччина).

"Своїми останніми діями, зокрема дворазовим прийомом інспекторів МАГАТЕ, Іран показав, що готовий до цих переговорів, і ми це вітаємо", - заявив журналістам представник зовнішньополітичного відомства.

У свою чергу заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков зазначив, що готовий обговорювати можливість можливість скасування односторонніх санкцій з Ірану в обмін на взяття іранської ядерної програми під всеосяжний контроль МАГАТЕ на майбутніх переговорах з "шісткою".

Тим часом, 5 березня у Вашингтоні відбулися переговори президента США Барака Обами і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Головною темою переговорів стало питання про дії, спрямовані на припинення іранської ядерної програми.

До початку переговорів джерела в оточенні Нетаньяху і ізраїльські ЗМІ говорили про те, що глава уряду спробує домогтися від американського президента позначення чітких "червоних ліній", в разі порушення яких буде ухвалено рішення про військову операцію проти Ірану. Однак, судячи за наявними даними, Обама відмовився говорити про "червоні лінії".

І хоча на офіційному рівні політики двох країн продовжують казати про єдність своїх поглядів щодо іранської ядерної програми, ізраїльські ЗМІ досить красномовно прокоментували підсумки зустрічі: "Із США з порожніми руками".

Також стало відомо, що "шістка" міжнародних посередників готова відновити переговори з Іраном з приводу ядерної програми Тегерана, повідомила верховний представник Євросоюзу з міжнародних справ Кетрін Ештон.

Глава дипломатії ЄС від імені "шістки" направила відповідного листа секретарю Вищої ради національної безпеки Ірану Саїду Джалілі з позитивною відповіддю. У листі, який Джалілі відправив у середині лютого, він запропонував міжнародним посередникам повернутися до переговорів.

Зазначимо, що США вважають, що наразі немає чітких доказів того, що в Ірані ухвалено рішення створити ядерну зброю, а удари по Ірану загрожують серйозними діями Тегерана.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Іран дозволив МАГАТЕ оглянути ядерн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ