Пт, 2024-03-29, 15:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 26 » Оголошено конкурс на будівництво першої платної дороги
15:15
Оголошено конкурс на будівництво першої платної дороги
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) офіційно оголосило про старт конкурсного відбору підрядника на будівництво та експлуатацію першої в Україні платної, концесійної, автодороги за маршрутом Львів – Краковець. Про це сказано в оголошенні Укравтодору про старт концесійного конкурсу, текст якого опубліковано в газеті "Урядовий кур`єр".

Згідно з повідомленням, довжина нової автомобільної дороги Львів - Краковець становитиме 84,4 км, вона проходитиме паралельно наявній автодорозі М10 від МАПП "Краковець" до Львова і включатиме північний об`їзд цього міста, який з`єднується з магістралями М09 на півночі і М06 на сході від Львова.

Термін будівництва нової дороги становитиме орієнтовно 4 роки, термін експлуатації – орієнтовно 45 років, термін концесії – приблизно 49 років.

Нова автодорога складатиметься з чотирьох ділянок: Краковець - Яворів (20 км), Яворів - Івано-Франкове (40 км), північний об`їзд Львова від Івано-Франкового до М09 (14,4 км) і північний об`їзд Львова від М09 до М06 (10 км).

Категорія проектованої дороги - 1-А, вона матиме чотири смуги, орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Кінцевий термін подачі концесійних заявок на участь у конкурсі – до 11.00 24 липня 2015 року; розкриття концесійних заявок – 14.30 того ж дня, за умови, що концесієдавець – Укравтодор - не ухвалить рішення про продовження термінів; повідомлення претендентів конкурсу про допущення (недопущення) до участі – до 7 вересня 2015 року, кінцевий термін подачі конкурсних пропозицій – до 11.00 6 листопада, розкриття конкурсних пропозицій – 14.30 того ж дня (якщо концесієдавець не ухвалить рішення про продовження термінів). У свою чергу, оголошення результатів конкурсу та переможця заплановано на 5 січня 2016 року, інформування переможця конкурсу – на 11 січня.

До участі в конкурсі допускаються юридичні особи - резиденти та нерезиденти України, які мають відповідний досвід будівництва та експлуатації таких доріг на умовах концесії, а також мають фінансову та технічну спроможність здійснення необхідних інвестицій і виконання концесійного проекту.

"Проект розпочнеться після підписання концесійного договору та триватиме до повного виконання сторонами зобов`язань за концесійним договором", - сказано в документі.

Конкурсні пропозиції розглядатимуться конкурсною комісією протягом 60 календарних днів із останнього дня їх подачі.

Для підтвердження технічного потенціалу претендент повинен подати документи про: фінансування аналогічних концесійних проектів на суму не менше 140 млн дол. за останні 10 років (щонайменше один проект); будівництво автодоріг як генпідрядник на суму не менше 200 млн дол. кожна (щонайменше один проект); досвід впровадження систем збору плати за проїзд, ведення автоматизованого обліку руху транспортних засобів і управління ними (щонайменше один проект); експлуатацію платних доріг із середньодобовою інтенсивністю руху не менше 10 тис. транспортних засобів на добу (щонайменше один проект).

Претендент також повинен мати можливість фінансувати концесійний проект за рахунок власного капіталу в розмірі не менше 15% від його загальної вартості; мати лист від фінустанови з кредитним рейтингом не нижче "ААА" про зацікавленість цієї установи у наданні претенденту конкурсу фінансових ресурсів, у тому числі позикового капіталу в сумі не менше 85% вартості будівництва об`єкта, у разі обрання його переможцем; висновок незалежного міжнародного аудитора, який свідчить про беззбиткову діяльність претендента за останні 5 років.

Раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляв, що будівництво першої в Україні концесійної дороги за маршрутом Львів – Краковець може обійтися інвесторам у суму від 350 до 500 млн дол.

Крім того, за його даними, реалізацією цього інфраструктурного проекту вже зацікавилися 8 компаній, із них 6 – іноземні та 2 – українські.

За прогнозами "Укравтодору", будівництво автодороги Львів – Краковець може тривати до 5 років.

У вересні 2013 року Кабінет міністрів дозволив на умовах концесії будівництво трьох автомагістралей: Львів – Краковець, Уллянівка – Миколаїв – Херсон – Красноперекопськ – Сімферополь, а також Новомосковськ – Запоріжжя – Мелітополь – Джанкой – Сімферополь.

До стадії розробки дійшов лише проект дороги Львів – Краковець, який раніше Мінінфраструктури оцінювало приблизно 13 млрд грн.

Будівництво доріг в рамках державно-приватного партнерства (концесії) передбачає повернення інвестицій концесіонеру за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку вздовж дороги.

Нагадаємо, Україна за якістю доріг посідає 144-те місце у світі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Конкурс, будівництво першої платної дороги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ