Чт, 2024-04-25, 18:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 6 » Окупанти формують ударний кулак біля Маріуполя
09:04
Окупанти формують ударний кулак біля Маріуполя
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики підсилюють угруповання в напрямку Світлодарськ-Артемівськ, район Горлівки, а також в районі на північ від Луганська, під Маріуполем до 3 тисяч бойовиків, свідчать оперативні дані групи "Інформаційний Опір".

Протягом доби російсько-терористичні війська на Донбасі, продовжуючи інтенсивно обстрілювати позиції українських військ, як і раніше активно використовують важкі озброєння - 122-мм і 152-мм артилерію, бронетехніку і 120-мм міномети.

Особливо напружена ситуація склалася в районі н.п.Опитне і Піски. Минулої доби бойовики неодноразово завдавали вогневі удари по позиціях українських військ в даному районі силами артпідрозділів (САУ 122-мм 2С1 "Гвоздика" і 152-мм 2С3 "Акація"), що дислокуються в районі н.п. Спартак і Ясинувата, при постійній і стійкій системі коректування вогню та управлінні. Також зафіксовано використання терористами для ударів по силам АТО в районі н.п. Опитне і Піски (а також Авдіївка та Бердянське) 120-мм мінометів.

Також протягом останньої доби бойовиками в районі н.п. Авдіївка для ударів по позиціях українських військ використана важка бронетехніка. Зокрема, з інтервалом у кілька хвилин 2 танка бойовиків з замаскованих і заздалегідь обладнаних позицій відкривали прицільний вогонь по опорному пункту сил АТО.

У районі н.п. Широкіно, Трьохізбенка, Кримське командування терористів скритно висунуло до позицій українських військ кілька снайперських розрахунків. Відповідним кулеметно-мінометним вогнем по позиціях снайперів дані розрахунки були придушені і відступили на вихідні рубежі.

На ділянці Павлопіль - Спартак відзначені чергові спроби терористів силами окремих диверсійно-розвідувальних груп просочитися в тактичні тили українських військ. Дані спроби не увінчалися успіхом, не дивлячись на сприятливі для бойовиків умови (обмеження на відкриття вогню в українських військ).

Практично по всій лінії зіткнення сторін на Донбасі фіксуються випадки відкриття вогню бойовиками з стрілецького озброєння, включаючи ручні гранатомети і великокаліберні кулемети.

Бойовики підсилюють флангові угруповання по відношенню до українських військ, зосереджених в районі Світлодарськ - Артемівськ.

Північніше Луганська продовжує посилюватися угруповання формувань російсько-терористичних військ. Протягом доби зафіксовано перекидання до складу цього угруповання до 70 чол. живої сили та 3 од. РСЗВ "Град" (прибули в район н.п. Весела Гора).

Також відзначається посилення лівого флангу луганських бойовиків. Зокрема, зафіксоване перекидання від Брянки в сторону Первомайська 6-и одиниць бронетехніки (в тому числі 3-х танків).

Через Макіївку триває перекидання в райони н.п. Єнакієве і Горлівка сил і засобів російсько-терористичних військ. Відзначено проходження двох конвоїв з бойовою технікою (перший - порядку 16 одиниць ББМ, включаючи МТ-ЛБ, другий - 7 танків у супроводі 2-х БМП-2 та кількох вантажівок).

Через Тельманове продовжує здійснюватися постачання і поповнення угруповання російсько-терористичних військ, розгорнутої північніше Новоазовська. Фактично бойовики створюють на приморському (Маріупольському) напрямку потужний ударний кулак з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис бойовиків.

Раніше повідомлялося, що за даними розвідки, ватажки терористів готують масштабну криваву провокацію: у День перемоги, 9 травня, бойовики мають намір розстріляти мирну демонстрацію в Донецьку. У цьому терористичному акті ворог плануэ звинуватити сили АТО і використати кров мирних мешканців Донбасу як привід для масованого наступу на українські позиції в районі н.п. Широкине, Піски і Станиця Луганська.

Нагадаємо, 1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вчергове пригрозив наступом на Україну.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод.

Обстановка в зоні АТО загострилася, бойовики обстрілюють райони Авдіївки і Широкино

Увечері 5 травня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції знову загострилася. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО на сторінці в Facebook.

"З 18.00 до опівночі незаконні збройні формування 42 рази порушили режим дотримання припинення вогню, при цьому ворог інтенсивно застосовував важку артилерію", - зазначили в штабі

У Донецькій області бойовики тричі обстрілювали позиції сил АТО з артилерії калібру 152 міліметра неподалік Авдіївки і двічі в районі Широкино.

Також по українських позиціях поблизу селища Широкино бойовики двічі застосовували артилерію калібру 122 міліметри. З такого ж озброєння злочинці вели вогонь по опорних пунктах поблизу населених пунктів Опитне і Водяне.

Обстрілу з 120-міліметрових мінометів зазнали позиції українських військ в районі населених пунктів Опитне, Північне, Гранітне, Широкино і Піски, а поблизу Кірово бойовики відкривали вогонь з танка, мінометів і стрілецької зброї.

На Луганщині бандформування найбільш інтенсивно обстрілювали українські позиції в районі Станиці Луганській - з зенітної установки, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

"Злочинці знову вдалися до обстрілу населених пунктів. З 22.30 до 22.50 під мінометний обстріл потрапила східна околиця населеного пункту Чермалик, а з 23.00 до 23.30 незаконні збройні формування випустили 10 мін з 82-міліметрового міномета в напрямку Ленінського", - підкреслили в штабі.

Крім того, у зазначений період українські підрозділи зафіксували на півдні Донецької області прольоти 12 безпілотників бойовиків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: окупанти, ударний кулак біля Маріуполя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ