Сб, 2024-04-20, 10:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 1 » Окупанти гатять по Широкиному з "Градів" і мінометів. ВІДЕО
15:26
Окупанти гатять по Широкиному з "Градів" і мінометів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Незважаючи на брехливі заяви ватажків бандформування "ДНР", тривають збройні провокації проти сил АТО у Широкиному. Факти порушення перемир’я з боку окупантів фіксуються щогодини. Окрім стрілецької зброї і мінометів, застосовується і важке озброєння – 122-мм гармати та реактивні установки "Град-П". Про це сьогодні, 1 липня, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Терористи обстріляли Станицю Луганську, Кримське, Катеринівку, Щастя і "Бахмутку"

На Луганському напрямку вчора вранці, ще до сходу сонця, противник відкрив вогонь з РСЗВ "Град" та 122-мм гармат в районі Золотого та Врубівки. Село Врубівка перебуває у тилу – відстань до фронту становить понад 15 км.

Пізно ввечері бойовики провели обстріл українських позицій у Новотошківському та Станиці Луганській. Внаслідок цих варварських акцій ремонт інфраструктури та повне відновлення електро- і водопостачання у Станично-Луганському районі залишається ускладненим.

На Донецькому напрямку ситуація усе ще найскладніша і принципових змін не зазнала. Вчора ввечері сталася перестрілка між силами АТО та бойовиками у Луганському та Ленінському: зафіксовано використання танків та мінометів. Точки найбільшого напруження у передмістях Донецька – Піски та Мар’їнка.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 10 – було поранено. Цих втрат сили АТО зазнали на Донецькому напрямку.

Бойовики заявили, що вважають Широкине демілітаризованою зоною

Ватажки формування "ДНР" заявили, що вважають село Широкине Новоазовського району демілітаризованою зоною. Про це заявив один з ватажків Денис Пушилін, слова якого наводить сепаратистське видання ДАН.

"Як акт доброї волі та демонстрації мирних намірів, керівництвом Донецької Народної Республіки прийнято рішення в односторонньому порядку вважати населений пункт Широкине демілітаризованою зоною", - повідомив він.

"З метою стабілізації обстановки в Широкиному нами пропонується створити демілітаризовану зону в районі цього населеного пункту. Контроль за обстановкою має бути переданий спостережній місії ОБСЄ, яка і буде гарантом миру і спокою", - додав він.

Представник "ДНР" висловив сподівання, що "зроблений керівництвом Республіки жест доброї волі" спричинить відповідні дії з боку офіційного Києва.

Як повідомлялося раніше, тема демілітаризації Широкиного стоїть на порядку денному переговорів робочої підгрупи з питань безпеки, яка працює в рамках мінського мирного процесу.

Широкине є однією з найбільш напружених ділянок на лінії фронту.

Нагадаємо, українська сторона в Тристоронній контактній групі в квітні запропонувала демілітаризувати Широкине.

Жителі Маріуполя попросили президента України відмовитися від цієї ідеї. Вони заявили, що на території Широкиного розташована стратегічна висота, і якщо її займуть бойовики, Маріуполь опиниться під загрозою.

Терористи обстріляли Станицю Луганську, Кримське, Катеринівку, Щастя і "Бахмутку"

У Луганській області за минулу добу, 30 червня, бойовики обстріляли Станицю Луганську, селища Кримське, Катеринівку, м. Щастя і автодорогу "Бахмутка".

Як зазначається у повідомленні прес-служби голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, останній день червня і ніч на 1 липня уздовж лінії розмежування в Луганській області пройшли відносно спокійно. Активні бойові дії відбувалися лише у Станиці Луганській.

Близько 22.00 біля мосту через Сіверський Донець спалахнула перестрілка з автоматичної зброї, мінометів і гранатометів, яка з невеликими перервами тривала до 2-ї ночі. Внаслідок обстрілів бойовиків (які застосували і 120-міліметрові міномети) у центральній частині селища в кількох місцях перебито газопровід. Після припинення стрілянини ремонтники змогли усунути пошкодження і відновити газопостачання. Світла в райцентрі та прилеглих семи селах немає, електроенергія і центральна вода за графіком подається за допомогою генераторів.

Перестрілки протягом ночі були і в інших "гарячих точках" області - Кримському, Катеринівці, Щасті, на автодорозі "Бахмутка" у районі 29-го блокпоста. Однак порівняно з попередніми днями вони мали локальний характер, інформації про потерпілих, як серед військових, так і серед мирних жителів, не надходило. Протягом вчорашнього дня ремонтні бригади змогли по максимуму відновити перебиті попередніми обстрілами системи життєзабезпечення.

У Світличному на повну потужність запрацювала насосна станція, зруйнована реактивними снарядами з систем "Град" вночі 28 червня. Сьогодні вранці центральна вода дійшла до Новотошківки (крайнє село району, куди зі станції подається вода). У с. Родина після двох днів знеструмлення ремонтники відновили енергопостачання.

До сіл на лінії розмежування починають виїжджати бригади медиків з Лисичанська та Сєвєродонецька, які на місці приймають і надають медичну допомогу селянам. Лікарі відвідали Стахановець і Кримське. Подібна практика застосовуватиметься і в інших населених пунктах на передовій.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Широкине, обстріл, окупанти, Гради, міномети
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ