Ср, 2024-04-24, 13:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Окупанти перекидають сили на маріупольський напрямок. ВІДЕО
10:05
Окупанти перекидають сили на маріупольський напрямок. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом минулих вихідних (21-22 лютого) в зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська не припиняли грубо порушувати мирні домовленості, обстрілюючи позиції українських військ (в т.ч. з важких озброєнь) і роблячи спроби наступальних дій, а також проводячи перегрупування військ. Про це сьогодні вранці, 18 лютого, у своєму Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Найскладніша ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку. Зокрема, противник продовжує перекидання тактичних резервів у район н.п. Безіменне. Протягом останніх діб зафіксоване перекидання близько 350 осіб, 15 од. вантажного транспорту, приблизно 20 од. броньованої техніки (включаючи 6 танків). Зазначені резерви розгорнуто на вузькій ділянці в районі від узбережжя до траси Т0519.

Водночас позиції українських військ у районі н.п. Широкине обстрілює артгрупа противника. У складі артгрупи - 4 вогневих підрозділи (2 - ствольна артилерія, 1 - РСЗВ, 1 - САУ). Фіксувалися спроби танкових підрозділів противника атакувати позиції українських військ в цьому районі. Відзначається активність повітряної розвідки противника (БПЛА).

Українські війська продовжують утримувати ділянку фронту разом з плацдармом у районі н.п. Світлодарськ та Луганське. Противник періодично веде обстріл позицій українських військ у зазначеному районі, однак основна частина формувань, що брали участь в боях за Дебальцеве, відведені для доукомплектування.

Крім того, тривають обстріли і спроби зав'язати ближній бій у смузі Красногорівка - Авдіївка. На західному напрямку в районі н.п. Мар'їнка зафіксовані дві так звані "кочові" мінометні батареї російсько-терористичних військ.

На південь від Донецька у смузі Степове - Гранітне противник продовжує ущільнювати бойові порядки і перекидати підкріплення, створюючи ударну тактичну групу. За останні дві доби зафіксовано прибуття в цей район трьох великих конвоїв постачання - всього до 40 вантажних автомобілів, а також 24 одиниці бойової техніки (включаючи 8 од. САУ 2С1 "Гвоздика" і 2С3 "Акація" у складі двох вогневих підрозділів, 5 танків, 7 ББМ, а також спеціальні машини, включаючи командно-штабні машини (КШМ), а також пересувний пункт розвідки та управління підрозділів ППО тактичної ланки).

На 6.00 ранку 23 лютого й далі діє артилерійська група російсько-терористичних військ у районі н.п. Докучаєвськ. Не зважаючи на заяви керівництва терористів про готовність відвести важкі озброєння, позиції цієї артгрупи зміцнюються, фіксується активне підвезення боєприпасів.

Противник продовжує накопичувати сили і засоби в Донецьку (Петровський і Куйбишевський райони). З району Дебальцевого туди повернулася низка бандформувань, які брали участь у боях на плацдармі. Відновлення боєздатності, доукомплектування та доозброєння зазначених формувань здійснюється вже після прибуття до Донецька. Для цього протягом 23-24 лютого очікується прибуття до міста щонайменше двох великих конвоїв з живою силою і озброєннями.

У районі н.п. Ясинувата відзначається зосередження тактичної групи російсько-терористичних військ, що має в своєму складі як мінімум 30 одиниць бойової броньованої техніки (з них не менш як 12 танків).

Зафіксовано прибуття в Іловайськ з території Росії чергового ешелону з боєприпасами для терористичних формувань.

Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стахановській ділянці. З цією метою через Краснодон та Красний Луч йде активне перекидання додаткових резервів. Зафіксовано переміщення 35 одиниць автомобільного транспорту та 22 одиниць бойової техніки. Також зафіксовано перекидання в даний район двох батарей гаубиць Д-30.

Нагадаємо, згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцеве з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: окупанти, сили на маріупольський напрямок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ