Сб, 2024-04-20, 03:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 10 » Окупанти тренуються і ведуть розвідку. ВІДЕО
14:40
Окупанти тренуються і ведуть розвідку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Незважаючи на декларування ватажками бандформувань, що діють на Донбасі, відведення важкого озброєння, спостерігається концентрація ворожих угруповань поблизу н.п. Щастя, Станиця Луганська, Маріуполь, Авдіївка, Піски, Докучаєвськ.

Як заявив сьогодні, 10 березня, на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, триває інтенсивне перевезення техніки та артилерійських боєприпасів через Дебальцевський залізничний вузол та формування складів озброєння у районі Донецька.

Зокрема, до Дебальцевого прибули 10 САУ, 5 БТР-80, 9 танків Т-64, 5 БМП-2 і 1 БМП-1. Також противник проводить заходи бойової підготовки, – за оперативною інформацією, в районі м. Луганська ведуться практичні стрільби із стрілецької зброї, мінометів та артилерійських систем на 2 обладнаних полігонах.

Вчора, 9 березня, зафіксовано 31 ворожий обстріл українських позицій в зоні АТО, в тому числі 5 випадків ведення артилерійського вогню. Найбільш неспокійні ділянки – с. Широкине під Маріуполем, район Донецького аеропорту (Піски, Авдіївка, Опитне), с. Троїцьке (Артемівський напрямок), с. Сокільники (район Бахмутської траси). Ще 2 обстріли бойовики нанесли по українських позиціях сьогодні після опівночі, в т.ч. 1 – з артилерії (поблизу с. Водяне Ясинуватського району Донецької області).

Вчора поблизу селища Широкине практично весь день тривав бій. Починаючи з 09:30 ранку і майже до першої години ночі бойовики безуспішно штурмували позиції українських військовослужбовців. Підрозділи Нацгвардії відповіли адекватним ударом у відповідь на погашення вогневих точок противника. Бійці підбили ворожий танк, підірвали склад боєприпасів та знищили кілька бойовиків.

За інформацією Державної прикордонної служби України, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано проліт 11 ворожих безпілотників. Також, за оперативною інформацією, до ведення повітряної розвідки східних районів України залучався літак-розвідник Су-24МР – у повітряному просторі Волгоградської, Ростовської областей Росії та над Азовським морем. Триває активна радіоелектронна розвідка з боку противника.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 9 – було поранено.

Кремлівські "куратори" проводять інструктаж та тренують найманців, готуючи їх до поновлення бойових дій. Водночас, бойовики відмовляються виконувати вказівки московського керівництва. Тому, за оперативною інформацією, на окуповану територію Донецької області з РФ в’їхала значна кількість співробітників ФСБ для проведення "зачисток" у лавах бойовиків, які не підпорядковуються "ДНР". Аналогічна ситуація на окупованій частині Луганщини – російські "куратори" "ЛНР" провели переговори з ватажком "казакобандитів", що контролюють м. Антрацит, з метою схилення його до вступу до лав бандформування "Народна міліція ЛНР".

"Азов": окупанти готують наступ після 10 березня

Полк "Азов" з посиланням на перехоплені переговори повідомляє, що бойовики готують наступ після 10 березня. Про це йдеться у повідомленні полку, поширеному в мережі Facebook.

"Бойовики готують наступ на сході України по всьому фронту після 10-го березня. Про це стало відомо з перехоплених переговорів терористів", - сказано в повідомленні.

"Окрім того, вороги відкрито обговорюють можливий наступ на Лисичанськ та інші напрямки", - зазначили в повідомленні.

Як заявив "Українській правді" в.о. керівника прес-служби Генштаба Владислав Селезньов, така оперативна інформація справді надходить.

"Ми її перевіряємо. Називають і 10, і 15 число", - зазначив він.

"У нас є можливість оперативно відреагувати на таку ситуацію", - додав він.

"Ми готові до буд-якого розвитку ситуації. Сили і засоби на всіх ділянках лінії зіткнення стороні є. ми виконали в повному обсязі заходи по відведенню важкого озброєння і крупнокаліберної артилерії і розраховуємо, що та сторона в повному обсязі дотримуватиметься Мінських угод", - зазначив він.

Селезньов також додав, що місія ОБСЄ постійно відстежує місця нового базування артилерії сил АТО, яка була відведена згідно з Мінським протоколом.

Водночас, за його словами, бойовики систематично порушують умови перемир'я, в тому числі весь світловий день йшов бій в районі Широкиного за підтримки танків. "Атаку бойовиків ми відбили", - додав він.

Він також додав, що бойовики вели вогонь по наших позиціях з автоматичного гранатомету, в результаті чого був контужений один боєць Нацгвардії.

Бойовики систематично руйнують Донбас

Поблизу с. Оріхове Попаснянського району Луганської області невідомі особи підірвали залізничний міст та колію на відстані 2 км від нього. Рух потягів заблоковано.

У м. Первомайськ внаслідок бойових дій пошкоджено електропідстанцію.

На території Луганської області, яка контролюється Україною, без електроенергії залишаються повністю 3, і частково – 2 населених пункти, а на території, що окупована бойовиками, досі повністю знеструмлені 29 населених пунктів, і частково – 14.

Аварійно-відновлювальні бригади енергетиків та комунальних служб Донецької та Луганської областей працюють у тісній взаємодії з піротехнічними підрозділами, які щоденно проводять обстеження територій як житлових масивів в східних регіонах, так і місць пошкодження систем життєзабезпечення міст та селищ. За останні 3 дні на території Донецької та Луганської областей знешкоджено 36 боєприпасів, з них: 1 артилерійський снаряд, 2 мінометні міни, 20 бойових гранат та мін та 13 інших вибухонебезпечних предметів.

Також учора, після тривалих перемовин у Спільному центрі з контролю та координації, розпочався процес розмінування с. Комінтернове. Селище знаходиться у буферній зоні й постійно обстрілювалося бойовиками. Під обстріли підпадали житлові квартали, місцева школа та дитячий садочок, де було знайдено багато невибухнувших танкових боєприпасів і мінометних мін.

Розмінування складалося з 3 етапів: активізація окремих вибухівок, потім ліквідація набоїв та танкових боєприпасів на околицях міста, й нарешті робота професійних саперів з деактивації вибухівки, яку знайшли у місцевих мешканців. Незабаром має розпочатися розмінування територій біля Павлополя.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста склали 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 пропали без вісті.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

7 березня українська сторона завершила чотири етапи відведення важкого озброєння при моніторингу представників ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: окупанти тренуються і ведуть розвід
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ