Пт, 2024-04-26, 14:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 24 » Олександр Лащук: Нація починає розуміти, що без соціального націоналізму не вижити
14:42
Олександр Лащук: Нація починає розуміти, що без соціального націоналізму не вижити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

22 січня 2011 року у центрі Рівного на Майдані Незалежності відбувся мітинг, присвячений Дню Соборності. Участь у ньому взяли близько трьохсот осіб.

"Для всіх українців подія, котра відбулась 22 січня 1919 року, є надзвичайно символічною як знак прагнення української нації до єдності. Тоді ми довели в першу чергу собі, що здатні бути єдиними. Але ми маємо розуміти, що єдність українців залежить не від помпезних святкувань одного дня у році, а і від системних дієвих кроків у цьому напрямку. Більшість українців не вірять у можливість поділу країни на захід і схід. Третина наших співгромадян вважають цю проблему цілком ймовірною і більшість таких серед російськомовних громадян. Це не може не хвилювати. Відчувається вплив етнічної та культурної ідентичності. Втім, більшість російськомовних громадян розуміють необхідність знати і розуміти українську мову. Тож можна стверджувати, що будь-які намагання розділити Україну за національними чи територіальними принципами здебільшого штучні і не мають під собою жодного підґрунтя", – розповів голова Рівненської міської організації ВО "Свобода" Олександр Лащук.

Під час свого виступу депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан зазначив: "Українська Народна Республіка, яка об'єдналась в державу – це той прообраз України про яку мріяли наші предки, українські патріоти. Прадід нашого політичного лідера Олега Тягнибока, міністр закордонних справ ЗУНР Льонгин Цегельський зачитував Акт Злуки між ЗУНР і УНР того зимового дня біля пам'ятника Богдану Хмельницькому у Києві. Коли демократи кажуть, що соборність вже є, націоналісти стверджують, що соборності поки немає. Сьогодні одним із завдань серед націоналістів є об'єднатися."

"В молоді є всі задатки для здійснення національної революції і, повірте, це буде вже не той пустоцвіт української ідеї, яким виявились всі інші праві партії за період незалежності, а буде "плач і скрегіт зубів", але вже не у звичайних людей, а у тих, хто причетний до нашого зубожіння. Адже, націоналізм XXI ст. – це боротьба за шматок хліба, і ми повернемо його українцям, – зауважив Олександр Лащук, – я вірю в те, що ми  зробимо те, у що віримо! Коли на початку 40-х років минулого століття невелика, але радикальна політична сила ОУН змогла підняти і очолити весь рух за українську самостійність, у це теж мало хто вірив, але у наших попередників була ідея, а головне, вони діяли. На відміну від ОУН, у складних умовах пристосуванці стали безпорадними. Так і нам казали, що ваша "Свобода" серед мегаблоків і паразитуючих на правій ідеї партій може зробити? Складні умови наближаються, розчарування зростає, вже близько третини громадян готові до реальної боротьби. Ми не будемо зупиняти гнів нації і сторонніми спостерігачами теж не будемо. Нація починає розуміти, що без соціального націоналізму не вижити".

По закінченню дійства зачитано резолюцію, в якій йшлося про те, що політичні організації, політичні партії та громади Рівного в день 93-річчя Соборності України закликають діючу владу Президента України Віктора Януковича припинити політичні репресії та терори, які відбуваються проти українських письменників, журналістів, представників опозицій, націоналістів. Проаналізували те, що готують українцям прийняті нові кодекси і ще раз закликали всіх об'єднати спільні зусилля зупинити чинну владу та повернути її обличчям до українців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ