Пт, 2024-05-03, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 30 » ООН попередили про ядерну небезпеку в Криму і на Донбасі
09:58
ООН попередили про ядерну небезпеку в Криму і на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Росія заволоділа українськими ядерними об'єктами в Криму та в окупованих районах на Донбасі, що порушує її гарантії МАГАТЕ та створює небезпеку в регіоні. До того ж, не виключається перекидання російської ядерної зброї в Крим, що тільки погіршує ситуацію. Про це заявив в ООН глава МЗС України Павло Клімкін, передає "Укрінформ".

"Враховуючи стратегічне розташування Криму в регіоні, ми не можемо виключити розгортання ядерних сил Російської Федерації на території АРК. Це є серйозним викликом існуючому режиму нерозповсюдження", - звернувся Клімкін до учасників Оглядової конференції ООН щодо Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

За його словами, заяви російських чиновників на право розміщувати ядерну зброю в Криму повинні викликати більше ніж просто занепокоєння.

Реалізація цих агресивних планів прямо порушуватиме без'ядерний статус України", - зауважив міністр, підкресливши, що Крим – це тимчасово окупована українська територія.

Клімкін також наголосив, що РФ продовжує порушувати зобов'язання як член МАГАТЕ. Так, зазначив міністр, Росія захопила ядерні установки, обладнання та матеріали в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості – всупереч Статуту Агентства.

Крім того, "підтримувані Росією бойовики та регулярні війська РФ перетворили життя промислового українського Донбасу на справжнє жахіття. Досягнута в Мінську мирна угода постійно порушується. "У такій ситуації Україна глибоко стурбована ядерною безпекою об'єктів, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України", -наголосив глава МЗС України.

Він звернув увагу міжнародної спільноти, що Україна вже понад рік страждає від агресії ядерної держави Росії.

"Я хотів би використовувати цей форум, щоб закликати Росію припинити агресію і звільнити українські території, незаконно окуповані в 2014 році", - заявив український урядовець.

На переконання Клімкіна, міжнародне співтовариство має визнати, що Україна є відправною точкою, яка вказує, "чи здатний режим ДНЯЗ зупинити поширення ядерної зброї".

Зазначимо, як наголошує лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Росія перетворює Крим на військову базу з ядерною зброєю: зокрема, росіяни цілодобово відновлюють сховища ядерних боєприпасів в урочищі Кизилташ.

В Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони України повідомили, що 23 квітня через залізничну станцію в Ростові (Росія) у бік Криму пройшли декілька вагонів з написом "Ядерна небезпека", що може говорити про перекидання на півострів ядерних боєголовок.

Клімкін в ООН закликав підтримати Україну в протистоянні агресії РФ

Глава МЗС України Павло Клімкін звернув увагу міжнародної спільноти в ООН на гарантії, що надали ядерні держави Україні, підписавши свого часу Будапештський меморандум, який зараз цинічно порушується одним із підписантів.

"Ми високо оцінюємо зусилля держав, які підтвердили свої гарантії територіальної цілісності й суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах та цінуємо їхню підтримку та зусилля щодо подальшого виконання. Але нам, очевидно, потрібно більше з боку міжнародного співтовариства, щоб вижити", - заявив український міністр.

Він закликав усіх відповідальних міжнародних суб'єктів до надання допомоги Україні для того, щоб протистояти російській агресії, а також збільшити тиск на Росію, аби її зупинити.

"Ми закликаємо зробити це заради миру й безпеки. Оскільки якщо Україна впаде під тиском агресора – це автоматично означатиме, що ДНЯЗ не працює, що гарантії, надані ядерними державами неядерним, не варті ні цента", - наголосив Клімкін.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 740 | Додав: admin | Теги: донбас, ООН, Крим, ядерна небезпека
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ