Чт, 2024-04-18, 12:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » ООН: українці бідніють, недоїдають і дичавіють
09:26
ООН: українці бідніють, недоїдають і дичавіють
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Останнім часом значно зріс відсоток людей, які недоїдають, тобто споживають менш ніж 2100 кілокалорій на добу. За рік відсоток таких людей в Україні зріс до 16,2%. Про це заявила Катерина Рибальченко, старший програмний менеджер Програми розвитку ООН на прес-конференції "Як Україна бореться з бідністю?" з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, який відзначається 17 жовтня, передає УНН.

"В українців є значні проблеми зі зрівноваженням власного бюджету. Бідними вважаються ті, хто витрачає понад 60% сімейного бюджету на харчування. За минулий рік відсоток таких людей в Україні зріс до 41,5%", - сказала вона.

За її словами, зростання цього показника незначне, проте порушена позитивна тенденція. До 2008 року рівень бідності знижувався, а сьогодні, за словами Рибальченко, Україна повернулася на рівень 2006 року.

Так само Рибальченко повідомила, що, за попередніми оцінками ООН, лише 5% українців живуть за європейськими стандартами. Тобто мають значно кращий рівень життя.

"Державна соціальна підтримка з одного боку дуже гарна до населення і знижує їхню соціальну активність. З іншого боку вона абсолютно не підтримує саме тих, хто потребує підтримки. Кошти витрачаються шалені", - додала Катерина Рибальченко.

За її словами, суми, які витрачаються на соціальні цілі, за своїми обсягами досягли рівня доходу населення від роботи.

Рибальченко зазначила, що Україна вже виконала два з трьох зобов'язань, взятих на себе після підписання "Цілей розвитку тисячоліття" ООН, пише Укрінформ.

"Приєднуючись до підписання "Цілей розвитку тисячоліття", Україна для боротьби з бідністю взяла на себе виконання трьох основних завдань. У 2011 році частка населення, яке жило менш ніж на 5 доларів на добу за паритетом купівельної спроможності, становила 1,7% проти цільового орієнтиру в 4%. Отже, можна вважати, що це завдання було виконане. Є всі підстави говорити, що до 2015 року буде виконаний і показник скорочення бідності серед дітей та працюючих", - сказала представниця ПРООН.

Вона акцентувала увагу при цьому на проблемному третьому завданні, яке полягало у зменшенні вдесятеро частки населення, чиє споживання менше за прожитковий мінімум. Рівень бідності за абсолютним критерієм впав лише на 2,2%, тобто з 16,8% у 2010 році до 14,6% у минулому році.

На жаль, за словами старшого програмного менеджера ПРООН, статистичні дані свідчать, що частка населення, чиє споживання нижче прожиткового мінімуму, і далі зростає: "Торік вона становила 25,8% проти 23,5% у 2010 році".

На переконання Рибальченко, саме тут має бути сконцентровано увагу держави.

"Власне, це третє завдання належить до тих, які Україна повинна виконати до 2015 року", - резюмувала вона.

Зазначимо, що за даними Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України, після економічної кризи 2008-2009 років в Україні побільшало людей , що відчувають себе жебраками.

У 2010 році, за статистикою ООН, за межею бідності в Україні перебувало 78% людей. Україна посідала 83-є місце за рівнем розвитку суспільства, опустившись за рік на 7 сходинок рейтингу. Таке падіння викликане тим, що реальні доходи українців упали на 10%, і зросла кількість малозабезпечених, пояснила тодішній омбудсмен України Ніна Карпачова. А в 2011 році Україна була на 36-му місці в списку зі 124 країн за рівнем добробуту населення.

А нещодавно американський журнал Computerworld через бідність Україну назвав "раєм для хакерів".

За 2012 рік життя майже половини українців погіршилося, і вони з тривогою дивляться в майбутнє. Про це сказав провідний аналітик агентства політичного консалтингу "Перспектива" Олександр Ляпкало. Згідно з опитуванням, лише 17% українців вірять у поліпшення життя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: недоїдають і дичавіють, українці бідніють, ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ