Сб, 2024-04-20, 13:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Травень » 21 » Опитування: майже 80% виборців готові взяти участь у виборах 25 травня. Порошенко далі веде перед
20:34
Опитування: майже 80% виборців готові взяти участь у виборах 25 травня. Порошенко далі веде перед
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Майже 80% виборців готові взяти участь у голосуванні на президентських виборах 25 травня. Такі результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з Центром імені Разумкова з 14 по 18 травня, пише УНІАН.

Згідно з результатами опитування, безумовно братимуть участь у голосуванні на президентських виборах 60% опитаних, тоді як 19,1% відповіли - "скоріше так".

Водночас директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна прогнозує, що близько 70% виборців прийдуть на виборчі дільниці 25 травня.

Згідно з опитуванням, 51,2% тих, хто не братиме участі у виборах, пояснюють це тим, що не бачать жодного кандидата, за якого варто було б голосувати. Ще 17,8% не вірять, що вибори будуть проведені чесно, 11,6% не голосуватимуть, оскільки вважають, що "вибори нічого не змінять, бо президент насправді нічого не вирішує". 11,3% не голосуватимуть, бо вважають, що їхній регіон не входить до складу України. 7,9% вважають ці вибори незаконними, 7,7% не матимуть можливості проголосувати, 7,6% зазначають, що їх "взагалі не цікавить політика", 7% заявляють, що їм байдужі ці вибори, бо "моє життя від них жодним чином не залежить".

Більшість населення - 58% - вірить, що вибори дозволять поліпшити ситуацію в Україні, 21% вважає, що вибори нічого не змінять, а 4,5% думає, що вибори погіршать ситуацію. 20% опитаних вважають, що безперечно, а 42%, що певною мірою їхня участь у виборах або відмова від участі вплине на майбутнє України. Не бачить такого впливу 32% населення.

За результатами опитування видно, що найбільш оптимістично налаштовані жителі Західного регіону, тому що 81% вважає, що вони впливають на вибори, у Центральному регіоні - 71% бачить свій вплив, а в Східному - 62%.

З-поміж жителів Півдня 44% вважають, що через вибори зможуть вплинути на ситуацію в Україні, а 56% - що ні. Найбільш песимістично оцінюють перспективи свого впливу донеччани, серед яких тих, хто вважає, що через вибори зможе вплинути на ситуацію в Україні, тільки 30%, а 68% перспективу свого впливу не бачить.

Керівник Комітету виборців України Олександр Черненко заявляє, що сьогодні очікується "незважаючи на всі проблеми на сході, явка принаймні не менше, ніж на всіх попередніх виборах".

За його словами, на Донбасі половина не хоче йти на вибори, а частині іншої половини можуть не дати можливості проголосувати.

Він зазначив, що сьогодні фіксується досить висока достовірність високої явки в Києві - до 80%. Він нагадав, що раніше на виборах тільки десь близько 50% брали участь у голосуванні.

Черненко підкреслив, що важливо, щоб більше людей проголосували, тому що "кожен додатковий голос на цих виборах підтверджує легітимність цих виборів". Він не виключає, що може знизити явку виборців те, що в багатьох виборчих комісіях мало членів і це зможе призвести до затримки у роботі комісії, а відповідно і до черг на виборчих дільницях і, "можливо, не у всіх вистачить терпіння в чергах стояти".

9% опитаних вважають, що президентські вибори пройдуть повністю чесно, а 45% вважають, що вони пройдуть з окремими порушеннями, які не вплинуть на загальний результат.

Водночас 32% вважають, що результати будуть спотворені, а 11% упевнені, що їх буде підтасовано.

Опитування проводилося у всіх регіонах України за винятком Криму. Опитано 2011 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Рейтинги основних кандидатів у президенти за три тижні практично не змінилися. Порошенко лідирує з великим відривом

Рейтинги основних кандидатів у президенти за останні три тижні практично не змінилися, і Петро Порошенко як і раніше лідирує з великим відривом, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" разом з центром імені Разумкова з 14 по 18 травня, пише Інтерфакс-Україна.

"Порівняно з нашими попередніми вимірами статистично значних змін в рейтингу Петра Порошенко, як і у всіх інших лідерів, не відбулося", - повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

За його словами, за Порошенка готові голосувати 44,6 % виборців, які мають намір взяти участь у виборах, а за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 8,4 %. Крім того, 7,5 % опитаних мають намір проголосувати за Анатолія Гриценка, 7 % - за Сергія Тігіпка та 5,4 % - за Олега Ляшко.

При цьому серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, 15,3 % ще не визначилися зі своїм вибором, і на даний момент соціологи не можуть визначити, за кого вони проголосують у день виборів. Таким чином, на відміну від соцопитувань інших кампаній, Центр Разумкова не дає даних про те, якими можуть бути результати голосування серед тих, хто прийде на вибори і визначився, за кого голосувати.

За оцінкою Биченка, ймовірність того, що вибори президента відбудуться в один тур, становить 40 %.

Якщо відбудеться другий тур президентських виборів, то за Порошенка готові проголосувати 52,2 % , за Тимошенко - 9,9 %, не визначилися - 12,6 % і 25% не підуть на вибори.

У парі з Тігіпком також перемагає Порошенко - 56,1 % проти 12,2 %, не визначилися 11,2 %, не прийдуть на вибори 20,6 % опитаних.

У ході соцдослідження з 14 по 18 травня було опитано 2011 респондентів у всіх регіонах України, крім Криму. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 %.

Раніше повідомлялося, що у штабі Порошенка закликали кандидатів з низьким рейтингом знятися з виборів.

"Ми вважаємо важливим, щоб президент України був обраний в першому турі. Ми звертаємося до всіх кандидатів, які підтримують демократичні та європейські цінності, але рейтинг і рівень підтримки яких на сьогодні становить не більш ніж 3-5%, з приводу того, що вони можуть зробити відповідальний крок і закликати громадян проголосувати за кандидата в президенти, у якого є реальний шанс отримати перемогу вже в першому турі", - заявив керівник виборчого штабу Порошенка, народний депутат (фракція УДАР) Віталій Ковальчук.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: 80% виборців, перед, виборах 25 травня, Опитування, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ