Пт, 2024-03-29, 12:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 22 » Опитування: українці не розчарувалися у незалежності
14:56
Опитування: українці не розчарувалися у незалежності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Переважна більшість населення України проголосували б за акт про незалежність на референдумі в серпні 2016 року, про що свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненими в понеділок результатами опитування, в серпні поточного року за акт про незалежність проголосували б 87% з тих, хто взяв би участь у такому референдумі. Цей результат майже ідентичний отриманим КМІС даними напередодні референдуму 1991 року (89%). У той же час ці дані вище отриманих в опитуваннях в 2006 і 2011 рр.: в 2006 р 70% - "за" незалежність, 30% - "проти"; в 2011 р - 67% і 33% відповідно.

У регіональному і часовому розрізі картина наступна: на півдні України в 2006 році 57% проголосували б "за" незалежність, 43% - "проти"; в 2011 році "за" - 47%, "проти" - 53%. На сході країни "за" незалежність проголосували б 49%, "проти" - 51%, в 2011 р "за" - 53%, "проти" - 47%. У 2016 році ситуація кардинально змінилася: в південному регіоні на референдумі проголосували б "за" незалежність 78,5%, "проти" - 21,5%, у східному - 71,5% і 28,5% відповідно.

Більшість громадян не вважає Україну справді незалежною державою. Так, в 2016 році в істинної незалежності країни були переконані 38% респондентів, протилежну думку поділяли 49%. За весь час з 2001 року (коли це питання було поставлено вперше) тільки в 2005 році більшість громадян вважали Україну дійсно незалежною державою (49% проти 37%).

Раніше повідомлялося, що, згідно опитуваннями, більшість українців (60%) пишаються, що є громадянами України.

Майже 70% українців вважають, що головною мовою викладання в школі повинен бути українська

Майже 70% українців вважають, що головною мовою викладання у школі має бути українська, тоді як у 1991 році лише 51% населення підтримував цю ідею.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Наталя Харченко під час дискусії на тему "Україні – 25: досягнення та поразки".

"Половина громадян України на час проголошення незалежності вважали, що головною мовою викладання в школі має бути українська. Тільки половина. Зараз таких 69%", - сказала Харченко.

Вона зауважила, що в цьому питанні є регіональні розбіжності. При цьому, згідно з даними 1991 року, саме молодь, яка ще продовжувала навчання, "дуже сильно заперечувала проти українізації", сказала експерт.

"В той час як зараз молоді люди, народжені під час незалежності, сприймають українську мову як основну мову навчання, як цілком природнє нормальне явище", - відзначила вона.

Так, у 1991 році 51% населення вважало, що головною мовою викладання в школі повинна бути українська (не погоджувалися з цим 27%), у 2016 році думку щодо української як головної мови викладання поділяють 69% (не згодні 13%). Переконання, що "здоровий націоналізм нам необхідний", згідно з опитуваннями, у 1991 році поділяли 48%, у 2016 - 61%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: Незалежність, українці, Опитування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ