Вт, 2024-03-19, 10:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 27 » Опозиція: для зачистки Майдану готують операцію "Хвиля". ОНОВЛЮЄТЬСЯ
16:27
Опозиція: для зачистки Майдану готують операцію "Хвиля". ОНОВЛЮЄТЬСЯ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

20:05. Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що запровадження надзвичайного стану в Україні призведе до кровопролиття і сподівається, що чинний президент Віктор Янукович не піде на запровадження НС в Україні.

"Мені десь у душі (віриться), що президент не піде на таку міру, це вже останній крок. Не тільки, тому що в історії України він не захоче залишитися таким незрозумілим. А до чого це надзвичайний стан призведе? Воно призведе до крові, набагато більше, ніж та, яка була", - сказав він після круглого столу з пошуку шляхів виходу з кризової ситуації в країні в понеділок 27 січня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку Кучми, запровадження НС може нести загрозу територіальній цілісності України.

"Якщо таким чином піде розвиток подій, то питання (територіальної цілісності країни) є і дуже велике, я маю на увазі запровадження надзвичайного стану", - сказав він.

18.50. Члени громадського руху "Спільна справа", очолюваного Олександром Данилюком, повністю звільнили будівлю Міністерства юстиції України, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з інформацією, всередині приміщення зараз працює слідчо-оперативна група міліції.

16.20. Нардеп Микола Княжицький ("Батьківщина") заявив, що однією з провокацій влади є поширення інформації про введення надвичайного стану.

В той же час, стверджує він, захоплення Мін'юсту в опозиції розцінюють як провокацію, адже голова відомства Олена Лукаш є одним з учасників переговорів від влади.

"Така провокація могла дуже легко зірвати цей процес (переговорів), бо не всі члени переговорної групи зі сторони влади зацікавлені у мирному врегулюванні цього конфлікту", - стверджує він.

Крім того, нардеп розповів про те, що в Україну з-за кордону нібито прибули літаки з бійцями загонів спецпризначення, а "тітушкам" у східних регіонах видають травматичну зброю (пістолети типу Форд), а також дозволи на цю зброю і підробні журналістські посвідчення.

14:30. Лідер "Спільної Справи" Олександр Данилюк заявляє, що готовий залишити приміщення Мінюсту, але продовжить його блокування.

13:20. У Київраді відбулася нарада, за результатами якого ухвалено рішення оголосити Комітет самоврядування Києва Народною радою. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії "Свобода".

13.00. Депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль повідомив, що за інформацією з МВС, влада готує для зачистки місцевості від мітингарів спецоперацію "Хвиля" із залученням близько 10 тисяч силовиків". Про це повідомляє прес-служба політика.

Він каже, що до нього, як до голови ТСК Верховної Ради щодо розслідування діяльності силовиків та окремих посадових осіб під час масових акцій з 21 листопада 2013 року, надійшла інформація від високопоставлених офіцерів МВС.

За їхніми словами, офіцери брали участь у спільних навчаннях із антитерористичним центром СБУ.

Вони зазначили, що захоплення активістами громадської організації "Спільна справа" об’єктів стратегічного значення (МінАПК, Мін'юсту, а також спроба захоплення Міненерго) стало приводом для розробки і проведення найближчим часом двох спецоперацій.

Одна з них – під кодовою назвою "Хвиля" – нібито буде виконуватися силами МВС (усі підрозділи, насамперед ті, що мають диверсійно-штурмову підготовку – "Омега", "Ягуар" тощо із можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби).

"Мета "Хвилі" – зачистка місцевості, що зараз контролюється протестувальниками, повідомив Москаль.

За його словами, також передбачається проведення наступальної операції та створення кількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів – затримання всіх осіб, що залишають місце зачистки.

Наступальна операція, за його даними, проводитиметься з усіх прилеглих вулиць – Лютеранської, Прорізної, Костьольної та інших. Її мета – звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мін'юсту, МінАПК, Українського дому, Жовтневого палацу.

Загальна чисельність задіяних у операціях працівників МВС та СБУ – близько десяти тисяч.

Москаль уже звернувся до міністра МВС та голови СБУ з проханням підтвердити або офіційно спростувати викладену інформацію. А до генпрокурора, в разі підтвердження інформації, – вжити заходів прокурорського реагування.

Довідка

22 січня зранку "Беркут" атакував мітингувальників на вулиці Грушевського. Силовики стали розбирати барикаду і затримувати людей. Дійшло до жертв.

Так, за словами координатора медичної служби Штабу національного опору Олега Мусія, в сутичках на Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, загинуло вже 5 осіб.

Захід засудив кровопролиття в Україні і закликав сторони до мирного діалогу.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та членів робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій, яка тривала понад три години, але конкретних результатів не дала.

Пізніше на установчих зборах Народної Ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України і закликали громадян об'єднуватися в загони Народної самооборони.

23 січня опозиція та Євромайдан ухвалили рішення вийти з переговорів з владою та розширити територію Майдану.

25 січня нова зустріч президента Януковича з лідерами опозиції відбулася в Адміністрації голови держави.

По закінченню зустрічі, яка тривала більш як три години, Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост прем'єр-міністра, а лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Крім того, Янукович погодився на зміну Конституції і висловив готовність створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки;

заявив, що вважає можливим ухвалення закону про амністію, яким звільнить від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень по Україні (зокрема і в центрі Києва);

на зустрічі була досягнута домовленість про поступове звільнення як протестувальниками, так і силовиками площ і вулиць Києва;

обговорили можливі зміни в скандальні закони від 16 січня і принципи формування Центральної виборчої комісії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1149 | Додав: adminA | Теги: операцію Хвиля. ОНОВЛЮЄТЬСЯ, опозиція, зачистки Майдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ