Ср, 2024-04-24, 22:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 18 » Опозиція і Врадіївка кличуть Захарченка у відставку
12:56
Опозиція і Врадіївка кличуть Захарченка у відставку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В "Батьківщині" наполягають на відставці міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та люстрації і переатестації працівників правоохоронних органів. Про це заявив журналістам народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко, який бере участь у мітингу біля будівлі МВС проти свавілля міліції, повідомляє УНІАН.

"У нас чітка вимога - це відставка міністра, люстрація правоохоронних органів, скорочення чисельності правоохоронних органів, в першу чергу міліції, і це повна переатестація співробітників внутрішніх справ", - підкреслив Петренко.

Він наголосив, що події, які сьогодні відбуваються, це "перша цеглина у великий поступ українського народу, тому що діюча влада мала одну надію, що люди не піднімуться».

"Те, що вони роблять з пенсійною реформою, з тиском на малий і середній бізнес, воно не впливає на наших громадян, але виявилась дуже проста ситуація. Коли справа стосується життя і здоров’я просто людини в маленькому селі, і на це життя і здоров’я зазіхають правоохоронці, коли міліція фактично замість того, щоб захищати громадян, перетворюється на перевертнів, збоченців, які гвалтують і вбивають людей - це стало тим поштовхом і тим сірником, який, напевне, розпалить велике багаття", - наголосив Петренко. На його думку, той факт, що люди прийшли з маленького селища у Миколаївській області, про яке донедавна ніхто не знав, говорить про те, що у України є шанс на майбутнє, і український народ може сказати жорстко "ні" діям влади.

Зараз біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України у столиці розпочався мітинг учасників акції протесту проти подій у Врадіївці. Вони проводять свою акцію під прапорами партії "УДАР", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода".

7 липня жителі Врадіївки вирушили пішою ходою до Києва. Свою акцію вони почали після подій у їхньому селищі, де міліціонери побили і зґвалтували місцеву жительку.

У Запоріжжі теж влаштували мітинг проти міліцейського свавілля

Біля обласного управління міліції Запоріжжя близько 100 людей мітингують на підтримку жителів Врадіївки та на підтримку громадської активістки Раїси Радченко. Там зібралися люди, які постраждали від катувань і незаконних дій міліції. Протестувальники тримають прапори ВО "Свобода", УДАРу, також на мітингу присутні представники різних громадських організацій, повідомляє кореспондент "Радіо Свобода".

Мітингувальників оточила міліція. Навпроти ж, через дорогу, проходить нечисленний антифашистський мітинг.

15 липня цього року райсуд Запоріжжя ухвалив рішення відправити директора об’єднання мешканців багатоквартирного будинку, громадську активістку Раїсу Радченко на безстрокове примусове лікування до психлікарні з діагнозом "органічне враження головного мозку, шизофренія".

Адвокат активістки Марина Захарченко зазначала, що Раїса Радченко боролася з власниками незаконно працюючого бару та рейдерами з банку. За словами адвоката, саме вони і можуть бути причетними до незаконного лікування.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і згвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і згвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижак, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижак був переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і був заарештований.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: Опозиція і Врадіївка . Захарченка у
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ