Сб, 2024-04-27, 02:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 5 » Опозиція хоче заборонити "Беркут". ПР: ми залишимося голі
15:56
Опозиція хоче заборонити "Беркут". ПР: ми залишимося голі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Опозиція зареєструвала законопроект, який має розпустити спецпідрозділ МВС "Беркут". Про це сьогодні, 5 грудня, на брифінгу у Верховній Раді повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він нагадав, що 5 грудня відзначає 25 років від дня створення київський "Беркут", передає прес-служба його партії.

Саме в цей день опозиція подала законопроект про ліквідацію цього спецпідрозділу. Де є два головних моменти. "Перше – ліквідація спецпідрозділу "Беркут". І друге – позбавлення спеціальних і військових звань усього рядового і начальницького складу працівників "Беркуту", - пояснив Яценюк.

Він не припускає, що після розпуску "Беркуту" буде створено якийсь інший спецпідрозділ на його місці. "Спочатку треба розформувати "Беркут", а далі нічого не треба створювати, бо є закон про міліцію. Ні "Беркут", ні "Сокіл", ні "Щур", ні ще якась зараза, яку вони збираються створити. Є закон про міліцію, де не передбачено жодних звірячих назв", - розповів Яценюк.

Він також нагадав головні вимоги опозиції: відставка уряду, звільнення політв'язнів та арешт усіх працівників "Беркуту", які були задіяні у побитті мирних демонтрантів у Києві.

"Основна вимога до президента Януковича – оголошення дострокових президентських і парламентських виборів. Віктора Януковича немає у країні, хай повертається і вирішує те, що від нього залежить", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, побиття студентів на Майдані Незалежності 30 листопада та дії силовиків під час сутички біля Адміністрації президента 1 грудня викликали обурення у сіспільства.

Протестувльники все частіше висувають вимоги про особисту відповідальність бійців спецзагонів за їх дії під час масових акцій. Наприклад, пропонують позначати номерні індивідуальні знаки на шоломах бійців так, щоб можна було їх ідинтифікувати після подій за відеозаписами.

Також лунають вимоги розформувати спецпідрозділ "Беркут" як такий, що скомпроментував себе жорстокими діям проти демонстрантів.

Так, 3 грудня народний депутат від "Батьківщини", колишній начальник київської міліції Віталій Ярема заявив, що розгоном учасників Евромайдана 30 листопада керував начальник "Беркуту" Сергій Косюк, а безпосередніми виконавцями його вказівок були працівники київського спецпідрозділу "Беркут".

"Мені дуже соромно, що я колись керував цим спецпідрозділом", - зазначив він.

Єфремов: залишимося абсолютно голими перед терористичною загрозою

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що ліквідовувати спецпідрозділ МВС "Беркут" недоцільно. Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо відповідної законодавчої ініціативи, передає УНІАН.

За словами Єфремова, будь-яка держава, яка поважає себе, має спецпідрозділи, "навчені працювати в умовах, коли рішення ухвалюється протягом 1-2 секунд".

Єфремов зазначив, що для того, аби знайти і навчити таких людей, держава витрачає колосальні кошти.

"На популізмі можна сьогодні сказати, що давайте ми всіх розгонимо, але завтра ми тоді залишимося абсолютно голі перед фактом, коли терористична загроза в нашій державі буде реальна", - сказав Єфремов.

Крім того, Єфремов висловив думку, що відхід опозиції від своїх прямих обов`язків, зокрема від консультацій за "круглим столом", говорить про те, що вони "пішли по шляху нагнітання екстремізму у суспільстві".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: пр, заборонити Беркут, опозиція, голі, євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ