Сб, 2024-04-27, 02:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 23 » Опозиція назвала Азарова членом вуличної "гопоти"
10:07
Опозиція назвала Азарова членом вуличної "гопоти"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Чинний прем'єр-міністр Микола Азаров та "гопота" – це одна піраміда влади. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Андрій Парубій, пише Gazeta.ua.

Політик вважає, що вчинок Азарова, який вигнав журналістів із засідання уряду, не маючи жодних на те підстав, був незаконним.

"Сьогоднішня ситуація у Кабінеті міністрів України продемонструвала, що насправді прем'єр-міністр, а заодно й голова Партії регіонів, нічим не відрізняється від тієї "гопоти", яка била журналістів на вулиці. Тобто його вчинок як голови Кабінету міністрів, який виставив журналістів, не маючи жодних підстав, був незаконним", - переконаний Парубій.

За словами нардепа, Азаров особисто не мав права приймати рішення про позбавлення журналістів акредитації.

"Це одна піраміда — від Азарова до тієї найманої "гопоти", яка діє однаково і становить загрозу не тільки для журналістів, опозиції, а й для всього українського суспільства", - наголосив опозиціонер.

На його думку, події 18 травня продемонстрували, що ця влада і є найбільшою загрозою національній безпеці України.

"Для того, щоб цю владу усунути, замало зусиль самої парламентської опозиції чи журналістів. Усе суспільство повинно об'єднатися, щоб їх зупинити", – резюмував Парубій.

У Партії регіонів не зрозуміли перфоменс журналістів перед Азаровим

Журналісти, які учора, 22 травня, влаштували акцію перед прем'єр-міністром Миколою Азаровим на знак протесту проти бездіяльності влади у розслідуванні факту побиття їхніх колег, зробили це даремно, та ще й порушили при цьому етичний кодекс. Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Сальдо.

"Регіонал" наголосив, що обов'язок журналіста — збирати інформацію і відповідно надавати її людям.

"Тому у мене виникає таке запитання: а що ви хотіли показати і, головне, кому хотіли показати? Прем'єр-міністру? Що, він вам відмовив зустрітись? Що ви хотіли показати, кому?" - поцікавився Сальдо.

Водночас, він визнав, що очільникам Міністерства внутрішніх справ бажано було б провести прес-конференцію на тему побиття журналістів 18 травня.

"Це четвертий день вже триває. Я погоджуюсь, що Міністерству внутрішніх справ, може, варто було зробити якусь прес-конференцію", - зауважив нардеп.

Як повідомлялось, журналістів, які провели учора мовчазну акцію в Кабінеті міністрів України під час вступного слова прем'єр-міністра Микола Азарова, можуть позбавити акредитації у КМУ.

Раніше, під час мітингу опозиції 18 травня у Києві відбувся напад найнятих спортсменів-"антифашистів" на журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя.

Експерт: Журналістів усе більше штовхають до активних дій із захисту своїх прав

Українську журналістську спільноту чинна влада все більше штовхає до різних показових дій із захисту своїх прав і інтересів, що аж ніяк не сприяє конструктивному діалогу. Про це сказала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, коментуючи реакцію і дії прем'єр-міністра Миколи Азарова у відповідь на мовчазну акцію протесту журналістів на засіданні уряду в середу, 22 травня.

"Це просто вкотре засвідчує невміння цивілізовано реагувати на такі акції з боку представників української влади. Немає розуміння, які стосунки мають бути між пресою і владою у демократичній, цивілізованій державі. Я думаю, що це, на жаль, точно не сприяє надалі конструктивним стосункам. А ці стосунки потрібні як пресі, так само вони потрібні і владі", – наголосила медіаексперт.

За її словами, нині все менше залишається можливостей для конструктивного діалогу між владою та представниками засобів масової інформації.

"Якщо міністр Захарченко обіцяє мені зустріч із журналістами, а потім просто відмовляється від свого слова... Якщо прем'єр отак от реагує на абсолютно нормальну поведінку журналістів із привертання уваги до цієї проблеми з його боку, то в нас усе менше лишається можливостей для якогось конструктивного вирішення. Журналістську спільноту все більше штовхають до якихось більш показових дій у контексті захисту своїх інтересів і прав", - підкреслила Сюмар.

Раніше українська представниця міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк заявляла, що найбільшою проблемою для ЗМІ в Україні залишається безпека журналістів і безкарність злочинів проти свободи преси. За її словами, покарання отримує лише кожен 15-ий випадок нападів на журналістів.

Україна лише за останній рік опустилась у рейтингу свободи преси "Репортерів без кордонів" на 10 позицій (з 116 на 126 місце). За даними правозахисників цієї організації, в тому ж таки 2012 році було зафіксовано рекордну кількість порушень прав українських журналістів за останні 10 років.

Згідно з останнім рейтингом Freedom House, оприлюдненим на початку травня 2013 року, за рівнем свободи слова Україна знаходиться на 133-му місці.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Азаров член вуличної гопоти, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ