Чт, 2024-04-25, 16:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 13 » Опозиція не заспокоїться аж доки вибори не скасують і не розженуть цей парламент
16:29
Опозиція не заспокоїться аж доки вибори не скасують і не розженуть цей парламент
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Юлія Тимошенко підтримала заяву опозиційних сил про спільні дії, оприлюднену в понеділок, 12 листопада. Про це повідомив її захисник і голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін під час брифінгу у Харкові, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, Тимошенко наголосила на своїй готовності боротися з фальсифікаціями виборів, доки вони не будуть визнані нелегітимними разом з цим парламентом.

"Але вона підтримала вчорашнє рішення політичних партій. Більше того, вона зобов’язала мене передати майбутнім колегам по фракції перелік перших 12-ти законів, які повинні бути прийняті першочергово", - сказав Кожем’якін.

Він повідомив, що ці законопроекти стосуються виключно соціально-економічних проблем. "Дані законопроекти стосуються пенсійної реформи, податкового кодексу, питання української мови, питання землі – тобто ті питання, які реально зможуть покращити життя українського народу", - сказав Кожем’якін.

У свою чергу, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зазначив, що рішення, яке опозиційні політичні сили ухвалили 12 жовтня, не стосувалося входження чи невходження до Верховної Ради.

"Рішення перш за все стосувалося продовження боротьби і того, що ми це будемо робити разом", - наголосив він.

"Ми не знімаємо з порядку денного невизнання виборів на вкрадених у наших друзів мандатів у мажоритарних округах", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що опозиція вимагає "повернути вкрадені відсотки у політичних партій, які чесно перемогли на виборах".

"Головне, що ми почули через Андрія Кожем’якіна від Юлії Тимошенко – це те, що вона повністю підтримує єднання опозиційних сил", - додав Турчинов.

Як повідомлялося, 12 листопада було опубліковано спільну заяву трьох опозиційних партій, які пройшли до Верховної Ради, - "Батьківщини", "Свободи" і "Удару", в якій вони відзначають, що 28 жовтня в Україні парламентські вибори були нечесними і непрозорими, однак надають суспільству впевненості впливати на владу і є важливим етапом на шляху до повалення режиму" президента України Віктора Януковича.

В опозиції підкреслили, що зроблять все можливе "для позбавлення суддівських мантій і притягнення до відповідальності суддів, які виносили завідомо неправосудні рішення". Також в опозиції вимагають притягнення до відповідальності керівників правоохоронних органів, "які видавали завідомо злочинні накази про використання сили проти мирних людей і втручання правоохоронців у виборчий процес".

"Опозиційні сили зроблять все для того, щоб виправдати очікування українського суспільства. Насамперед, ми спрямуємо свої зусилля на забезпечення винятково особистого голосування народних депутатів, прийняття закону про імпічмент президента, прийняття виборчого кодексу, який передбачатиме проведення парламентських виборів за пропорційною виборчою системою з відкритими списками, відставку уряду Миколи Азарова, міністра внутрішніх справ, керівників правоохоронних структур, відставку генерального прокурора", - говориться в заяві.

Також в опозиції обіцяють направити сили на звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-голови МВС Юрія Луценка, інших політичних в'язнів. При цьому, українська опозиція залишає за собою право на адекватні дії, всі конституційні методи і засоби парламентської і позапарламентської боротьби включно з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України VII скликання і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Лідерів опозиції не пустили до Тимошенко, щоб переконати її припинити голодування. "Проскочили" тільки адвокати

Лідери Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Микола Томенко і В'ячеслав Кириленко прибули в харківську лікарню, де перебуває колишній прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Опозиціонери збиралися умовити Тимошенко припинити голодування, яке триває вже 16-й день. Однак дозволу на зустріч їм не дали.

"Їм не дали дозволу на зустріч. До Юлії Володимирівні пройшли тільки Андрій Кожем'якін і Сергій Сас (народні депутати, захисники Тимошенко)", - повідомили в прес-службі.

"Вона прочитала лист соратників з проханням припинити голодування і сказала, що прийме рішення найближчим часом і повідомить про це через захисників", - сказав Кожем'якін журналістам після зустрічі з екс-прем'єром.

Раніше голова фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін від імені лідерів опозиції повідомив, що разом з колегами по опозиції їде в лікарню до колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, щоб умовити її припинити голодування.

Опозиційні політичні партії во "Батьківщина", ВО "Свобода" і партія "УДАР" - ухвалили спільне звернення до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко із закликом припинити голодування.

Зазначимо, що з 29 жовтня Тимошенко голодує в знак протесту проти фальсифікації результатів парламентських виборів. Вона голодує вже більше 10 днів і, незважаючи на погіршення самопочуття, не має наміру припиняти голодування до тих пір, поки не буде визнаний факт фальсифікацій на виборах.

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що колишній прем'єр-практично весь час лежить, їй важко писати і спілкуватися.

Як повідомлялося, сьогодні, 13 листопада, Тимошенко через голодування не з'явилася на засідання суду у справі ЄЕСУ. Тому його перенесли на 23 листопада.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: парламент, вибори, опозиція, скасують, розженуть
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ