Чт, 2024-03-28, 11:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Опозиція об'єдналася і створила "Комітет опору диктатурі в Україні"
11:40
Опозиція об'єдналася і створила "Комітет опору диктатурі в Україні"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники опозиційних парламентських партій об'єдналися в "Комітет опору диктатурі в Україні", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на народного депутата (фракція "БЮТ-Батьківщина") Сергія Соболєва.

"Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури", - процитував він заяву, підписану лідерами опозиційних сил, які прибули до Печерського районного суду, щоб підтримати екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

- Яценюк закликає опозицію не брати участі в парламентських виборах 2012 року

За словами Соболєва, заяву про створення "Комітету опору диктатурі в Україні" підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна Україна", "Наша Україна", Народного руху України і "Фронт змін".

"Прийнято рішення, і ми тільки що підписалися під спільною заявою про те, щоб зупинити політичні репресії в Україні і про спільні, узгоджені дії політичних сил у боротьбі з політичними репресіями в Україні", - заявив лідер партії "Фронт змін", народний депутат від "Наша Україна - Народна самооборона" Арсеній Яценюк журналістам біля будівлі Печерського районного суду, де слухається справа щодо Тимошенко і справа колишнього голови МВС України Юрія Луценка.

Яценюк заявив, що ті, хто підписався під заявою, вимагають звільнити всіх "політичних в'язнів". Він назвав події, що відбуваються, згортанням демократії в країні.

"Колишній прем'єр арештована без суду і можу сміливо сказати - без слідства", - сказав Яценюк. До будівлі Печерського районного суду в понеділок прийшли лідер Народного руху України Борис Тарасюк, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк. Всі - народні депутати фракції "Наша України - Народна самооборона". Крім того, помічений громадський діяч Левко Лук'яненко.

Нагадаємо, 5 серпня суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв задовольнив клопотання сторони звинувачення про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Суд над нею продовжиться 8 серпня.

Як відомо, Тимошенко звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень при підписанні в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. За статтею, яку їй інкримінують, екс-прем'єрові загрожує до 10 років позбавлення волі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ