Чт, 2024-04-25, 09:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 22 » Опозиція оголосила про повстання. Тепер у Києві
11:01
Опозиція оголосила про повстання. Тепер у Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
"Батьківщина" закликає киян другого квітня вийти під Верховну Раду аби змусити Партію регіонів проголосувати за призначення виборів у столиці на друге червня.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від ГО "Батьківщина" Юрій Одарченко, передає УНІАН.

"Якщо мова йде - позачергові, або чергові вибори, то я впевнений, що потрібно було проголосувати постанову, призначити вибори, а потім змінити їх статус. Це абсолютно логічно, якщо зміна ця доцільна. Ми погодилися на друге читання, адже цілком зрозуміло, що у нас не було більшості призначити ці вибори на друге червня, і ми хочемо до другого квітня, партія "Батьківщина", зібрати людей, закликати їх під Верховну Раду для того, щоб вулиця притиснула Партію регіонів своєю позицією", - заявив Одарченко.

До цього Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для ухвалення в цілому проекту постанови про призначення на 2 червня виборів в Києві.

Опозиція наполягає на призначенні дати місцевих виборів у Києві на початок червня поточного року. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призначити їх на 2 червня. На думку опозиції, це мають бути чергові вибори, тому термін повноважень обраних на них депутатів і міського голови столиці має становити 5 років.

Один з найбільш ймовірних претендентів на посаду мера Києва від опозиції, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко переконаний, що Верховна Рада повинна ухвалити закон, який би передбачав проведення виборів у Києві у два тури. 18 березня він зазначив, що мають бути внесені зміни до чинного законодавства, які допомогли б запобігти фальсифікації виборів і використанню адміністративного ресурсу.

Зазначимо, що за всю історію існування демократичного інституту мера в Києві кандидатам від опозиції жодного разу не вдавалося здобути перемогу.

Нагадаємо, у березні 2006 року Віталій Кличко взяв участь у виборах міського голови Києва, на яких перемога дісталася Леоніду Черновецькому. Кличко посів друге місце, отримавши 23,7% голосів киян. За Черновецького проголосували 32%.

Експерти з Freedom House, аналізуючи вибори-2012, дійшли висновку, що в Україні проявилася тенденція до автократії, ключова особливість якої полягає в стратегії чинного політичного режиму, спрямованої на те, щоб, підпорядкувати результати виборів задовго до їх реалізації - "за декілька тижнів, місяців або навіть років до виборів".

Крім того, для зарубіжних спостерігачів за процесом дотримання демократичних норм в Україні є очевидною маргіналізація опозиції, яку фактично усунено від процесу ухвалення рішень.

У "Свободі" пообіцяли у Києві дати відкоша Партії регіонів

"Повзуча узурпація" влади представниками Партії регіонів добігає кінця. У Києві не терпітимуть сваволі "регіоналів" і відстоять своє право на самоврядування.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, повідомляє УНІАН.

"В Україні сьогодні повзуча узурпація влади добігає кінця, залишається Київ", - сказав політик.

За його словами, узурпація влади у Партії регіонів – це головний план.

"Але будь-які дії, які б вони не вчиняли, є однаково поганими, – вважає Мірошниченко. – З одного боку, вони не можуть собі дозволити розкоші втратити Київ. Ми переможемо владу, навіть якщо гратимемо за їхніми правилами, які нас не дуже влаштовують, але ми покладемо їх на лопатки".

"З іншого боку, якщо вони скасовують вибори, то підставляють себе та президента. Київ терпіти цього не буде", - додав "свободівець".

На його думку, "регіонали" провокують абсолютно непрогнозовані дії столичної громади.

"Адже Київ уміє відстоювати свої права. Він відстоював депутатів, яких обирав, і він відстоїть своє право на самоврядування", - підсумував Мірошниченко.

"Регіонал": вибори у Києві призначать конституційною більшістю після розгляду Конституційним Судом

Рішення про проведення виборів у Києві буде ухвалене конституційною більшістю після того, як Конституційний суд розтлумачить статус цих виборів.

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Я абсолютно згоден з моїми колегами, що право на місцеве самоврядування є основоположним правом обирати собі владу. Якщо ми говоримо про європейські цінності, незалежно від того, хто активно чи неактивно з громадян, які живуть в Києві, коментує ці питання, ми - політики зобов'язані забезпечити це право", - зазначив Мірошниченко в ефірі "5 каналу", передає УНІАН.

"Це рішення буде, це рішення буде так само, як ми ухвалювали, рішенням конституційної більшості з призначення виборів і це рішення має бути після того, як Конституційний суд розтлумачить нам статус цих виборів", - заявив представник Президента.

Раніше член ЦВК Михайло Охендовський зазначив, що юридично бездоганної дати одночасного проведення виборів мера Києва і Київради не існує. Юрист поділився побоюваннями, що загострення політичної боротьби підриває принцип неупередженості безпосередньо у самому основному виборчому органі держави - Центральній виборчій комісії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: опозиція, Київ, повстання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ