Чт, 2024-04-25, 22:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Опозиція передбачає падіння режиму Януковича. Допоможе Рада
10:05
Опозиція передбачає падіння режиму Януковича. Допоможе Рада
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Історія з "виїзним" засіданням Верховної Ради, яке відбулося 4 квітня на вулиці Банковій без участі народних депутатів від опозиційних фракцій, сприяє краху влади Партії регіонів та президента Віктора Януковича. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від ВО "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко.

Зокрема, політик зазначив, що опозиція хотіла насамперед дати правову оцінку "виїзним" діям парламентської більшості та влади.

"Хоча, враховуючи, що в нас всі суди підконтрольні гаранту, очікувати об'єктивної оцінки не доводиться", - зауважив Кириленко.

На його переконання, ситуація у парламенті, яка склалася в останні тижні, свідчить про завершення епохи "регіоналів".

"Думаю, події 4 квітня, підписання головою ВР Рибаком чотирьох законів і можливе підписання їх Януковичем – все це пришвидшує завершення існування цього режиму як такого, тобто його крах", - наголосив парламентарій.

Він спрогнозував, що Янукович підпише "виїзні" закони.

"Будь-які ілюзії, що гарант Конституції в країні є, розвіються. Усі побачать, що можна зібратися десь за рогом, підняти за щось руки, назвати це законами, підписати їх і сказати, що ми маємо правову державу", - підсумував Кириленко.

Опозиція не визнаватиме "виїзних" законів, навіть якщо їх підпише Янукович

Навіть якщо президент Віктор Янукович підпише закони, прийняті 4 квітня під час "виїзного" засідання Верховної Ради, опозиція їх вважатиме недійсними. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від партії "УДАР" Володимир Куренной.

Політик, зокрема, зазначив, що вищезгадані закони є не більше, ніж внутрішньопартійними документами "регіоналів".

"Навіть якщо Янукович підпише ці начебто закони – це будуть усього лише внутрішні "регіонівські" документи. Ми однозначно не визнаватимемо їх", - запевнив Куренной.

Він також наголосив, що опозиціонери закликатимуть людей ігнорувати й не виконувати цих законів.

"Ба більше, ми роз'яснюватимемо суспільству, що псевдозакони, ухвалені в такий спосіб, не можуть бути такими, які треба виконувати", - підкреслив нардеп.

За його словами, опозиція до останнього вимагатиме визнання їх недійсними.

"Ми використовуватимемо всі можливі засоби та інструментарії, зокрема правові, судові інстанції, хоча розуміємо, що суд сьогодні відіграє формальну функцію", - сказав Куренной.

"Інший засіб – це вулиця, в тому числі акція "Вставай, Україно!". На жаль, у нас немає іншого виходу, як закликати громадян до висловлення своєї точки зору", - підсумував парламентар.

Безсмертний пояснив, коли нардепи мають право вивалювати двері

Якщо влада нахабно порушує права народних депутатів від опозиції, ті можуть сміливо вивалювати двері у приміщення, де відбуваються її "виїзні" засідання. Й такі дії будуть законними. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив соратник Юрія Луценка, колишній нардеп Роман Безсмертний.

"Хоч як би ми ставилися до "виїзного" засідання ВР, постає потреба звернення до судів, адже маємо на поверхні речі, що виходять за рамки Конституції. Перша і ключова – порушення права депутата на законодавчу ініціативу, коли частину нардепів не пустили на засідання", - зазначив Безсмертний.

За словами політика, це серйозне порушення, і в цьому випадку не можна легковажити.

"Друга річ, менш значуща – порушення технологічної процедури законодавчого процесу. Сьогодні Адміністративний кодекс передбачає конкретні речі з розгляду процедур порушення роботи Кабінету міністрів, актів, що їх приймає президент, Верховна Рада й так далі. Тому опрацьовувати цей момент потрібно обов'язково", - пояснив екс-нардеп.

Він вважає вкрай необхідним для опозиції у подібній ситуації звертатися по підтримку до людей.

"За таких умов спілкування з людьми стає аргументованим і зрозумілим. І не має значення, яке рішення ухвалить КС чи Адміністративний суд. Ми зробили все, що належало зробити в цій ситуації. Після цього можете вивалювати двері, захоплюйте, бо ви на це маєте повне право", - підсумував Безсмертний.

Як повідомлялося, 4 квітня депутати провладної більшості Верховної Ради провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на Банковій, 6-8, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського, 5 заблокували опозиціонери. Під час цього засідання було прийнято в остаточній редакції низку законів, а також близько десятка схвалено в першому читанні.

Спікер Ради Володимир Рибак вже підписав ухвалені закони і передав на підпис главі держави.

У парламентській опозиції заявляють про нелегітимність ухвалених у такий спосіб документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: рада, опозиція, падіння режиму Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ