Чт, 2024-04-25, 00:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 6 » Опозиція підготувала нову Конституцію
13:23
Опозиція підготувала нову Конституцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція підготувала проект нової Конституції та пропонує винести його на голосування.

"Наша позиція залишається незмінною: проект Конституції готовий. Країна має перейти на парламентсько-президентську республіку. Ставимо на голосування проект Конституції", - заявив Яценюк під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України в четвер, 6 лютого, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Лідер фракції наголосив, що опозиція підготувала "проект нової Конституції, яка чітко відповідає вимогам українського народу та критеріям Венеціанської комісії".

За словами Яценюка, згідно з запропонованими змінами, Україна повертається до парламентсько-президентської республіки: Верховна Рада призначає всіх членів Кабінету Міністрів України, генерального прокурора й від імені народу України виступає як законодавчий орган.

Яценюк також повідомив, що наразі кілька тисяч людей рухаються до будівлі Верховної Ради України, щоб вимагати від українського парламенту повернення в дію Основного закону в редакції 2004 року.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що ніяких законопроектів стосовно зміни Основного закону в парламенті не зареєстровано.

Рибак: потрібно утворити тимчасову комісію

Голова Ради заявляє, що наразі переговори, які відбуваються між керівниками фракцій, результатів не дають, і потрібно утворити Тимчасову спеціальну комісію для підготовки змін до Конституції.

Про це він сказав перед початком розгляду питання щодо проекту постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань підготовки та узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління, передає УНІАН.

Рибак відзначив, що наразі у ВР немає узгодженого законопроекту щодо конституційної реформи. Відповідно, вважає він, необхідно утворити ТСК з питань підготовки узгодженого законопроекту.

Також спікер додав, що "ті переговори, які ми проводили декілька днів в кабінеті голови Верховної Ради, вони результату не дали”.

Спікер зазначив, що наразі, зокрема, є пропозиції КПУ та опозиції щодо змін до Конституції, і до складу ТСК, яку пропонується створити, мають входити представники усіх фракцій парламенту, фахівці та представники Президента. Ця комісія, на переконання Рибака, має підготувати відповідний законопроект у стислі терміни, щоб розглянути його у сесійній залі і ухвалити рішення щодо змін до Конституції.

Довідка

Правки до Конституції 2004 року передбачали обмеження повноважень президента на користь прем'єра і посилення ролі уряду. Ослаблення президентської влади було компромісом в ситуації політичної кризи під час Помаранчевої революції і відкрило шлях до "третього туру" президентських виборів, у якому переміг Віктор Ющенко. Зміни діяли з 2006 року.

Правки були скасовані рішенням КСУ від 30 вересня 2010 року - після обрання президентом Віктора Януковича. Опозиція вважає нелегітимним "скасування" про зміни до Конституції і вимагає повернення країни до парламентсько-президентської республіки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1220 | Додав: adminA | Теги: опозиція, Нову Конституцію України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ