Чт, 2024-04-25, 01:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Опозиція придумала, як хитромудро повернути Конституцію-2004
11:43
Опозиція придумала, як хитромудро повернути Конституцію-2004
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідери опозиції висунули народним депутатам від Партії регіонів нову вимогу - у вівторок прийняти проект постанови "Про відновлення конституційного ладу", який визнає чинною Конституцію 2004 року. Відповідний проект постанови в опозиції пообіцяли подати в Раду вже сьогодні 17 лютого, але визнали, що без підтримки Партії регіонів голосів для прийняття документа недостатньо. У більшості не планують йти на поступки опонентам і готуються до голосування по кандидатурі прем'єр-міністра. Про це 16 лютого повідомив "Комерсант-Україна".

Незважаючи на звільнення вулиці Грушевського і ряду адміністративних будівель, захоплених учасниками акцій протесту, в опозиції не планують відступати від головної вимоги - повернення Конституції 2004 року. "Ніяких таємних переговорів у кабінеті спікера! Виносимо в зал і голосуємо поіменно - хто за Україну, а хто проти! Це наша відповідь режиму", - заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на віче опозиції в Києві.

В опозиції вирішили відмовитися від прийняття Верховною радою акту про повернення Конституції 2004 року і відкоригували своє бачення конституційної реформи. "У рішенні Конституційного суду не зазначено, що Україна повертається до основного закону 1996 року. Тому ми підемо найпростішим і в той же час конституційним шляхом - в понеділок внесемо проект постанови про відновлення конституційного ладу. Ми фактично визнаємо, що в країні діяла і діє Конституція 2004 року ", - заявив заступник глави фракції" Батьківщина "Сергій Соболєв.

Пан Соболєв зазначив, що після прийняття документа 226 голосами Верховній раді необхідно змінити 77 законів - про Кабмін, про президента, про Верховній раді та інші. "І ніхто не зможе нам сказати, що ми приймаємо якісь конституційні акти. А потім, коли відновиться дію Конституції 2004 року, можна створювати тимчасову спеціальну комісію щодо її удосконалення", - підкреслив депутат.

У фракції "Свобода" підтримали такий сценарій, проте побоюються, що його не підтримає парламентська більшість. Як відомо, у фракціях "Батьківщина", "Свобода" і УДАР налічується 167 народних депутатів, тоді як для ухвалення документа необхідно 226 голосів. "Наради у Володимира Рибака показали, що влада упреться проти прийняття проекту постанови. Давайте подивимося, чи знайдуться голоси - ми будемо діяти по ситуації", - заявив заступник глави фракції "Свобода" Андрій Мохник.

В опозиції впевнені: у разі відмови Партії регіонів підтримати проект постанови про відновлення конституційного ладу "з'являться підстави для дострокових парламентських і президентських виборів". Однак на 30 днів заблокувати парламентську трибуну, щоб створити підстави для дострокового припинення повноважень, опоненти чинної влади не готові. "Є десятки інших способів, про які прекрасно знають в Партії регіонів. Ясно одне - ми не зможемо нормально існувати в умовах бездіяльності парламенту ", - підкреслив Сергій Соболєв.

Представники парламентської більшості не планують йти на поступки опозиції. Голова Верховної ради Володимир Рибак повідомив, що у вівторок 18 лютого запропонує народним депутатам створити в парламенті тимчасову спеціальну комісію (ТСК), яка займеться створенням узгодженого проекту Конституції. "Документів, на підставі яких можна було б розглядати готовий варіант закону про зміну Конституції, немає. Узгоджених матеріалів теж немає! "- Заявив пан Рибак в п'ятницю 14 лютого. У зв'язку з цим спікер запропонував лідерам депутатських фракцій у понеділок на засіданні погоджувальної ради розглянути" соціальні та економічні питання ". У Верховній раді очікують, що головною подією поточного пленарного тижня стане призначення прем'єр-міністра.

За словами Володимира Рибака, президент Віктор Янукович визначиться з кандидатурою глави уряду 17-21 лютого.

Фракція Партії регіонів вже почала збір підписів під зверненням до президента України Віктора Януковича з проханням внести до парламенту кандидатуру прем'єр-міністра з числа представників Партії регіонів.

При цьому народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олег Царьов, заявив, що "регіонали" не підтримуватимуть кандидатуру від опозиції.

"Ми не будемо підтримувати кандидатуру від опозиції. Ми вважаємо, що є два варіанти по прем'єр-міністра: це або член команди, або людина, що розділяє нашу програму", - сказав депутат.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: опозиція, повернути Конституцію-2004
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ