Пт, 2024-03-29, 12:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 27 » Опозиція вимагає денонсувати "харківські угоди" з Росією
12:55
Опозиція вимагає денонсувати "харківські угоди" з Росією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько тисячі прихильників партії "Наша Україна" зібралися в Києві на Площі Конституції біля Маріїнського палацу недалеко від будівлі Верховної Ради. На площі біля будівлі парламенту також споруджено сцену.

Планується, що у Х з'їзді політсили, який буде проведено тут-таки, візьмуть участь 1400 людей, передає прес-служба "Нашої України". За словами співробітників прес-служби, на з'їзд не змогли приїхати делегати з Чернівецької і Тернопільської областей.

У з’їзді беруть участь голова партії "Наша Україна" Віктор Ющенко, голова політради партії Валентин Наливайченко, народні депутати від НУ-НС, що представляють партію "Наша Україна", Андрій Парубій, Григорій Омельченко, Володимир В’язівський, Лілія Григорович, Віктор Матчук та інші. Під час з’їзду планується ухвалити дві резолюції – щодо скасування харківських угод і щодо актуальних завдань партії.

Учасники з'їзду принесли з собою партійні і національні прапори України. Вони тримають плакати "Флот російський - геть від нас! Це шантаж - дешевий газ!", "Янукович - порожняк!", "Оренда за газ - шлях не для нас", "Газ дешевий - це брехня, досить слухати Кремля!". Тут також споруджена сцена, на якій виступлять учасники.

Крім того, під стінами Верховної Ради перебувають прихильники Партії регіонів. Вони встановили сцену для мітингу, в якому бере участь майже 1000 людей. Зокрема, по периметру Верховної Ради розмістилися приблизно тисяча активістів "Молодих регіонів", які тримають в руках лише національні прапори.

Учасників з'їзду "Нашої України" і мітингу прихильників Партії регіонів розділяє нещільний ланцюг правоохоронців і загороджувальні щити.

Як повідомив журналістам народний депутат України Максим Луцький (фракція Партії регіонів), прихильники партії зібралися біля будівлі Верховної Ради на підтримку харківських угод.

За його словами, саме харківські угоди дали змогу налагодити українсько-російські відносини. "Те, що проблеми були завжди, це однозначно. Але протягом останнього року відносини між Україною та Росією значно покращилися. Ті, хто сьогодні виступає проти харківських угод, не наводять жодного конкретного прикладу погіршення ситуації", - сказав Луцький.

27 квітня 2010 року задимлена й закидана яйцями Верховна Рада України ратифікувала угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території.

ЧФ РФ, згідно зі старими домовленостями, мав залишити Крим у 2017 році. Конституція України не передбачає перебування на її території іноземних військових баз, якою є ЧФ РФ.

Однак 21 квітня президент України Віктор Янукович і голова Росії Дмитро Медведєв провели зустріч у Харкові, в ході якої зокрема домовилися продовжити термін перебування російської бази в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом її продовження ще на п'ять років.

На такий крок Київ пішов задля того, щоб отримати знижку на газ. Також Росія, за словами президента України, платитиме за оренду бази ЧФ в Севастополі "живі гроші" на рівні 98 млн дол щороку після 2019 року. Зазначимо, що в договорі прописано дещо інші цифри. В найближчі кілька років "живих грошей" від Росії Україна не побачить, оскільки плату за ЧФ РФ Кремль здійснює, списуючи Києву борги.

Ющенко закликав до денонсації харківських угод і порівняв їх із Переяславськими

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що харківські угоди з Росією 2010 року є "Переяславськими угодами" сучасності. Про це він заявив на з’їзді "Нашої України", який проходить у середу перед Верховною Радою.

"Я переконаний, що через деякий час нашої історії, день 27 квітня стане днем ганьби, тому що харківські угоди – це переяславські угоди, але в іншому віці", - заявив Ющенко.

Ющенко закликає політичні сили та всю націю виступити з акціями на підтримку денонсації "харківських угод" та газової угоди 2009 року з РФ. За словами Ющенка, "харківські угоди" нині є політичною помилкою, яка призвела до того, що українська нація понесла фінансові втрати. Також ці угоди становлять загрозу суверенітету України, підкреслив він.

За словами лідера "Нашої України", українці мають сказати «ні» цим угодам, оскільки вони не вирішують ні політичні, ні економічні, ні соціальні проблеми.

Ющенко нагадав, що депутати від партії "Наша Україна" зареєстрували у Верховній Раді законопроект щодо денонсації "харківських угод". Водночас він додав, що "харківські угоди" потрібно розглядати спільно з корупційною, за його словами, газовою угодою 2009 року, оскільки Україна понесла через неї багатомільйонні збитки.

"Газові угоди і харківські угоди мають бути денонсовані як такі, що суперечать нашим інтересам. Це наша земля, і ми самі наведемо на ній лад без чужого солдатського чоботу і матроського черевика", - сказав Ющенко.

Огризко: харківські угоди можливо скасувати

У "Нашій Україні" переконані, що скасувати харківські угоди президентів України та Росії юридично можливо. Так, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко заявив у інтерв’ю Радіо "Свобода": "Це цілком реально, тому що є всі механізми, визначені міжнародним правом про денонсацію тих чи інших угод".

"Це частина нашого законодавства. Ми є стороною Віденської конвенції про права міжнародних договорів. Таким чином, немає ніяких проблем із юридичної точки зору. Будь-яка угода, яка укладається, може бути денонсована. Інакше ми б жили в одній і тій же правовій площині", - додав він. "Тому тут справа не у юридичних хитросплетіннях, їх насправді немає, а питання в політичній волі", - наголосив Огризко.

Він сподівається, що "і до теперішньої влади вже дійшло", що умови харківських угод "є абсолютно невигідними для України" і є прямим порушенням Конституції. "Стаття 17 чітко говорить, що в Україні не мають права розміщуватися іноземні військові бази. Тому це все зрозуміло. Питання у тому, наскільки теперішня влада захоче реалізувати своє право на денонсацію", - наголосив Огризко.

У свою чергу, голова партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко зазначив, що "політичні сили нарешті об’єдналися і щодо того, що стосується харківських угод, і московських угод 2009 року". "Ми чітко висловлюємося сьогодні. І в парламенті внесли законопроект про скасування і денонсацію кожної з цих угод, які по суті є і безпековим, і політичним ярмом для кожного українця", - сказав він.

Наливайченко заявив, що ціна на газ, тарифи зростають "і ніяких виправдань, ніякого зиску для нас харківські угоди не принесли; московська ж домовленість, газова угода від 2009 року, так само, – несправедлива ціна газу".

"Ми знаємо, як денонсувати договори. Наприклад, це угода з ФСБ, яку ми не тільки денонсували, а й домоглися, щоб всі офіцери ФСБ виїхали з України, виїхали з Севастополя. Тому це неправда і нещирість, коли говорять, що немає механізму", - сказав він.

"Ми знаємо як. І саме тому говоримо про це політично зараз і беремо на себе політичну відповідальність, що в парламенті буде патріотична більшість і вона буде діяти відповідно до національних інтересів", - заявив Наливайченко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: admin | Теги: Ющенко, пікет опозиції, харківські угоди, Наша Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ