Чт, 2024-04-25, 02:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 4 » Опозиція вимагає негайної зміни Конституції. ПР: тільки через референдум
09:51
Опозиція вимагає негайної зміни Конституції. ПР: тільки через референдум
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада цього тижня має ухвалити рішення, які знизять градус конфлікту і будуть вести до його розв'язання.

Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко під час засідання погоджувальної ради в понеділок, повідомляє прес-служба політика.

"Ми повинні усвідомити: закон про заручників, який чомусь називають законом про амністію, не діє і діяти не буде. Тим більше, що є численні фотофакти кнопкодавства під час прийняття цього закону", - підкреслив він.

"Тому ми повинні ухвалити новий закон про захист від переслідувань - без будь-яких умов. Проект такого закону вже зареєстрований депутатами нашої фракції", - зазначив Кличко.

Він також вказав, що парламент повинен виправити несправедливість стосовно людей - і змінити систему влади.

"Всі вже переконалися, що концентрація влади в одних руках небезпечна. Тому не стоїть питання, чи повертатися до Конституції 2004 року. Не стоїть питання, коли. Негайно! Стоїть тільки питання - як", - наголосив Кличко.

Лідер УДАРу також відзначив необхідність проведення виборів у Києві, в п'яти обласних центрах і в низці райцентрів.

Він також зазначив, що генпрокурор повинен відзвітувати, чому досі не названі винні у вбивствах і в побитті людей та як іде розслідування.

"Якщо треба, давайте оголосимо всі тижні пленарними - і будемо працювати в цьому режимі, поки не будуть прийняті всі необхідні рішення", - сказав Кличко.

Нагадаємо, раніше кілька позафракційних депутатів разом з "регіоналами" з групи Володимира Литвина звернулися в заяві до нардепів, в якій заявили про необхідність роботи ВР в режимі пленарних засідань аж до врегулювання політичної кризи в Україні.

"Свобода" підтримала повернення до Конституції 2004 року

Фракція "Свобода" підтримує повернення до Конституції 2004 року.

Про це сказав голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Він зазначив, що у ВО "Свобода" є дуже багато зауважень і питань до цієї Конституції (від 2004 року - ред.), але "ми готові проголосувати і підтримати законопроект №4180, ми готові підтримати конституційний акт, виходячи з того, що саме це може стати виходом із ситуації в Україні. І саме це унеможливить узурпацію влади в Україні, і саме це приведе до якнайшвидшого перерозподілу владних повноважень і відніме частину повноважень у президента і перерозподілить їх між парламентом і Кабінетом міністрів України".

Раніше народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій повідомив про те, що опозиція у вівторок, 4 лютого, поставить на голосування у Верховній Ради законопроект про зміну Конституції, для ухвалення якого досить 226 голосів народних депутатів.

Юридично повернути Конституцію 2004 року зараз неможливо - Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що сьогодні неможливо юридичним шляхом повернутися до Конституції 2004 року.

Про це він сказав на брифінгу.

За його словами, це неможливо зробити за допомогою акта, який нібито планується проголосувати в парламенті. Він підкреслив, що спочатку треба бачити цей акт.

Єфремов заявляє, що за його інформацією, на сьогодні немає голосів для підтримки акта, яким передбачено повернення до Конституції 2004 року.

"За інформацією, яка у мене є, вони збирають списки, і останній, хто поставив у цьому списку підпис, він був 191-м", - підкреслив Єфремов.

Він додав, що зараз багато людей в парламенті організовують якісь групи і думають про те, "як захопити посаду, яку вони хочуть мати і бути на цій посаді". За його словами, при цьому намагаються на свій бік залучити людей "різними засобами, в тому числі і матеріальними".

Єфремов підкреслив, що не можна Конституцію України змінювати під політичну ситуацію. На уточнювальне запитання журналістів, чому свого часу під Партію регіонів була змінена Конституція шляхом скасування змін до Конституції, прийнятих у 2004 році, Єфремов відповів: "Тоді були прийняті відповідні судові рішення (йдеться про рішення Конституційного суду України - ред.) І в рамках цих судових рішень повернена та Конституція, яка була прийнята в свій час".

Олександр Єфремов зазначає, що внести зміни в Основний закон можна шляхом референдуму.

"Якщо ми йдемо на це (зміна Конституції - ред.), давайте це питання винесемо на референдум, отримаємо відповідь людей. За основними позиціями Конституції нехай народ скаже, і ми запишемо це в документ, який неможливо буде змінити, бо це точка зору народу", - заявив голова фракції ПР.

Він підкреслив, що раз суд прийняв таке рішення, то з ним треба погоджуватися, якщо зараз суд прийме інше рішення - то його теж потрібно виконувати.

Відповідаючи на запитання журналістів, що якщо зараз Конституційний суд прийме інше рішення - про повернення Конституції 2004 року, Єфремов відповів: "Не знаю. Я б на місці судді, якщо я вчора прийняв одне рішення, а через якийсь час, під впливом політичної ситуації, я повинен прийняти рішення інше, то значить, я суджу не за законом, а я суджу з якихось політичних складових".

"Або повинні відкрито сказати, що свого часу під тиском політиків було прийнято неправомірне рішення і за законом це ось так, або, якщо ми будемо кидатися з одного боку в другий, то ми повинні сказати, що ми приймаємо не юридичні рішення, а приймаємо політико-юридичне рішення", - сказав Єфремов.

3 лютого лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція підготувала конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року.

Яценюк зазначив, що в Україні "триває ескалація напруги", і парламент не може працювати у звичному режимі. Єдиним шляхом до стабілізації ситуації, на його переконання, є "відновлення конституційного правопорядку в Україні і повернення до редакції Конституції 2004 року".

"Саме тому ми наполягаємо на тому, що в Україні мають бути скасовані диктаторські повноваження чинного президента, в Україні має бути відновлена ​​українська Конституція, баланс влади, за яким саме Верховна Рада України формує Кабінет міністрів України, уряд підзвітний і відповідальний перед обраним народом України органом, а саме - українським парламентом", - сказав Яценюк.

Законопроект про повернення Конституції 2004 року в ВР не зареєстрований - Рибак

У Верховній Раді України не зареєстровано законопроекту про повернення до Конституції 2004 року, повідомив спікер парламенту Володимир Рибак.

"Це повинен бути закон. Його має розглянути комітет. Цього поки що немає. Хтось каже, що десь щось є, називають номери... Але поки що реєстрації такої немає", - сказав Рибак на брифінгу в понеділок у Києві.

Як повідомлялося, раніше на засіданні погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій спікер закликав політсили визначитися з кандидатурами депутатів, які увійдуть до комісію з підготовки і повернення до Конституції 2004 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1366 | Додав: adminA | Теги: зміни Конституції, референдум, опозиція, пр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ