Чт, 2024-03-28, 16:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 23 » Опозиція визнала Януковича союзником. Тимчасовим
17:03
Опозиція визнала Януковича союзником. Тимчасовим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Опозиція готова проголосувати спільно з владою закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив в ході Національного круглого столу Арсеній Яценюк.

"Закони, необхідні для Асоціації, мають бути проголосовані за основу і в цілому всіма політичними силами. Так само, як на минулій сесії ми конституційною більшістю прийняли сім європейських законів", - сказав Яценюк.

За його словами, Україна має півтора місяці для цього, а також "демонстрації політичної волі" у справі Юлії Тимошенко.

"Ми не бачимо прогресу в питанні звільнення Юлії Тимошенко. Першим етапом цього має стати надання їй медичної допомоги за кордоном. Ми очікуємо на відповідне рішення президента", - додав він.

Крім того, умовою підписання Угоди про Асоціацію Яценюк назвав проведення виборів в семи проблемних округах. Третя умова - це реформа правосуддя.

Яценюк додав, що опозиція внесла альтернативний закон про прокуратуру за підписом Андрія Кожем'якіна.

"Незалежно від того, хто є президентом, угоду з ЄС має бути підписана в листопаді", - сказав Яценюк.

Янукович залишається союзником опозиції, поки не "просохне чорнило підпису під асоціацією" - Луценко

Президент Віктор Янукович буде соратником опозиції поки не підпише угоду про асоціацію з ЄС. Як тільки "висохне чорнило", він відразу ж перетвориться на ворога.

Про це під час брифінгу перед Національним круглим столом сказав екс-міністр Юрій Луценко.

"Ця бандитська влада в цій ситуації буде нашим союзником. До того моменту як просохне чорнило підпису Януковича під асоціацією, він наш тактичний союзник в зовнішньо-економічній сфері. Як тільки чорнило висохне він знову стане ворогом, якого треба зняти і виграти президентські вибори 2015. Демократичні сили повинні не тільки домогтися підписання асоціації, але й виграти президентські вибори з готовим планом реформ, щоб захистити євровибір в 2017 році на парламентських виборах", - підкреслив Луценко.

Він також зазначив, що нещодавно розпочата війна з Російською Федерацією буде тривати ще довго.

"Війна з Російською Федерацією не на місяць і не на два. Це довга стратегія Кремля, яка створена для того, щоб змінити зовні політичний вектор української зовнішньої політики. Отже українським опозиціонерам потрібна стратегія. Думаю, що вона у них вимальовується. Принаймні є співпраця між усіма опозиційними політичними силами, які в один голос говорять про необхідність підписання асоціації. Це мене дуже радує", - сказав Луценко.

Він також додав, що до кінця вересня буде створено ініціативні групи, ініційованої ним "Третьої республіки" в половині міст країни. По іншим - робота продовжується.

"До кінця жовтня ми отримаємо план революційних перетворень України. Він буде винесено на загальне обговорення для всіх бажаючих долучитися до інтелектуальної та експертної роботи", - підкреслив екс-міністр.

Сьогодні розпочався національний круглий стіл "Розуміння заради Європейського майбутнього". На ньому будуть обговорювати спільні позиції політичних партій щодо плану дій реалізації європейського курсу України.

Нагадаємо, сюди запрошено президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова, і голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Жоден з них на зустріч не з'явився.

Луценко запропонував українцям продемонструвати європейський вибір

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає у вересні почати зі столиці масову акцію, що демонструє європейський вибір українців. Як передає кореспондент УНІАН, про це він закликав сьогодні під час засідання Політичного етапу Національного круглого столу "Взаєморозуміння заради європейського майбутнього".

"Давайте, починаючи зі столиці і завершуючи кожним куточком нашої країни, продемонструємо європейський вибір шляхом вивішування європейської символіки, прапорців, стрічок, значків і всього іншого для того, щоб Київ став проєвропейським, як був помаранчевим в 2004-му. Це буде кращою підтримкою для Януковича при підписанні Угоди про асоціацію ", - сказав Луценко.

Він також висловив думку, що це буде сигналом Європі, що вона підписує Угоду про асоціацію не з Януковичем, який не відповідає більшості європейських стандартів, а що вона підписує угоду з українським суспільством.

"Януковичі приходять і йдуть, а Україна повертається в європейський дім. Я закликаю колег по демократичним партіям, влади і кожного свідомого українця витратити німого своїх трудових заощаджень на європейський прапорець або стрічку і закріпити його на своєму автомобілі, будинку або одязі. Цей знак буде показувати, що мова йде не про політичні маневрах, а про цивілізаційний вибір усього українського суспільства ", - сказав Луценко, додавши, що це може стати частиною вступу України до Європейського Союзу.

Як відомо, Тимошенко в кінці червня запропонувала створити Національний круглий стіл для виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Вона пропонує назвати цю структуру "Національний круглий стіл "Розуміння заради європейського майбутнього".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: Януковича союзником, опозиція, тимчасовим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ