Пт, 2024-04-26, 08:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 20 » Опозиція заблокувала ВР: Литвина не пускають у президію
14:29
Опозиція заблокувала ВР: Литвина не пускають у президію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Народні депутати від БЮТ заблокували трибуну і президію Верховної Ради. У сесійній залі ВР розмістили плакати з написами: "Вбивчі ціни і тарифи – вже сьогодні!", "Економічний провал – уже сьогодні!", "Уряд, зупини емісію – причину різкого зростання цін", "Політика влади: багатим – усе, бідним – високі тарифи".

Двері, які ведуть до президії парламенту, заблокували кріслами, тому керівництво ВР не може зайти до зали. Депутати від БЮТ, що перебувають у президії, читають газети і спілкуються між собою, передає УНІАН.

Близько дванадцятої години дня депутати фракції Партії регіонів, Комуністичної партії України і Блока Литвина залишили зал засідань ВР.

Через пару годин зал залишили і "бютівці" - депутати скрутили розвішені раніше плакати, забрали свої картки для голосування і пішли із залу.

Фракції БЮТ і НУ-НС вимагають поставити першим питанням до порядку денного засідання парламенту в середу законопроект про заходи щодо заборони темпів зростання цін на харчові продукти першої необхідності, каже член фракції БЮТ Сергій Міщенко.

За його словами, до порядку денного на сьогодні це питання не включено. "Вони сформували без нас порядок денний", - підкреслив Міщенко.

Депутат нагадав обіцянки голови Верховної Ради України Володимира Литвина про те, що, попри прийняті зміни до регламенту роботи парламенту, формувати порядок дня в середу як і раніше буде опозиція.

За словами Міщенка, лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко і перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожемякін передали Литвину лист з пропозицією включити до порядку денного першим питанням законопроект про заходи щодо заборони темпів зростання цін на харчові продукти першої необхідності.

ВР планувала розглянути питання боргу перед "РосУкрЕнерго"

У порядку денному Верховної Ради на середу, 20 жовтня - законопроект №7080 "Про енергетичну безпеку". Ним пропонується заборонити Кабінету міністрів використовувати бюджетні кошти й кошти, надані міжнародними фінансовими організаціями, для погашення боргів перед компанією "РосУкрЕнерго" (Швейцарія).

Перед тим, як ухвалити рішення щодо законопроекту №7080, Рада планувала розглянути законопроект про визначення основ тарифно-цінової політики на житлово-комунальні послуги й природний газ для побутових потреб населення в 2010-2011 роках.

Крім цього, парламент має розглянути законопроект про компенсації гірникам за сплату комунальних послуг, а також приведення визначення стандарту в харчовій промисловості у відповідність до міжнародних норм, сказано в порядку денному парламенту.

У БЮТ не знають, чи буде сьогодні пленарне засідання

У фракції Блоку Юлії Тимошенко не впевнені, що в середу проводитиметься пленарне засідання. "Що буде через півгодини або за годину, я думаю, що депутати фракції (БЮТ - ред.) вийдуть і розповідять вам самі", - заявив на брифінгу в середу перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, депутати фракції БЮТ в середу вранці заблокували трибуну і президію парламенту, вимагаючи розглянути проект ухвали про мораторій на підвищення цін на продукти харчування.

Перший заступник лідера фракції підкреслив, що вимоги опозиції він виклав на засіданні погоджувальної ради. Зокрема, розглянути проект ухвали, а також створити слідчу комісію парламенту про з'ясування фактів несанкціонованого друку грошей, що приводить до інфляції.

Кожем'якін повідомив, що представники парламентської більшості запропонували опозиціонерам як компроміс розглянути питання про включення або невключення до порядку денного середи проекту ухвали про мораторій на підвищення цін на продукти харчування.

Він передав цю пропозицію депутатам фракції БЮТ. "Фракція відмовилася на таких умовах розблоковувати трибуну", - сказав депутат, зазначивши, що парламентська більшість не пропонувала розглянути по суті цей документ.

Кожем'якін додав, що якби було підтримано пропозицію опозиції про розгляд цього проекту, то депутатам фракцій більшості довелося б голосувати або не голосувати за нього. При цьому він не став прогнозувати, як надалі розвиватимуться події, і чи буде проводитися засідання парламенту в середу.

Також Кожем'якін заявив, що збір підписів за відставку уряду Миколи Азарова в парламенті продовжується. Він нагадав, що фракція БЮТ заявила про початок збору підписів за розгляд питання про висловлення недовіри уряду. "Сьогодні підписи збирають вже у фракції НУ-НС", - сказав Кожем'якін.

Відповідно до регламенту, розгляд питання про недовіру уряду в парламенті може проводитися за ініціативою не менше 150 народних депутатів.

Єфремов вважає, що "день опозиції" втрачається даремно

Фракція Партії регіонів готова запропонувати формувати порядок денний в середу законопроектами від більшості, заявляє лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Те, що ми втрачаємо день роботи, надавши опозиції вже який раз (право формувати порядок денний - ред.), і в середу парламент не працює, мене це насторожує. Якщо ще раз це станеться, то, принаймні, ми від імені фракції виходитимемо з пропозицією, якщо вони не в змозі забезпечити нормально роботу того дня, коли вони формують свій порядок денний, означає, що ми зможемо забезпечити роботу парламенту цього дня і ми більшістю готові формувати порядок денний і працювати зокрема по середах", - сказав він на брифінгу.

"Ми прийшли сьогодні працювати в день опозиції, і позиція нашої фракції була така, що ті законопроекти, які пропонують наші колеги, і які потрібні нашій державі, - ми підтримуватимемо", - сказав Єфремов, додавши, що популістські законопроекти депутати більшості не збиралися підтримувати.

"Коли мене вранці поінформували про те, що БЮТ в свій день знову заблокував трибуну в парламенті, я із сумом подумав про те, що дана фракція просто деградує у відсутності яких-небудь інших ідей", - зазначив депутат.

Лідер фракції підкреслив, що пропозиції, які висувалися для розблокування роботи парламенту, не були підтримані представниками опозиції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ