Чт, 2024-04-25, 04:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 19 » Опозиція зайшла через вікно, але Київраді вистачило 12 хвилин
11:30
Опозиція зайшла через вікно, але Київраді вистачило 12 хвилин
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
  Народні депутати від опозиції потрапили до будівлі Київської міської державної адміністрації, де о 10.00 розпочалося позачергове сесійне засідання Київради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Група депутатів від опозиційних партій "Свобода". "Батьківщина" і "УДАР" прошла через кордони міліції та спецпідрозділу "Беркут", які заблокували вхід в будівлю КМДА. У відповідь співробітники правоохоронних органів вишикувалися в ще один ряд. Біля входу утворилася штовханина.

Депутати від опозиції потрапили в приміщення Київради через вікно. Учасниками "прориву" були: Арсеній Яценюк, Андрій Іллєнко, Юрій Сиротюк, Сергій Каплін, Эдуард Леонов та Віталій Ярема, пише "Українська правда".

Скло розбили. Після того, як через вікно проникли депутати, туди полізли "беркутівці".

У той же час низка українських ЗМІ повідомляє, що входи в КМДА заблокували представники і прихильники Партії регіонів, щоб не пустити в будівлю опозицію.

Як розповів депутат Київради від УДАРу Олексій Давиденко в приміщенні Київради перебували близько 80 депутатів більшості. При цьому 15 народних депутатів від Партії регіонів блокували центральний вхід на першому поверсі.

Від опозиції в приміщенні перебували тільки сам Давиденко і представниця "Батьківщини" Тетяна Меліхова. Давиденко запустили в 8 ранку, коли він прийшов відкривати фракцію.

Герега закрила сесію Київради - всі питання розглянуті за 12 хвилин

За 12 хвилин депутати Київради від більшості розглянули і ухвалили 4 постанови і 3 звернення до Верховної Ради, і секретар Київради Галина Герега закрила позачергове сесійне засідання. Лише за двома проектами ухвали депутати заслухали короткі виступи доповідачів, всі інші питання голосувалися без обговорення.

Вони були одноголосно підтримані ("за" проголосували 76-79 депутатів з 79, що зареєструвалися в залі).

Разом з тим, народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Чорноволенко повідомив журналістам, що депутати Київради від більшості були в залі засідань Київради о 8 ранку.

Чорноволенко додав також, що опозиційні депутати Київради не були попереджені про такий ранній збір і тому, коли прийшли до заявленого початку роботи сесії, вже не змогли потрапити на засідання Київради.

У понеділок Київрада, як і планувалося, прийняв низку постанов, а також звернення до Верховної Ради України з розгляду питання призначення виборів Київської міської ради та визначення терміну їх проведення.

Депутати в чесності, скоригували програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік, річний бюджет; структуру і загальну чисельність виконавчого органу Київради; діяльність центрів надання адміністративних послуг у столиці.

Вирішено направити звернення до парламентаріїв з проханням терміново розглянути питання про встановлення меж міста Києва, збереження Біличанського лісу, а також внести зміни до Бюджетного кодексу України щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

В окремому зверненні до Верховної Ради депутати Київради запропонували дати оцінку діям народних депутатів України та їх помічників-консультантів під час участі в роботі пленарних засідань сесії Київради, що відбулися протягом 2012-2013 років, та внести зміни до законів та інших нормативно-правових актів , які б встановлювали повноваження народного депутата України, помічника-консультанта народного депутата України та порядок їхньої участі у роботі сесій сільських, селищних, міських, районних у містах, районних та обласних рад та засіданнях їхніх органів.

Довідка

Обрана у травні 2008 року Київрада VI скликання, яка відпрацювала свій 5-річний термін, з 2 червня є нелегітимною.

11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради.

Також представники партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" заблокували трибуну Київради. У зв’язку з блокуванням Герега закрила сесію Київради. Фактично сесія не відбулась.

30 травня Конституційний Суд України оприлюднив рішення, за яким наступні вибори до місцевих рад, нинішній склад яких був обраний на позачергових виборах, а також вибори сільських, селищних та міських голів, чиї безпосередні попередники були обрані на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад та сільських, селищних, а також міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Київрада виділила на муніципальні надбавки майже 100 мільйонів


Київська міськрада на сесії внесла зміни до міського бюджету і перерозподілила 98 мільйонів гривень на муніципальні надбавки. За ухвалення відповідного рішення про внесення змін до міськбюджету на 2013 рік проголосували 79 депутатів при мінімально необхідному 61, передають "Українські новини".

Так, працівникам соціальної сфери буде перераховано надбавки до зарплат у розмірі від 361 гривні, фізкультури і спорту - від 259 гривень, мистецтва і культури - від 240 гривень, освіти - від 230 гривень.

Крім того, 79 депутатів підтримали зміни до програми соціально-економічного розвитку на 2013 рік і направили на будівництво Подільського моста 57,5 млн гривень, на придбання снігоприбиральної техніки - 11,1 млн гривень, на виконання проектних робіт з будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину - 2,4 млн гривень, на роботи на магістральних каналізаційних колекторах - 21,2 млн гривень.

Крім того, були перерозподілені 160 млн гривень, виділені з державного бюджету, які будуть направлені на реконструкцію Поштової площі (50 млн гривень), на будівництво метро на Теремки (50 млн гривень), на реконструкцію Петровської алеї, Паркової дороги, Дніпровського узвозу та ділянки від Героїв Крут до Дніпровського проїзду (30 млн гривень), а також на реконструкцію перехідної зони від парку Володимирська гірка до Києво-Печерської лаври (30 млн гривень).
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: admin | Теги: Київрада, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ