Вт, 2024-03-19, 10:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 30 » Опозиція: закон про амністію посилить напругу в суспільстві
10:24
Опозиція: закон про амністію посилить напругу в суспільстві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Прийняття закону про амністію народного депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка тільки посилить напругу в суспільстві. Про це заявив лідер "Удару" Віталій Кличко у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради.

"Влада робить все для того, щоб напруга в суспільстві підвищувався. Переговори були дуже важкі. Ми були близькі, щоб прийняти законопроект Дерев'янко, який дійсно звільняв від відповідальності всіх учасників мирних демонстрацій без всяких умов. Але, на жаль, провладними депутатами було прийнято законопроект, який ще більше підвищує температуру в суспільстві. Це закон, який не відповідає інтересам людей. І щоб його прийняти, умовляти і залякувати депутатів-регіоналів у парламент приїхав президент ", - сказав Кличко.

Він також зазначив, що протести і боротьба проти чинної влади тривають.

"Ми залишаємося на тих же позиціях і будемо захищати кожного, хто бореться за свої права і свободи, хто перебуває за гратами і в лікарнях", - підкреслив лідер "Удару".

Нагадаємо, законопроект № 4021-3 був проголосований без обговорення в профільних комітетах і фракціях. Крім того, текст законопроекту був опублікований на сайті ВР після того, як голосування відбулося. Народним депутатам текст законопроекту перед голосуванням не був розданий.

Майдану не залишається нічого, окрім як продовжувати стояти - Шевченко

Майдану не залишається нічого, крім як стояти і продовжувати опір. Про це заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко в ефірі "Громадського ТБ".

"Майдану не залишається нічого, крім як стояти", - заявив Шевченко.

Також він зазначив, що раніше активісти були готові звільнити адміністративні будівлі, але після прийняття закону про амністію авторства нардепа від Партії регіонів Юрія Мірошниченка, вони повинні стояти до останнього.

"І ви (в Партії регіонів) це добре знали. Але зараз - це крок назад, тому Майдан не розійдеться, адже він стоїть за закон, а так, як був проголосований твій закон - це не закон ... У нас були голоси за законопроект Ємця (про безумовну амністію протестуючих), ми могли продемонструвати більшість у Раді на основі здорового глузду, але цього не сталося. І те, що була порушена процедура, принижує вас (фракцію Партії регіонів), тому що вас змусили голосувати за те, чого ви навіть не знаєте ", - сказав Шевченко.

"Свобода" готує постанову про скасування закону Мірошниченко

ВО "Свобода" заявляє про намір внести до парламенту постанову про скасування прийнятого в середу закону про амністію авторства народного депутата фракції Партії регіонів Юрія Мірошниченка.

"Ми готуємо постанову про скасування - є така процедура, коли передбачені процесуальні норми порушені ...", - повідомив народний депутат фракції "Свобода" Ігор Швайка.

За його словами, це юридичний спосіб для того, щоб повернутися до розгляду всіх варіантів законопроектів про амністію.

Нагадаємо, 29 січня відбулася позачергова сесія Верховної Ради і в порядку денному - проект закону про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань.

У Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів щодо амністії учасників акцій протесту. Документ, запропонований депутатами від Партії регіонів, почне діяти лише після того, як протестуючі звільнять захоплені приміщення, розблокують вулиці, демонтують барикади.

27 січня був зареєстрований законопроект № 4021 народного депутата Леоніда Ємця (фракція "Батьківщина"), яким пропонується звільнити від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, які були учасниками масових акцій протесту, починаючи з 21 листопада 2013 року, за умови, що вчинені ними правопорушення пов'язані з масовими акціями протесту.

29 січня зареєстрований аналогічний законопроект під № 4021-2 народного депутата Юрія Дерев'янка (позафракційний), яким також пропонується заборонити збір, реєстрацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, відновлення, використання та поширення персональних даних осіб, які були учасниками масових акцій протесту, що почалися 21 листопада 2013. Накопичені персональні дані підлягають знищенню в установленому законодавством порядку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: суспільстві, закон, опозиція, амністію, напругу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ