Пт, 2024-04-19, 00:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Опозиції заборонили проводити мітинги на День Незалежності
15:37
Опозиції заборонили проводити мітинги на День Незалежності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Одесі і Рівному місцева влада заборонила мирні акції на День Незалежності. У Харкові місцева влада також не дала можливості Комітетові опору диктатурі провести акцію до Дня Незалежності.

Крім того, окружний адміністративний суд Севастополя заборонив місцевій партійній організації ВО "Батьківщина" проводити до Дня Незалежності урочистий мітинг, повідомили в прес-службі міськорганізації партії.

Про заборону Одеського окружного суду на проведення мирних акцій повідомив заступник голови Одеської міської організації партії "Батьківщина" Володимир Усов.

"Суд об'єднав запити "Батьківщини", комуністів, ВО "Свобода", Народного Руху та багатьох інших в одну справу. Аргументуючи рішення тим, що активісти можуть спровокувати конфліктні ситуації, і влада не може цього допустити, суд заборонив проведення мирних акцій", - зазначив політик.

За словами Усова, таким чином влада позбавляє громадян їхнього конституційного права на мирні зібрання.

"Суд розглядав також заявки від організацій "Євреї за Ісуса", "Євреї проти Гурвіца", які під час судового засідання влаштували скандал, тим самим не давши суду розглядати справу по суті і спровокувавши винесення неправомірного рішення", - обурився бютівець.

У той же час Рівненський окружний адміністративний суд зобов’язав протестувальників демонтувати наметове містечко на центральній площі міста. Таким чином увечері 22 серпня суд задовольнив позов виконкому Рівненської міськради в особі міського голови Володимира Хомка до Комітету опору диктатурі в Рівненській області.

Міський голова вимагав згорнути наметове містечко на період із 23 до 29 серпня, мотивуючи це можливістю безладів та провокацій, які можуть створити небезпеку для присутніх на святі дітей.

Наметове містечко в Рівному було розташоване на центральній площі. Його організували низка опозиційних партій, які таким чином підтримують заарештованих Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, членів об’єднань "Свобода" та "Тризуб", а також затриманих учасників Податкового майдану.

Як повідомляється також, міська влада Харкова не дає можливості Комітетові опору диктатурі провести акцію до Дня Незалежності. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій Комітетом.

Зокрема, 22 серпня 2011 року представники Комітету мали намір подати в Харківську міськраду повідомлення про проведення мітингу, присвяченого Дню Незалежності України. "Однак, у порушення норм Конституції в прийнятті зазначеного повідомлення працівником відділу звернень юридичних осіб Харківської міськради Бодак Людмилою Вікторівною було відмовлено", - йдеться у заяві.

"Батьківщині" заборонили проводит акції у Севастополі

Рішення влади Севастополя про заборону проведення мітингу, приуроченого до двадцятої річниці з дня проголошення Незалежності України, викликало подив і обурення у першого заступника міської організації "Батьківщини" Миколи Іванюка.

"У Севастополі подібне відбувається вперше за всі минулі роки. Невже Партія регіонів настільки боїться власного народу, що навіть в такий знаменний день "прикривається" судовими рішеннями і забороняє людям проводити урочисті заходи, порушуючи їх конституційні права?", - цікавиться він.

На думку Іванюка, "з такою політикою нинішньої влади наша держава все далі й далі відходить від демократичних цінностей і ставить під сумнів інтеграцію України в європейське співтовариство. Подібну політику засуджують державні лідери та громадськість від Москви до Вашингтона. Але Україна - це наша країна, і ми будемо боротися за її демократичний шлях розвитку".

У повідомленні наголошується, що в Батьківщині "сподіваються побачити, як севастопольські регіонали протягом тривалого часу святкуватимуть День Незалежності України біля пам'ятника Тарасу Шевченку та звеличуватимуть великого борця за українську державність".

Окружний адміністративний суд Севастополя в своїй постанові послався на ч. 5 ст. 182 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до чого суд задовольняє вимоги позивача в інтересах національної безпеки та громадського порядку, у разі, якщо визнає, що проведення зборів, мітингів, демонстрацій чи інших зібрань може створити реальну небезпеку заворушень чи злочинів, загрозу здоров'ю, правам і свободам людей.

Крім того, суд взяв до уваги те, що начальник УМВС України в місті Севастополі попросив голову Севастопольської МДА звернутися до судових органів з метою обмеження проведення будь-яких масових заходів на території міста, не передбачених планом святкування Дня Державного прапора України та 20-ої річниці Незалежності України в період з 19 по 28 серпня, "оскільки УМВС в місті Севастополі не вистачить ні людських, ані матеріальних ресурсів забезпечити громадський порядок, безпеку населення та інших прав громадян".

Київ теж хоче заборонити акції опозиції - дуже багато людей заявлено

Київська міська державна адміністрація (КМДА) просить суд обмежити проведення акцій у центральній частині Києва у День Незалежності, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними КМДА, станом на 12.00 23 серпня в мерію надійшло 23 заявки на проведення масових акцій в День Незалежності, 24 серпня в центральній частині столиці.

За інформацією київської міліції, заявки на проведення акцій подали більше 30 політичних і громадських організацій, заявлена участь в цих акціях більше 55 тис людей. Зокрема, від партії "Наша Україна" надійшла заявка проведення акції за участю більше 5 тис осіб, від партії "Громадянська позиція" - 3 тис, від Європейської партії - 3 тис, від партії "Спільна справа" - 10 тис, від "Комітету опору диктатурі"- 10 тис, від Чорнобильської партії - 3 тис і від Союзу чорнобильців - 20 тис.

Ранiше голова КМДА Олександр Попов також повiдомив, що до мерiї надiйшло 23 заявки вiд рiзних громадських i полiтичних органiзацiй на проведення масових акцiй у День Незалежностi. "Якщо ми їх вiзьмемо до уваги та реалiзуємо, то у нас державне свято в центрi мiста провести буде неможливо - нам треба буде на Троєщину їхати або якийсь iнший район", - пояснив Попов.

Тому органiзаторам акцiй мерiя має намiр запропонувати проводити свої акцiї в тих мiсцях, де не проводитимуться державнi або мiськi заходи з нагоди Дня Незалежностi.

Як повiдомлялося, Комiтет опору диктатурi в Українi, створений пiсля арешту екс-прем'єра Юлiї Тимошенко, закликав українцiв у день 20-рiччя незалежностi України об 11.00 зiбратися бiля пам'ятника Тарасу Шевченку, а потiм пройти маршем Хрещатиком.

Деякi ЗМI повiдомили про те, що заступник голови КМДА Олександр Пузанов провiв закриту зустрiч iз представниками Комiтету опору диктатурi, на якiй повiдомив про звернення влади до суду з проханням заборонити акцiю протесту опозицiї, заплановану на 24 серпня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1044 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ