Пт, 2024-04-26, 22:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 16 » Оприлюднено жахливі фото допитів українців у міліції
15:31
Оприлюднено жахливі фото допитів українців у міліції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Журнал Newsweek надрукував цілу серію фотографій, зроблених фотокореспондентом у приміщенні для допитів підозрюваних у відділку міліції. Практично всі зображені на фотографіях люди виглядають морально розчавленими, а з декого правоохоронці, не соромлячись, знущаються прямо перед камерою, передає NEWSru.com.

Фотографії підслідних на допиті зробив Дональд Вебер, якому довелося кілька років заходити в довіру до міліцейських чиновників, щоб правоохоронна система відкрила свої таємниці.

Вперше з особливостями роботи міліціонерів Вебер ознайомився в 2006 році, коли на його очах було затримано двох чоловіків, які збирали металобрухт у чорнобильській зоні відчуження.

Відтоді кореспондент неодноразово намагався домогтися дозволу на зйомку в міліцейському відділку. Лише цього року міліцейське керівництво в одному з українських міст дозволило Веберу попрацювати всередині відомства.

Протягом кількох місяців Вебер щоранку приходив до відділку і питав у підслідних, чи згодні вони на його присутність на допиті. Деякі погоджувалися.

Кореспондент намагався знімати той самий момент, коли підслідний змушений визнати провину через докори сумління, під тиском доказів або ж інших обставин. Героями фоторепортажу стали підозрювані в наркоторгівлі, проституції, зґвалтуванні і крадіжці.

В одному випадку Вебер навіть зняв момент, коли слідчий приставив пістолета до скроні підозрюваного, домагаючись зізнання. А на іншій світлині зображено молодого чоловіка у молитовній позі з принизливим написом на лобі. Щоб змусити юнака зізнатися, правоохоронці вивели маркером слово "дибил!" (орфографію збережено - ред.).

Зазначимо, 15 людей загинули в установах Міністерства внутрішніх справ за перші три місяці 2011 року, заявляє Харківська правозахисна група з посиланням на свої дані.

За даними Харківського інституту соціальних досліджень, 2010 рік став рекордним за кількістю фактів незаконного насильства у міліції. Як розповів голова Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко, у міліцейських райвідділках України цього року загинули 40 людей.

Зокрема, згадуються трагічні випадки студента Ігоря Індила, який помер у районному відділенні міліції Шевченківського району в Києві, і Михайла Стадника, який помер в міліції у Львові. Щодо обох випадків ведеться слідство.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що зміна пріоритетів роботи міліції дасть змогу уникнути тортур у правоохоронних органах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ