Пт, 2024-04-26, 05:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Організатори акцій протесту мусять бути готові до протидії провокаторам
18:46
Організатори акцій протесту мусять бути готові до протидії провокаторам
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під час акції на захист "Софії Київської" у вівторок представники міліції сприяли провокатору, який намагався дискредитувати учасників заходу. Про це у своєму Facebook написав депутат від НУ-НС Олесь Доній, повідомляє Українська правда.

За його словами, під час акції "проявився провокатор", який "цілеспрямовано надміру голосно викрикував антисемітські гасла, робив усе, щоб спровокувати учасників акції та привернути увагу присутніх мас-медіа". "Його захищала та супроводжувала міліція!!! На мої спроби привернути увагу міліціонерів до провокації, представники МВС ніяк не реагували. Натомість влаштували йому супровід", - стверджує Доній.

За його словами, провокатор, "зробивши свою "чорну справу"- покрасувавшись з провокаторськими гаслами перед телекамерами, сів у "Міцубісі" і від'їхав". "Спроби з'ясувати безпосередньо у нього його особу наткнулися на протидію(!) міліції. Отже, маємо спроби дискредитації вуличного руху опору шляхом засилання провокаторів у середину акцій", - вважає Доній.

На його думку, в подальшому такі провокатори можуть демонструватися "провладними мас-медіа, щоб показати буцімто "справжнє обличчя" вуличної опозиції".

"Висновок: 1. Організатори акцій протесту мусять бути готові до протидії провокаторам. 2. Мас-медіа і конкретних журналістів, які замість акцій показуватимуть провокаторів (буцімто як "обличчя протесту"), треба показати громадськості як складову процесу провокації", - заявив Доній.

Відзначимо, що акцію на захист "Софії" було організовано групою небайдужих громадян, членів трудового колективу заповідника, жителів навколишніх кварталів. До неї не причетна жодна політична сила. За словами організаторів, зараз готується указ президента щодо, зокрема, передачі Національного заповідника "Софія Київська" у підпорядкування Міністерству культури.

"Це є дуже небезпечним кроком, з огляду на те, що Міністерство культури фактично підтримує плани керівників Московського патріархату щодо передачі представникам цієї конфесії найбільших національних пам’яток України", - зазначили вони. За їхніми словами, представники УПЦ (МП) неодноразово виявляли бажання отримати храм Софії Київської у своє розпорядження для проведення служб.

На думку експертів, це призведе до катастрофічних наслідків для фресок "Софії".

Представники УПЦ (МП) неоднарозово виявляли бажання отримати храм Софії Київської у своє розпорядження для проведення служб. Водночас, заступник голови Адміністрації президента України Ганна Герман запевняла, що інформація про передання Софіївського собору Києво-Печерській лаврі, що перебуває під юрисдикцією Української православної церкви (УПЦ МП), не відповідає дійсності .



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ