Сб, 2024-04-27, 05:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Основних фальсифікацій на виборах до Ради чекають в окружкомах
16:08
Основних фальсифікацій на виборах до Ради чекають в окружкомах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Об'єднана опозиція заявляє про написання невідомими заяв від імені її членів в окружних виборчих комісіях заяв про те, що вони відмовляються представляти її в окружних комісіях.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби опозиції.

За словами депутата Верховної Ради, уповноваженого у Центральній виборчій комісії від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Сергія Подгорного, це є технологією влади, спрямованої на недопуск представників опозиції в окружкомах.

"Суть технології полягає у створенні якихось "двійників" на кандидатів у комісію від Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Від імені людей, які попередньо узгоджені партією, невідомі паралельно пишуть заяви про їхнє бажання нібито представляти іншу політичну силу", - пояснив Подгорний.

Він також зазначив, що після написання таких заяв комісія автоматично викреслює таких членів від опозиції зі складу комісії.

"І виходить, що опозиція не матиме свого представника у ТВК (територіальних виборчих комісіях). Це абсолютно нова технологія, як отримати більшість у комісії і позбутися представників партії "Батьківщина", - підкреслив він.

За його словами, опозиція зафіксувала вже близько 30 таких випадків у Чернігівській, Харківській та Дніпропетровській областях та в Києві.

"Дуже наочний приклад - округ №222. До нас звернулася наша представниця, яка повідомила, що невідомі зловмисники від її імені написали заяву від якоїсь партії "Держава". Виявилося, що дубльовану заяву було написано іншим почерком і не було підкріплено обов'язковою ксерокопією паспорта", - повідомив Подгорний.

При цьому він зазначив, що Об'єднана опозиція має намір звертатися до ЦВК з проханням припиняти подібні випадки.

Нагадаємо, 26 серпня ЦВК створила 225 окружкомів на вибори Ради і затвердила їхній склад.

У розподілі місць в окружкомах брали участь 5 створених в Раді 6-го скликання фракцій, а також 19 політичних партій, які були визначені за результатами жеребкування 24 серпня.

У всіх 225 окружкомах отримали місця представники партій "Молодь у владу", "Русь Єдина", "Народно-трудовий союз України", "Братство", "Зелена планета".

Представники партії "Україна - Вперед!" і партії "Російський блок" отримали право на представництво в 223 окружних виборчкомах.

Партія "Русское единство" представлена в 221 окружкомі, "Союз анархістів України" - в 220, Ліберальна партія України і Християнсько-демократична партія - у 219, "Всеукраїнське політичне об'єднання "Єдина Родина"- в 212, Українська народна партія в 178, "Єдиний центр"- в 43, Народно-екологічна партія - в 32, "Громадянська солідарність"- в 5, "Солідарність жінок України"- в 4.

Крім того, по 1 вакансії в окружних виборчкомах зайняли партії "Народний рух України" і "Сам за себе".

"Свобода" не здобула місць у складі окружкомів.

Зазначимо, ЦВК на засіданні 21 серпня провів жеребкування з визначення порядку розміщення партій у бюлетені для голосування в багатомандатному виборчому окрузі. Всього в бюлетень буде внесено 22 партії, чиї списки зареєстровані ЦВК.

"Свобода" прогнозує основні фальсифікації результатів виборів у Раду на рівні окружних виборчих комісій

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" прогнозує основні фальсифікації результатів виборів Верховної Ради на рівні окружних виборчих комісій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби політсили.

"Спосіб формування окружних виборчих комісій, фактичне недопущення до участі в роботі цих комісій провідних партій-реальних учасників виборчого процесу - і, замість цього, наповнення комісій представниками так званих технічних партій свідчить, що саме окружні виборчі комісії стануть базою для фальсифікацій майбутніх парламентських виборів", - заявив представник "Свободи" у Центральній виборчій комісії Олег Махницький.

Він вважає, що під час жеребкування до складу окружкомів до їхнього формування не були допущені провідні опозиційні сили.

При цьому представник "Свободи" у ЦВК назвав абсурдом надання партіям, які висунули тільки мажоритарних кандидатів, а не списки, права бути представленими у складі всіх окружкомів.

За його словами, більшість партій, представниками яких заповнені всі 225 окружкомів, висунули тільки по кілька кандидатів у депутати в мажоритарних округах.

"Так, політична партія "Русское единство" висунула лише 5 кандидатів в одномандатних виборчих округах, однак подала свої кандидатури і отримала квоту у всіх 225 округах. Аналогічно формувала всі 225 окружних комісій партія "Громадянська солідарність", яка висунула 4 кандидати, політична партія "Русь єдина", яка висунула 3 кандидати у депутати, партія "Союз анархістів України", яка висунула 2 кандидатів, партії "Молодь до влади", "Братство" та "Єдина родина", які висунули тільки по 1 кандидату в депутати в мажоритарних виборчих округах", - зазначив він.

Махницький вважає, що ці партії заповнили вакансії в окружкомах не з метою здійснення контролю за виборчим процесом в інтересах висунутих ними кандидатів, а з метою фальсифікації виборів у всіх 225 окружкомах.

Мартиненко зробив головою окружкому "регіонала"

На Одещині на посаду голови окружкому за поданням НУ-НС призначений депутат Роздільнянської райради від Партії регіонів Павло Ліпнягов.

Як повідомляється на сайті ЦВК, Ліпнягов призначений головою окружної виборчої комісії в одномандатному окрузі №139, повідомляє "Українська правда".

Суб'єктом подання кандидатури вказана фракція НУ-НС.

Водночас на сайті Роздільнянської райради Ліпнягов значиться депутатом VI скликання від Партії регіонів.

Кандидатуру Ліпнягова на посаду голови окружкому вносив голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко, який є першим заступником виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і 17-м номером її списку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: admin | Теги: вибори, фальсифікації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ