Пт, 2024-03-29, 17:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Серпень » 5 » Особливий статус Кашміру уряд Індії скасував
18:19
Особливий статус Кашміру уряд Індії скасував
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Уряд Індії скасував особливий статус Кашміру

Уряд Індії скасував спеціальний статус штату Джамму та Кашмір, який є єдиним штатом країни, населеним переважно мусульманами.

Відповідний указ президента, який формально є главою уряду, в понеділок, 5 серпня, представив у парламенті країни міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах, пише Deutsche Welle.

"До штату Джамму та Кашмір будуть застосовуватися усі статті конституції", - зазначив він, цитує агенція новин Reuters. Указ набуває чинності негайно.

Стаття 370 конституції країни надає штату право ухвалювати власні закони. Скасування особливого статусу зокрема означає, що люди з інших штатів зможуть купувати нерухомість у Кашмірі. Окрім того, до цього часу закон дозволяв обіймати державні посади та навчатися в коледжах Кашміру лише жителям штату. Правляча партія індійського прем'єра Нарендри Моді наполягала, що особливий статус Кашміру перешкоджає його інтеграції до країни.

Політичні лідери штату застерегли, що скасування статусу спровокує масові заворушення. 4 серпня регіональні партії Кашміру під час засідання пообіцяли зберегти особливий статус штату. Вони заявили, що будь-які кроки у напрямку скасування цього статусу рівнозначні агресії проти населення штату. Вранці 5 серпня у Кашмірі були відключені телефонний зв'язок та інтернет. Високопосадовців штату помістили під домашній арешт.

Напруженість навколо Кашміру почала зростати минулого тижня, коли індійська влада повідомила про можливі напади з боку Пакистану. Пакистан відкинув ці звинувачення, однак на вихідних регіон залишили тисячі індійських туристів та працівників.

Міністр закордонних справ Пакистану Шах Мехмуд Куреші вже відреагував на ініціативу індійського уряду, наголосивши, що вона порушує резолюцію ООН. Він додав, що уряд посилить дипломатичні зусилля, аби не допустити позбавлення штату Джамму та Кашмір особливого статусу.

Напередодні прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан звернувся до президента США Дональда Трампа із закликом допомогти у врегулюванні конфлікту з Індією навколо Кашміру. "Президент Трамп запропонував роль посередника щодо Кашміру. Настав час стати ним, оскільки ситуація там і уздовж демаркаційної лінії погіршується через нові агресивні дії з боку окупаційних сил Індії", - написав Хан 4 серпня у Twitter. Він додав, що ситуація може перерости у регіональну кризу.

Кашмір - єдиний штат Індії, населений переважно мусульманами. Значна частина жителів штату виступає за приєднання до Пакистану. Радикально налаштовані особи постійно поповнюють лави збройних формувань, що намагаються за допомогою насильницьких дій домогтися виходу штату зі складу Індії. У відповідь на це індійська влада постійно жорстко придушує будь-які прояви сепаратизму, застосовуючи армію та сили безпеки. Наслідком тривалого кривавого протистояння стала загибель десятків тисяч людей, більшість з яких - мирні жителі. Суперечка за контроль над Кашміром уже тричі призводила до воєн між Пакистаном та Індією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 431 | Додав: adminA | Теги: особливий статус Кашміру, уряд Індії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ