Чт, 2024-03-28, 20:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Особливості голосування по регіонах України. Дані підрахунків ЦВК
11:36
Особливості голосування по регіонах України. Дані підрахунків ЦВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Вибори 2012 року підходять до свого логічного завершення. Підрахунок голосів закінчено майже по всіх областях. Переможці вже п'ють шампанське і готуються до нової роботи в Києві, а журналісти вирішили підбити підсумки, кому віддали перевагу українці у різних регіонах та які несподіванки піднесли ці доленосні для країни вибори, пише "Сегодня".

Західна Україна

Якщо для всієї країни прорив "Свободи" у парламент став сенсацією виборів, то на Західній Україні очікували такого успіху праворадикалів. Нагадаємо, партія Олега Тягнибока вже сенсаційно перемагала на виборах до місцевих рад два роки тому.

Цього разу на Львівщині, осередку націоналістів, "свободівці" набрали, за попередніми підрахунками, близько 40%, Об'єднана опозиція майже 35% і "бронзу" взяв УДАР з 15%. "А за кого було ще голосувати? Не за владу ж, яка хоче знищити мову. А опозиція без Юлі вже не та, вони там після виборів перегризуться. Одна "Свобода" згуртована й послідовно відстоює все українське", - пояснює львівська підприємниця Галина Опанасюк.

Проходу Тягнибока в Раду львів'яни раді. "Тепер в Олега два шляхи: або стати лідером нації, або перетворитися на другого Ющенка", - каже бухгалтер з Львівщини Ярослав.

У той же час в центрі Львова сталася невелика сенсація: по 117-му округу (Галицький та Франківський райони) комуністи проходять до парламенту з 5,5%, а ПР взяла 9%. Експерти пояснюють такий результат тим, що тут мешкає найбільше російськомовних.

Найдраматичніша боротьба розгорілася на 123-му Перемишлянському окрузі: ніздря в ніздрю тут йшли Лідія Котеляк від опозиції і самовисуванець Тарас Батенко. На 125-му в Карпатах перемагає брат Тягнибока - Андрій. А його опонент Андрій Лопушанський, якому пророкували перемогу, поки що відстає на 10%. Результат скандально відомої "свободівки" Ірини Фаріон приголомшив, мабуть, навіть експертів. Вона набирає близько 70% на своєму 116-му окрузі Львова.

Харків

Вибори в "першій столиці" пройшли спокійно, серйозних порушень зафіксовано не було. У всіх 14 округах зі значним відривом від суперників перемогли представники Партії регіонів, набравши в більшості випадків понад 50% голосів. У 170-му окрузі, де балотувалися аж два нинішніх нардепи, Дмитро Святаш (ПР) та Алла Александровська (КПУ), до останнього зберігалася інтрига. Однак з перевагою в 12 тис голосів переміг перший.

А найбільшу підтримку електорату отримав брат губернатора Дмитро Добкін, якому віддали голоси майже 65% виборців. Для молодшого представника відомої прізвища ця каденція стане першою у Верховній Раді. Втім, досвід роботи нардепом має лише половина харківських мажоритарників. Проте у списку переможців вистачає і старожилів: приміром, Олександр Фельдман і Дмитро Святаш вже тричі проходили в парламент, а Дмитро Шенцев ставав народним обранцем двічі.

Дніпропетровськ

Результати виборів на Дніпропетровщині не стали сюрпризом. За підсумками виборів-2012 в Дніпропетровській області в одномандатних виборчих округах перемогу здобули 16 представників Партії регіонів і лише один самовисуванець - Яків Безбах.

Головною інтригою стала виборча кампанія серед кандидатів по мажоритарних округах - ставленик Віктора Пінчука, самовисуванець Яків Безбах, зумів здолати свого головного противника віце-мера Анатолія Крупського. Причому відрив між ними становив ні багато ні мало - 11,27%. До останнього політологи не могли точно спрогнозувати результат на 24-му окрузі, адже на ньому за симпатії електорату боролися два фаворити виборців - обидва члени Партії регіонів. "Долари і метал ріжуть. Пінчук, як ніхто інший, це знає. В змаганні "влада проти дуже великих грошей" виграли останні", - прокоментував перемогу Безбаха політолог Андрій Золотарьов.

Решту крісел у Раді займуть мажоритарники, у яких, по суті, і не було серйозних конкурентів: заступник мера Ігор Циркін, керівник Придніпровської залізниці Олександр Момот, директор агрегатного заводу Євген Морозенко, глава облМНС Віктор Бутковський і заступник губернатора Іван Ступак. До речі, останній завоював чималий кредит довіри від городян, отримавши понад 50% голосів. Подібним результатом не міг похвалитися жоден інший кандидат у нардепи.

Якщо по мажоритарних округах ПР отримала беззаперечну перемогу на Дніпропетровщині, то по багатомандатних округах їй довелося дещо потіснитися - п'ятивідсотковий бар'єр подолали ще чотири партії: Компартія України, що набрала 19,18% голосів, "Батьківщина" (18,36%), УДАР (14,64%) і "Свобода" (5,26%).

Подолання п'ятивідсоткового бар'єру ВО "Свобода" у регіоні стало для багатьох цілковитою несподіванкою. Адже основний електорат партії Тягнибока традиційно проживає на території Західної України, і таку підтримку на Дніпропетровщині "Свобода" отримала вперше. "Совок набрид, і тому вирішив підтримати націоналістів", - пояснив свій вибір 40-річний інженер Петро Коваленко.

Донецьк

Вибори принесли дончанам дві новини. Перша - очікувана: жителі Донецької області традиційно провели в парламент Партію регіонів. Друга новина змусила насторожитися: багато обмінників 29 жовтня не працювали, на них не було щитів з курсами.

Що стосується результатів виборів, то, крім "регіоналів", які повністю взяли в Донбасі мажоритарку, не менш традиційно в області набрали очки комуністи і трохи дісталося "Батьківщині" з УДАРом. А ось ВО "Свобода" на Донеччині практично нічого не набрала, що, втім, нікого не здивувало.

Одеса

Цілком очікувано лідером голосування в Південній Пальмірі стала Партія регіонів, отримавши 41,90% голосів виборців (363 208). Однак інші позиції стали сюрпризом. Так, у Київському, Малиновському і Суворовському районах міста на друге місце вийшла КПУ з результатом близько 20%. Третє місце посіла партія УДАР - близько 16,5%. На 4-му в цих районах - "Батьківщина" (близько 15,5%).

Зате 135-й округ (Приморський район) вивів на друге місце УДАР. Тут за партію Кличка - близько 20% виборців. А третє місце посіла "Батьківщина" з 17,5%, потіснивши КПУ з їхніми 16,5%. Цікаво, що в цьому ж окрузі ВО "Свобода" несподівано отримала "прохідний" відсоток - за націоналістів проголосувало близько 5% жителів Приморського району. Опоненти вже звинуватили історичний факультет Одеського університету Мечникова, який розташований у цьому районі, в пропаганді націоналізму.

В решті трьох округах Одеси "Свобода" залишилася "за бортом", ніде не дотягнувши до прохідного бар'єру (було 4 з лишком відсотка).

100% голосів жителів регіону розподілилися наступним чином. На першому місці Партія регіонів з 41,90% голосів (363 208). КПУ виходить на друге з 18,16% голосів виборців (142 180). На третьому місці - ВО "Батьківщина", за неї свої голоси віддали 15,49% одеситів (134 298).

Повільним підрахунком голосів здивував Київський район Одеси. Там рахували голоси повільніше за всіх в Україні.

Водночас стало відомо, що суперник Сергія Гриневецького по 134-му округу, Геннадій Чекіта, оскаржить результати підрахунку бюлетенів в суді. Розрив між переможцем і переможеним всього 1,17%.

Крим

За даними ЦВК, в АРК з великим відривом лідирує Партія регіонів, яка набрала 52,26% голосів виборців. У комуністів - 19,41%, за "Батьківщину" проголосувало 13,17%, а партія "УДАР" набрала 7,16% голосів.

У межах одномандатних округів перед веде "регіонал" Борис Дейч (округ № 8). За нього віддали свої голоси 46 734 виборців (62,42%).

У Севастополі Партія регіонів набрала 46,90% голосів виборців, у КПУ - 29,46%, за "Батьківщину" проголосувало 5,86%, партія "Руський блок" набрала 5,48% голосів, а УДАР - 5,04%. У межах одномандатних округів лідирує "регіонал" Колесніченко Вадим Васильович. За нього віддано голосів 30 381 (43,01%).

Поки лідери виборчих перегонів передчувають роботу в парламенті країни, приймають поздоровлення і підраховують витрати на передвиборчу кампанію, в кримському політикумі передчувають перестановки.

Так, доведеться розпрощатися зі своїми постами в органах виконавчої влади та мандатами депутатів Верховної Ради АРК вісьмом кримчанам, адже за законом суміщати їх з роботою у Раді не можна. Політолог Олександр Форманчук пояснює: "Всі вони будуть замінені в законному порядку. Тільки з місцем, яке звільнить Олександра Кужель, яка пройшла в Раду від "Батьківщини", ситуація поки що невідома: у Верховну Раду АРК вона зайшла за партійними списками "Сильної України", але після того як партію розформували, ще неясно, хто ж займе це крісло. Можливо, замість 100 депутатів у кримському парламенті їх буде 99".

Курйози на виборах

У Криму голова виборчої комісії на дільниці № 010785 публічно заявив, що складає з себе повноваження, бо не може далі працювати з причини сильного алкогольного сп'яніння.

У Сімферополі було зафіксовано факт підпалу виборцем бюлетеня для голосування. Так громадянин висловив свою незгоду з тим, що відсутня графа "проти всіх", в яку він мав намір поставити "хрестик". Після спалення частини бюлетеня виборець загасив лист і опустив його в урну для голосування.

У Севастополі на одній з дільниць молодий чоловік показав на камеру плакат з написом "Тільки вибори, тільки хардкор", приєднавшись таким чином до популярної на цих виборах тенденції передавати на вперше встановлені веб-камери привіти і показувати плакати з різними гаслами.

У день виборів активізувалися хакери. Так, у кримському штабі Партії регіонів хакери заблокували телефони. Вибори-2012 у регіонах також запам'ятаються масовим псуванням бюлетенів. Почасти це можна пояснити відсутністю графи "Проти всіх".

Результати підрахунку голосів за партійними списками

Кількість оброблених протоколів - 99.37%

Назва партії

%

Кількість голосів

Кількість мандатів

Партія регіонів

30.06

6 091 953

74

ВО "Батьківщина"

25.48

5 162 814

61

"УДАР" Віталія Кличка

13.93

2 822 616

33

Комуністична партія України

13.20

2 674 588

32

Всеукраїнське Об'єднання "Свобода"

10.42

2 112 639

25

Результати голосування по мажоритарних округах

Кількість мандатів:

Партія регіонів - 115

ВО "Батьківщина" - 42

"УДАР" Віталія Кличка - 6

ВО "Свобода" - 12

АР Крим:

Округ №1: Віталіна Дзоз (ПР)

Округ №2: Лев Миримський ("Союз")

Округ №3: Олена Нетецька (ПР)

Округ №4: Олег Парасків (ПР)

Округ №5: Валентина Лютікова (ПР)

Округ №6 Юлія Льовочкіна (ПР)

Округ №7: Сергій Брайко (ПР)

Округ №8: Борис Дейч (ПР)

Округ №9: Олександр Нечаєв (ПР)

Округ №10: Григорій Груба (ПР)

Вінницька область:

Округ №11: Наталія Солейко (ВО "Батьківщина")

Округ №12: Петро Порошенко (самовисуванець)

Округ №13: Микола Катеринчук (ВО "Батьківщина")

Округ №14: Іван Мельничук (ВО "Батьківщина")

Округ №15: Микола Джига (ПР)

Округ №16: Оксана Калетник (самовисуванець)

Округ №17: Григорій Заболотний (самовисуванець)

Округ №18: Григорій Калетнік (самовисуванець)

Волинська область:

Округ №19: Євген Мельник (ВО "Свобода")

Округ №20: Сергій Мартиняк (самовисуванець)

Округ №21: Степан Івахів (самовисуванець)

Округ №22: Ігор Палиця (самовисуванець)

Округ №23: Ігор Єремеєв (самовисуванець)

Дніпропетровська область:

Округ №24: Яків Безбах (самовисуванець)

Округ №25: Ігор Циркін (ПР)

Округ №26: Іван Ступак (ПР)

Округ №27: Олександр Момот (ПР)

Округ №28: Євген Морозенко (ПР)

Округ №29: Віктор Бутківський (ПР)

Округ №30: Костянтин Гузенко (ПР)

Округ №31: Костянтин Павлов (ПР)

Округ №32: Юрій Любоненко (ПР)

Округ №33: В'ячеслав Задорожний (ПР)

Округ №34: Сергій Глазунов (ПР)

Округ №35: Андрій Шипко (ПР)

Округ №36: Артур Мартовицький (ПР)

Округ №37: Дмитро Шпенов (ПР)

Округ №38: Микола Солошенко (ПР)

Округ №39: Юрій Самойленко (ПР)

Округ №40: Олег Царьов (ПР)

Донецька область:

Округ №41: Олександр Бобков (ПР)

Округ №42: Тетяна Бахтеєва (ПР)

Округ №43: Валентин Ландик (ПР)

Округ №44: Микола Левченко (ПР)

Округ №45: Юхим Звягільський (ПР)

Округ №46: Сергій Клюєв (ПР)

Округ №47: Олексій Азаров (ПР)

Округ №48: Юрій Боярський (ПР)

Округ №49: Денис Омелянович (ПР)

Округ №50: Леонід Байсаров (ПР)

Округ №51: Анатолій Гончаров (ПР)

Округ №52: Ігор Шкіря (ПР)

Округ №53: Леонід Литвинов (ПР)

Округ №54: Владислав Лук'янов (ПР)

Округ №55: Валерій Омельченко (ПР)

Округ №56: Віталій Борт (ПР)

Округ №57: Сергій Матвієнков (ПР)

Округ №58: Олексій Білий (ПР)

Округ №59: Олександр Васильєв (ПР)

Округ №60: Олександр Риженков (ПР)

Округ №61: Андрій Пономарьов (ПР)

Житомирська область:

Округ №62: Геннадій Зубко (ОО "Батьківщина")

Округ №63: Анжеліка Лабунська (самовисуванець)

Округ №64: Володимир Пехов (ПР)

Округ №65: Володимир Литвин (Народна партія)

Округ №66: Віталій Журавський (ПР)

Округ №67: Віктор Развадовський (самовисуванець)

Закарпатська область:

Округ №68: Василь Ковач (ПР)

Округ №69: Віктор Балога (Єдиний центр)

Округ №70: Михайло Ланьо (ПР)

Округ №71: Павло Балога (Єдиний центр)

Округ №72: Василь Петьовка (Єдиний центр)

Округ №73: Іван Бушко (ПР)

Запорізька область:

Округ №74: Ярослав Сухий (ПР)

Округ №75: Сергій Кальцев (ПР)

Округ №76: Євген Карташов (ПР)

Округ №77: В'ячеслав Богуслаєв (ПР)

Округ №78: Олександр Пономарьов (самовисуванець)

Округ №79: Володимир Бандуров (ПР)

Округ №80: Євген Балицький (ПР)

Округ №81: Артем Пшонка (ПР)

Округ №82: Олександр Дудка (ПР)

Івано-Франківська область:

Округ №83: Олександр Сич (ВО "Свобода")

Округ №84: Володимир Купчак (ВО "Батьківщина")

Округ №85: Ольга Сікора (ВО "Батьківщина")

Округ №86: Анатолій Дирів (ВО "Батьківщина")

Округ №87: Юрій Дерев'янко (самовисування)

Округ №88: Олександр Доній (самовисування)

Округ №89: Василь Гладій (ВО "Батьківщина")

Київська область:

Округ №90: Віталій Чудновський (самовисуванець)

Округ №91: Руслан Сольвар (УДАР Кличка)

Округ №92: Сергій Кацуба (ПР)

Округ №93: Олександр Онищенко (ПР)

Округ №94: Виктор Романюк (ВО "Батьківщина")

Округ №95: Вячеслав Кутовий (ВО "Батьківщина")

Округ №96: Ярослав Москаленко (ПР)

Округ №97: Павло Різаненко (УДАР Кличка)

Округ №98: Сергій Міщенко (самовисуванець)

Кіровоградська область:

Округ №99: Андрій Табалов (ВО "Батьківщина")

Округ №100: Станіслав Березкін (ПР)

Округ №101: Віталій Грушевський (ПР)

Округ №102: Олександр Єдін (ПР)

Округ №103: Сергій Кузьменко (ПР)

Луганська область:

Округ №104: Володимир Струк (самовисуванець)

Округ №105: Сергій Горохов (ПР)

Округ №106: Олексій Кунченко (ПР)

Округ №107: Сергій Дунаєв (ПР)

Округ №109: Володимир Медяник (ПР)

Округ №110: Володимир Чуб (ПР)

Округ №111: Олександр Коваль (ПР)

Округ №112: Юлій Йоффе (ПР)

Округ №113: Віктор Тихонов (ПР)

Округ №114: Володимир Демішкан (ПР)

Львівська область:

Округ №115: Михайло Хміль (ВО "Батьківщина")

Округ №116: Ірина Фаріон (ВО "Свобода")

Округ №117: Ігор Васюник (ВО "Батьківщина")

Округ №118: Юрій Михальчишин (ВО "Свобода")

Округ №119: Ірина Сех (ВО "Свобода")

Округ №120: Ярослав Дубневич (самовисуванець)

Округ №121: Роман Ілик (ВО "Батьківщина")

Округ №122: Василь Пазиняк (ВО "Батьківщина")

Округ №123: Лідія Котеляк (ВО "Батьківщина")

Округ №124: Степан Курпіль (ВО "Батьківщина")

Округ №125: Андрій Тягнибок (ВО "Свобода")

Округ №126: Олег Канівець (ВО "Батьківщина")

Миколаївська область:

Округ №127: Володимир Наконечний (ПР)

Округ №128: Артем Іллюк (ПР)

Округ №129: Микола Жук (ПР)

Округ №130: Ігор Бриченко (ВО "Батьківщина")

Округ №131: Юрій Гержов (ПР)

Округ №132: Віталій Травянко (ПР)

Одеська область:

Округ №133: Ігор Марков (самовисуванець)

Округ №134: Сергій Гриневецький (Народна партія)

Округ №135: Сергій Ківалов (ПР)

Округ №136: Геннадій Труханов (ПР)

Округ №137: Леонід Климов (ПР)

Округ №138: Іван Фурсін (ПР)

Округ №139: Олександр Пресман (ПР)

Округ №140: Давид Жванія (самовисуванець)

Округ №141: Віталій Барвіненко (ПР)

Округ №142: Антон Кіссе (самовисуванець)

Округ №143: Юрій Крук (ПР)

Полтавська область:

Округ №144: Сергій Каплін (УДАР)

Округ №145: Юрій Бублик (ВО "Свобода")

Округ №146: Юрій Шаповалов (самовисуванець)

Округ №147: Олег Кулініч (самовисуванець)

Округ №148: Володимир Пилипенко (самовисуванець)

Округ №149: Олексей Лелюк (ПР)

Округ №150: Констянтин Жеваго (самовисуванець)

Округ №151: Тарас Кутовий (УДАР)

Рівненська область:

Округ №152: Олег Осуховський (ВО "Свобода")

Округ №153: Юрій Вознюк (ВО "Батьківщина")

Округ №154: Валентин Королюк (ВО "Батьківщина")

Округ №155: Микола Сорока (ПР)

Округ №156: Микола Кучерук (ВО "Батьківщина")

Сумська область:

Округ №157: Олег Медуниця (ВО "Батьківщина")

Округ №158: Олександр Волков (самовисуванець)

Округ №159: Андрій Деркач (ПР)

Округ №160: Ігор Молоток (самовисуванець)

Округ №161: Володимир Шульга (ВО "Батьківщина")

Округ №162: Ірина Купрейчик (ВО "Батьківщина")

Тернопільська область:

Округ №163: Олексій Кайда (ВО "Свобода")

Округ №164: Михайло Головко (ВО "Свобода")

Округ №165: Володимир Бойко (ВО "Батьківщина")

Округ №166: Михайло Апостол (ВО "Батьківщина")

Округ №167: Іван Стойко (ВО "Батьківщина")

Харківська область:

Округ №168: Валерій Писаренко (ПР)

Округ №169: Ірина Бережна (ПР)

Округ №170: Дмитро Святаш (ПР)

Округ №171: Ірина Горіна (ПР)

Округ №172: Володимир Мисик (ПР)

Округ №173: Анатолій Денисенко (ПР)

Округ №174: Олександр Фельдман (ПР)

Округ №175: Володимир Кацуба (ПР)

Округ №176: Дмитро Шенцев (ПР)

Округ №177: Віктор Остапчук (ПР)

Округ №178: Дмитро Добкін (ПР)

Округ №179: Анатолій Гіршфельд (ПР)

Округ №180: Олександр Біловол (ПР)

Округ №181: Євген Мураєв (ПР)

Херсонська область:

Округ №182: Володимир Сальдо (ПР)

Округ №183: Андрій Путілов (УДАР)

Округ №184: Микола Дмитрук (ПР)

Округ №185: Михайло Опанащенко (ПР)

Округ №186: Федір Негой (самовисуванець)

Хмельницька область:

Округ №187: Олег Лукашук (ВО "Батьківщина")

Округ №188: Сергій Лабазюк (самовисуванець)

Округ №189: Ігор Сабій (ВО "Свобода")

Округ №190: Сергій Буряк (самовисуванець)

Округ №191: Віктор Бондар (самовисуванець)

Округ №192: Олександр Герега (самовисуванець)

Округ №193: Володимир Мельниченко (самовисуванець)

Черкаська область:

Округ №194: Микола Булатецький (ВО "Батьківщина")

Округ №195: Володимир Зубик (самовисуванець)

Округ №196: Геннадій Бобов (ПР)

Округ №198: Віктор Тимошенко (самовисуванець)

Округ №199: Валентин Нечипоренко (самовисуванець)

Округ №200: Антон Яценко (ПР)

Чернівецька область:

Округ №201: Микола Федорук (ВО "Батьківщина")

Округ №202: Олександр Фищук (ВО "Батьківщина")

Округ №203: Геннадій Федоряк (ПР)

Округ №204: Артем Семенюк (ПР)

Чернігівська область:

Округ №205: Валерій Дубіль (ВО "Батьківщина")

Округ №206: Владислав Атрошенко (самовисуванець)

Округ №207: Ігор Рибаков (самовисуванець)

Округ №208: Олег Ляшко (Радикальна партія)

Округ №209: Іван Куровський (самовисуванець)

Округ №210: Микола Рудьковський (самовисуванець)

м. Київ:

Округ №211: Сергій Терьохін (ВО "Батьківщина")

Округ №212: Віталій Ярема (ВО "Батьківщина")

Округ №213: Володимир Яворівський (ВО "Батьківщина")

Округ №214: Віктор Чумак (УДАР Кличка)

Округ №215: Андрій Іллєнко (ВО "Свобода")

Округ №216: Ксенія Ляпіна (ВО "Батьківщина")

Округ №217: Олександр Бригинець (ВО "Батьківщина")

Округ №218: Володимир Ар'єв (ВО "Батьківщина")

Округ №219: Володимир Бондаренко (ВО "Батьківщина")

Округ №220: Олександр Чорноволенко (ВО "Батьківщина")

Округ №221: Леонід Ємець (ВО "Батьківщина")

Округ №222: Дмитро Андрієвський (ВО "Батьківщина")

Округ №223: Юрій Левченко (ВО "Свобода")

м. Севастополь:

Округ № 224: Павло Лебедєв (ПР)

Округ № 225: Вадим Колесніченко (ПР)


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1518 | Додав: adminA | Теги: підрахунків ЦВК, Особливості голосування по регіонах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ