Сб, 2024-04-20, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 22 » Остаточно завершено процес закріплення за Україною домену .укр
12:21
Остаточно завершено процес закріплення за Україною домену .укр
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Процес делегування Україні кириличної доменної зони .укр завершений - цього тижня домен з'явився у кореневий структурі інтернету. Нова зона повинна стати більш ліберальною порівняно з діючою .ua, передає "Комерсант".

Процедура делегування національного кириличного домену верхнього рівня .укр остаточно завершилася цього тижня. Новий домен України з'явився в кореневій системі доменних імен інтернету, повідомляє видання з посиланням на адміністратора домену, Українский мережевий інформаційний центр (УМІЦ).

На сьогоднішній день на новому домені вже працюють два сайти: сайт самого УМІЦ (уміц.укр) і сайт про доменну зону тест.укр.

Можливості для реєстрації нелатинських доменів ICANN створила у жовтні 2009 року. Нововведення розраховане на країни, писемність яких відрізняється від латиниці,- Китай, Індію тощо. Україна однією з перших подала заявку на реєстрацію кириличноъ зони, проте до другого етапу реєстрації підійшла останньою з 25 держав, які подали заявки. ICANN підтвердила бронювання для нашої країни доменної зони .укр у березні 2011 року, а наприкінці лютого 2013 року схвалила заявку.

Запуск домену .укр не обійшовся без курйозів. 19 березня виявилося, що сайт технічного адміністратора нової зони, компанії "Технічний центр інтернет" зламаний бангладешським угрупуванням хакерів 3xp1r3 Cyber Army, які замінили головну сторінку сайту власним банером.

Судячи з інформації з бази даних хакерських атак hack-db.com, злом відбувся ще 14 березня і майже тиждень залишався непоміченим, поки на сторінку, зазначену в інформації про новий домен, не почали заходити українські доменні реєстратори.

"Злом торкнувся лише інформаційної сторінки компанії, система технічного адміністрування не постраждала",- запевнив директор УМІЦ Юрій Гончарук.

Реєстрація доменів в зоні .укр почнеться не відразу. Справа в тому, що для нової зони досі не створено правила і умови акредитації реєстраторів. Їхньою розробкою уповноважена займатися координаційна рада УМІЦ, в яку повинні входити по сім представників від органів державної влади та громадських організацій.

Востаннє координаційна рада засідала ще в 2009 році. Надалі її робота була заблокована, зокрема через ліквідацію внаслідок адміністративної реформи Держкомітету інформатизації та Держадміністрації зв'язку, а також через фактичне припинення роботи трьох громадських організацій.

З початку року питанням реформування координаційної ради займається ініціативна група при Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), розповідає Гончарук. Паралельно йде підготовка до громадського обговорення основних документів щодо нової доменної зони.

"Думаю, за три-чотири місяці питання вирішиться, і можна буде починати реєстрацію",- вважає Гончарук.

Втім, за словами президента найбільшого доменного імені в країні, компанії Imena.ua Олександра Ольшанського, для впровадження прозорої системи громадського управління новою доменною зоною потрібна зміна закону "Про телекомунікації", що займе набагато більше часу.

Правила зони .укр виглядають більш ліберальними, ніж правила працюючої нині зони .ua, розповідає голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова.

За словами Гончарука, в зоні .укр швидше за все буде відсутнє правило реєстрації доменів другого рівня тільки для власників торгових марок, хоча певний період пріоритетної реєстрації для них все ж буде виділено.

"До того ж я вважаю, що ціна реєстрації повинна бути мінімум в два рази нижчою, ніж в .ua (сьогодні - 400-600 грн на рік)",- говорить він. За прогнозами Гончарука, у доменній зоні .укр буде зареєстровано до 200 тис. доменних імен. У російській кириличній зоні .рф, запущеній ще в кінці 2009 року, станом на 21 березня було зареєстровано 780 тис. доменів.

Як повідомлялося, vіжнародна некомерційна організація ICANN, яка займається регулюванням питань, пов'язаних з доменними іменами, IP-адресами та іншими аспектами функціонування Інтернету, анонсувала завершення другого етапу на шляху України до запуску свого кириличного домену .укр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Україна, домен, . укр, процес закріплення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ