Вт, 2024-04-16, 06:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 1 » П'ятьсот тисяч українців розігнали міліцію на Майдані
14:24
П'ятьсот тисяч українців розігнали міліцію на Майдані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 13:40. Подвір'я Кабінету міністрів зайняли бійці спецпідрозділу "Беркут". Зокрема, сотні бійців у повному спорядженні, в шоломах, бронежилетах, з гумовими кийками, многосотенними колонами прибігли з Маріїнського парку та розташувалися на внутрішньому дворі Будинку уряду. У парку стоять десятки автобусів з працівниками міліції.

Транспортний рух на вулиці Грушевського заблоковано автомобілями протестуючих з прапорами України та Європейського Союзу. Також між цими автомобілями починають збиратися люди, які протестують проти дій влади.

Від центрального входу до Кабінету міністрів вишикувалися співробітники міліції, вони стоять за металевою огорожею, за їхніми спинами знаходиться 5 автобусів МВС.

13:20. У центрі Києва зараз кілька сотень тисяч громадян. Щільні колони рухаються по Хрещатику і прилеглих вулицях у бік Майдану Незалежності. Колона продовжує спускатися від парку Тараса Шевченка в бік центру. У парку Шевченка ще знаходяться 40-50 тисяч осіб, частина з них відправляється в сторону Хрещатика і Майдану Незалежності.

13:10. Учасники акції протесту в Києві підняли прапор Європейського Союзу на недобудованій новорічній ялинці на Майдані Незалежності. Кілька митигувальників вилізли на конструкцію новорічної ялинки, встановлену на Майдані Незалежності, і підняли на ній прапор Європейського Союзу.

Крім того, мітингувальники повністю прибрали щити і огорожі з Майдану. До цього часу з Майдану на вимогу мітингувальників виїхала і комунальна техніка. Зараз люди почали збиратися вже на Європейській площі.

Активісти на автомобілях допомагають перегороджувати вулиці, що оточують Майдан Незалежності.

13:00. Стотисячна колона учасників Народного віче рухається з парку Шевченка до центру столиці. Кількість мітингувальників постійно зростає. До них приєднуються протестанти, що перебували на прилеглих вулицях. Щільність колони надзвичайно висока, люди фактично йдуть майже плече в плече, швидкість руху є повільною.

В парку Тараса Шевченка продовжують перебувати декілька десятків тисяч людей, до яких приєднуються нові мітингувальники.

Водночас, прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» повідомляє, що в Києві, у парку Шевченка, зібралися сотні тисяч громадян на акцію протесту проти диктатури режиму Януковича. Зокрема, громадян з усієї країни зібралися, аби висловити свій протест проти антинародних дій бандитської влади Януковича, зокрема побиття мирних громадян на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року. Також громадяни обурені одностороннім рішенням поки ще чинної влади зупинити евроінтеграційний курс України. Зараз учасники вирушають до Майдану Незалежності.

12:50. Велика частина учасників акції протесту в центрі української столиці вже зібралася на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях. Присутні рухаються з гаслами "Банду-геть!" і "Валимо ялинку".

Частина народу якийсь час била в металеві щити, встановлені біля підніжжя конструкції новорічної ялинки, яка монтується на Майдані Незалежності. Частина молодих учасників акції рухаються вздовж обох боків вулиці Хрещатик живим ланцюгом, взявшись за руки.

12:40. Учасники народного віче, які прибули на Майдан Незалежності, знесли загороджувальні металеві щити, якими було обнесено місце спорудження новорічної ялинки. Після цього частина міліціонерів, які стояли за щитами розбіглися. Учасників акції займають територію Майдану Незалежності біля стели.

На Майдані Незалежності раніше знаходиться техніка комунальних служб, розібрана частина плитки , яку вони перекладали.

12:20. Мітингувальники, несучи попереду величезний прапор України, підійшли до Бессарабської площі і вийшли на Хрещатик, по якому попрямували в бік Майдану Незалежності. Колона рухається прямо по проїжджай частини вул.Хрещатик, автомобільний рух по якій традиційно по вихідних перекривається.

Проходячи повз пам'ятника Леніну, учасники акції скандували: "Ганьба" міліціонерам, які його щільно оточили. Пам'ятник охороняли два кордони правоохоронців. Учасники колони скандують: "Банду геть!", "Зека геть!", "Слава Україні" , "Україна - це Європа", "Юлі - волю!"

У багатьох учасників акції наклейки на одязі: "Я прийшов сюди не за гроші". Деякі учасники закрили обличчя шарфами . В даний час колона вже підходить до Майдану Незалежності . На площі зосереджено значно кількість співробітників міліції , в той же час бійців спецпідрозділу "Беркут" не видно, передає "Інтерфакс-Україна".

12:10. У столичному парку імені Тараса Шевченка зібралося кілька тисяч людей, де має розпочатися Народне Віче за європейську Україну. Вся територія парку навпроти червоного корпусу Київського національного університету заповнена людьми. Люди продовжують прибувати з усіх боків.

Багато людей тримають в руках державні прапори України, символіку Європейського Союзу, а також партійну символіку, зокрема партій "Батьківщина", "УДАР " і ВО "Свобода".

Багато людей тримають в руках саморобні плакати з написами: "Рятуймо Україну, хлопці!", "Донбас, вставай!", "Борітеся - поборете!", передає УНІАН.

Нагадаємо, в 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1188 | Додав: adminA | Теги: п'ятьсот тисяч українців розігнали
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ