Чт, 2024-04-25, 08:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 22 » Пан Гі Муна одностайно переобрали Генсеком ООН
11:39
Пан Гі Муна одностайно переобрали Генсеком ООН
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Генасамблея ООН ухвалила у вівторок кандидатуру нинішнього Генерального секретаря всесвітньої організації Пан Гі Муна на другий п'ятирічний термін - до 31 грудня 2016 року. Резолюцію Генасамблеї про призначення Пан Гі Муна на новий термін повноважень Генерального секретаря ООН представники 192 держав схвалили оваціями, не підраховуючи голосів, повідомляє РИА "Новости".

Минулого тижня РБ ООН ухвалила резолюцію, якою рекомендувала Генасамблеї Пан Гі Муна на посаду Генсекретаря. Інших кандидатур на посаду Генсека ООН не було.

Голова нинішньої сесії ГА ООН, колишній президент Швейцарії Йозеф Дайсс заявив, що Пан Гі Мун продемонстрував "чудові керівні здібності" для всесвітньої організації.

"У складних і заплутаних міжнародних обставинах Ви зміцнили роль і прозорість ООН через заходи з її формування, висуваючи захопливі, інноваційні ініціативи, закликаючи щиро і постійно поважати права людини, букву закону та інші цінності, закріплені в нашому статуті", - сказав у зверненні до Пан Гі Муна і Генасамблеї її голова.

"Як генеральний секретар я працюватиму як гармонізатор і будівничий мостів між країнами, усередині системи ООН, між Об'єднаними Націями і багатою різноманітністю міжнародних партнерів", - заявив Пан Гі Мун після того, як присягнув на Статуті всесвітньої організації.

Виступаючи на засіданні Генасамблеї, яка ухвалила кандидатуру Генсека, Пан Гі Мун процитував слова стародавнього китайського філософа Лаоцзи: "Шлях до неба лежить через принесення користі, а не шкоди. Шлях мудреця - діяти, але не змагатися".

"Давайте застосуємо цю мудрість до нашої роботи сьогодні. Залишивши суперництво в ідеях, давайте шукати єдності в діях", - закликав Пан Гі Мун. За його словами, разом країни ООН зможуть допомогти їй "краще служити народам", жодний виклик не буде дуже великим, ніщо не буде неможливим.

Другий термін повноважень Пан Гі Муна на посаді генсека ООН почнеться 1 січня 2012 року. Найближчими місяцями він обіцяє зібрати нові ідеї і представити довгострокове бачення роботи організації на новій сесії Генасамблеї у вересні цього року.

Пан Гі Мун народився 13 червня 1944 року у південнокорейській провінції Чхунчхон-Пукто. Вищу освіту здобув у Сеульському державному університеті на факультеті міжнародних відносин, а потім в Гарвардському університеті в США. У 2003 році Пан Гі Мун був спеціальним радником президента Республіки Корея з дипломатичних питань, у 2004 році став міністром закордонних справ цієї країни. У 2006 році Пан Гі Муна було обрано Генеральним секретарем ООН.

Під час його роботи послом в Австрії, в 1999 році Пан Гі Муна було призначено головою комісії з підготовки Договору про всеосяжну заборону випробувань ядерної зброї (CTBTO PrepСom). Коли у 2001 році Південна Корея головувала на 56-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, він отримав посаду голови канцелярії голови ГА ООН.

Пан Гі Мун активно брав участь у врегулюванні міжкорейських проблем. У 1992 році він був заступником голови спільної комісії Північної і Південної Кореї з ядерного контролю. Завдяки її роботі було ухвалено спільну декларацію з перетворення Корейського півострова на без'ядерну зону. У вересні 2005 року як міністр закордонних справ він зіграв ключову роль в ході четвертого раунду шестисторонніх переговорів з північнокорейської ядерної проблеми в Пекіні.

Пан Гі Муна двічі нагороджено південнокорейським орденом "За заслуги" у 1975 і 1986 рр. Він також має нагороди Австрії, Бразилії і США. Генсек ООН одружений, у нього син і дві доньки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ