Пт, 2024-04-26, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 19 » Паніка в центрі Києва: замінували столичний виш
17:32
Паніка в центрі Києва: замінували столичний виш
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Тротилову вибухівку виявили в Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П.Шупика на вул. Дорогожицькій, 9 в Шевченківському районі Києва. Частину вибухових пристроїв знешкодили, повідомляє Ліга.net з посиланням на джерело в столичній міліції.

Співбесідник повідомив, що за допомогою робота і спеціального устаткування вибухівку було вивезено з будівлі і підірвано в Бабиному Яру. За його словами, потужність вибухового пристрою становила 400 грам в тротиловому еквіваленті.

19 квітня, приблизно о 9 годині ранку в органи МВС Києва надійшло повідомлення про можливе замінування будівлі вишу на вулиці Дорогожицькій. На місце події відразу ж виїхали слідчо-оперативні і вибухотехнічні групи районного і Головного управлінь, повідомляє ГУ МВС в Києві. У будівлі навчального закладу було проведено евакуацію персоналу і студентів. Під будівлю прибуло керівництво столичних підрозділів міліції.

За інформацією "Комсомольской правды в Украине", співробітники МНС винесли з будівлі спочатку підозрілу коробку, а потім, за словами очевидців, "великий чорний баул". "Швидкі допомоги й пожежні машини теж відігнали за будинки. Евакуатори забирають машини, навіть без господарів. Підходили міліціонери і казали, що зараз можливий вибух", - повідомив кореспондент видання з місця подій.

За даними на 12 годину дня, підтвердилася інформація про два вибухових пристрої. Приблизно о 12.45 дві знайдені бомби було підірвано на території Бабиного Яру.

"Знайшли дві реальні, справжні бомби в будівлі. Їх нікуди не відвозитимуть, тому що це дуже небезпечно. Рятувальники збираються вирити в Бабиному Яру котлован і спробують підірвати бомби там", - цитує газета джерело в міліції.

З'ясувалася потужність вибухівки. Одна з бомб - потужністю, еквівалентною 300 грамам тротилу, інша - 1 кілограм 300 грамів. Потужність третього вибухового пристрою поки що не визначено.

За словами очевидців, дії зі знешкодження пристрою, що нагадує вибуховий, проводили за допомогою спеціального робота. Проїзд вулицями Дорогожицька і Оранжерейна перекрито співробітниками ДАІ.

Згодом центр зв'язків з громадськістю (ЦЗГ) ГУ МВС України в Києві повідомив, що сапери розібрали в безпечному місці підозрілий предмет, знайдений у вівторок вранці в холі київського Інституту судово-медичних експертиз на вул. Дорогожицька, 9.

Як повідомили в ЦЗГ, зараз проводиться експертне дослідження компонентів невідомого пристрою.

За даним фактом порушено кримінальну справа за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

У ЦОС також спростували поширену низкою ЗМІ інформацію про те, що в Києві знайдено декілька вибухових пристроїв. Наразі проводиться експертне дослідження компонентів так званого вибухового пристрою.

Нагадаємо, 14 квітня в міліцію надійшло повідомлення про те, що в туалеті торговельного центру "Точка" біля станції метро "Шулявська" було виявлено підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій. Проте у результаті жодних вибухових речовин не знайшли.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ