Пт, 2024-04-26, 12:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 29 » Папа римський вперше в історії помив ноги дівчатам
11:07
Папа римський вперше в історії помив ноги дівчатам
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
Близько 1600 священиків співслужили Папі Римському Франциску, який очолив Месу освячення світу і благословення у Великий четвер у ватиканській базиліці Святого Петра.

Під час меси понтифік освятив і благословив миро і ялин, які будуть використовуватися до кінця року для таїнств миропомазання і Єлеопомазання. В ході богослужіння священики відновили свої обіти, дані під час рукоположення, передає NEWSru.com.

Понтифік звернувся до представників духовенства з проповіддю, закликавши їх присвятити себе служінню бідним і страждаючим, і не піклуватися про кар'єрні міркування, які можуть сприяти перетворенню Церкви в громаду "менеджерів".

Священики, за його словами, повинні випробувати себе як служителі Церкви і вийти для цього на вулиці, піти на міські околиці, де мешкають страждання, кровопролиття і сліпота, згорьована по здатності бачити, де перебувають полонені злих сил.

Заклик жити просто і бути ближче до нужденних пролунав в день, коли Католицька церква згадує євангельські події, що оповідають про заснування Ісусом Христом таїнства причастя на Таємній Вечері.

Священики не повинні загрузнути в "самоаналізі", але зробити крок у світ і сконцентруватися на тих, хто потребує їхньої допомоги. Той, хто не живе в смиренні і віддаляється від народу, ризикує стати "колекціонером антикваріату", замість того, щоб бути пастухом, що живуть разом з вівцями.

Також папа римський Франциск в четвер здійснив обряд обмивання ніг ув'язненим римської в'язниці для неповнолітніх Casal del Marmo, повідомляє італійська газета "Репуббліка".

За інформацією видання, "обряд було здійснено безпосередньо в самому виправному закладі і в ньому взяли участь 12 ув'язнених, зокрема дві дівчини". За даними видання, дівчата вперше брали участь в обряді обмивання ніг, здійснюване папою римським, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Буенос-Айресі кардинал Хорхе Маріо Бергольо дозволяв дівчатам брати участь в ритуалі. Нам вдалося переконати представників Ватикану допустити жіночу присутність і зараз, коли Х.М.Бергольо має статус римського первосвященика", - заявив капелан в'язниці Casal del Marmo, святий отець Гаетано Греко.

Омовіння ніг є традиційним, укоріненим в богослужбовій практиці ряду християнських церков, обрядом. В Євангелії описано омовіння ніг апостолів, яке вчинив Ісус Христос перед Таємною вечерею, у Сіонській світлиці в Єрусалимі.

У найближчі кілька тижнів, папа Франциск розпочне проводити зміни в кадровому складі курії - яку в повідомленні названо осередком бюрократичного управління Ватиканом і яка опинилася в центрі скандалу Vatileaks.

Зазначимо, що папа Римський Франциск зустрівся зі своїм попередником Бенедиктом XVI в заміській резиденції Кастель-Гандольфо, де "почесний Папа" перебуває з 28 лютого - після зречення від престолу. Бесіда понтифіків протривала близько 45 хвилин. Бенедикт зустрічав Франциска біля трапа вертольота, на якому прибув гість. Історичним стало обійми двох Пап - колишнього і знову обраного.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: вперше в історії папа римський, ноги дівчат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ