Пт, 2024-04-19, 21:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 25 » ПАРЄ схвалила резолюцію про демократичні інститути в Україні
21:08
ПАРЄ схвалила резолюцію про демократичні інститути в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні".

Про це в середу 25 січня повідомив народний депутат України, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський на своїй сторінці у Facebook.

"Резолюція ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні" схвалена. Рахунок 106 на 11 знову на користь України", - написав він.

"Важливо, що нашим опонентам не вдалося поміняти терміни "російська агресія" на "внутрішній конфлікт", підмінити поняття "вільні вибори" на "вибори під дулом автомата" і виборчою комісією на чолі з автомийником! Сила права вище права сили!", - додав депутат.

"Проголосували. В результаті в резолюції немає ніяких виборів на Донбасі. До відновлення безпеки про це не може бути й мови. Питання про особливий статус відсутнє. Спроба скасування закону про декомунізацію і легалізація компартії України лівими силами в ПАРЄ провалилася завдяки об'єднаним зусиллям української делегації" , - пише в своєму Facebook народний депутат Борислав Береза.

Так, раніше сьогодні повідомлялося, що ПАРЄ не затвердила норму про те, щоби вимагати від України проведення довиборів у Верховну Раду на територіях, тимчасово непідконтрольних українському уряду. Поправка, в якій містилася така вимога, була запропонована проросійським депутатом з Німеччини Андрієм Гунько, та модифікована доповідачем Акселем Фішером (обидва – Німеччина). Пропонувалося затвердити норму про те, що "Проблема непредставленості у Верховній Раді окремих регіонів Донецької та Луганської областей має бути вирішена якнайшвидше".

Нагадаємо, вчора, 24 січня, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію за назвою "напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі", автором проекту якої є український депутат Володимир Ар’єв. За її підтримку у вівторок 24 листопада проголосувало 110 депутатів, 15 голосів - проти і 9 тих, що утрималися.

Документ закликає російську владу звільнити режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка, арештованого через підозри у "шпигунстві", а також зняти звинувачення на адресу кримських журналістів, звинувачених у "сепаратизмі" через згадку про незаконну анексію Криму.

Додамо, що у жовтні 2016 року ПАРЄ схвалила дві резолюції (затвердила дві доповіді) щодо України із запропонованими поправками. Зокрема, було змінено назву одного з документів - з "Політичні наслідки кризи в Україні" на "Політичні наслідки російської агресії в Україні". Також ПАРЄ закликала європейські країни зберігати санкції проти РФ до відновлення суверенітету України. Так, ПАРЄ схвалила резолюцію, якою визнала юридичну відповідальність російської влади за дії маріонеткових "ДНР" та "ЛНР" в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: демократичні інститути в Україні, резолюція, ПАРЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ