Сб, 2024-04-27, 07:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 27 » Партія Литвина вливається в ПР
09:38
Партія Литвина вливається в ПР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Переговори про злиття Народної партії (НП), очолюваної спікером Литвином, і Партії регіонів (ПР), чиїм почесним лідером є Янукович, практично завершені, стверджують джерела газети "КоммерсантЪ-Украина".

Як стало відомо виданню, минулого тижня Литвин повідомив головам регіональних організацій НП про те, що ці політичні сили об'єднаються, а сам він стане заступником голови Партії регіонів. Джерела впевнені, що саме цим пояснюються різкі випади спікера на адресу уряду й окремих представників адміністрації президента, які почастішали останнім часом. У ПР запевняють, що "двері для НП відкриті", а об'єднання відбудеться для того, "щоб була така ж стабільність, як у Росії".

Агресивний стиль поведінки спікера щодо влади пояснюється тим, що домовленості про злиття Народної партії і Партії регіонів вже фактично досягнуто, стверджують джерела видання в НП, а "Володимир Михайлович входить в роль заступника голови Партії регіонів".

Про те, що об'єднання "народників" і "регіоналів" можливе, Володимир Литвин заявив ще 21 серпня, підкресливши, що питання об'єднання "повинно вирішуватися на основі діалогу". Судячи з наявної у газети інформації, діалог вже відбувся.

Джерела повідомляють, що за день перед тим, як спікер висловив своє невдоволення урядом, у нього відбулася зустріч з активом Народної партії. "22 вересня в Раді відбулися збори всіх регіональних керівників партії. Володимир Михайлович повідомив, що все вже майже вирішено - Народна партія вливається в Партію регіонів, а він стане заступником її голови, - на умовах анонімності розповів один з обласних керівників НП. - Те ж саме і з фракцією - її члени вступають до фракції ПР, а Ігор Шаров (голова фракції НП) стає заступником Олександра Єфремова (голова фракції ПР)".

Співрозмовник газети також повідомив, що під час цієї зустрічі, на яку не були допущені співробітники апарату НП, спікер заявив: "Ми не будемо об'єднуватися, поглинатися, а саме віллємося (у ПР)". "Остаточне рішення буде прийнято після голосування за закон "Про вибори народних депутатів" (його внесення в Раду планується найближчими днями)", - запевнив співрозмовник.

Заступник голови фракції НП Олег Зарубінський заперечує факт проведення цієї зустрічі, проте він не став приховувати, що питання об'єднання його політичної сили з ПР обговорюється. "Безумовно, ми обговорюємо формат нашої участі в майбутніх виборах, - сказав пан Зарубінський. - Серед варіантів є і консолідація зусиль з провідними політичними силами. Дозволю собі нагадати, що діалог з ПР про співпрацю ми ведемо з 2007 року". Тим часом у ПР більш відкрито говорять про перспективу злиття.

Зауважимо, вчора голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що надіслав Кабінету міністрів листа, в якому звертає увагу уряду "на необхідність шанобливого ставлення до парламенту".

В апараті Ради від подальших коментарів утрималися, відмовившись при цьому надати копію листа. Газеті вдалося отримати документ від джерел в уряді. "Шановний Миколо Яновичу, - йдеться у листі спікера на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова. - Уже не раз у своїх листах я звертав увагу на відсутність в урядовій ложі під час "години запитань до уряду" Кабінету міністрів в повному складі, як це передбачено ч.2 ст.35 Закону "Про Кабінет міністрів" та ч.2 ст.229 Закону "Про регламент Верховної Ради".

Конфлікт між представниками законодавчої та виконавчої влади розгорівся 23 вересня, коли спікер через неявку більшості міністрів до сесійної зали відмовився проводити "годину запитань до уряду" і запропонував представникам Кабміну, які прийшли, покинути парламент. Лист був написаний навздогін до цієї заяви - він датується минулою п'ятницею, 23 вересня.

У документі Володимир Литвин констатує, що останнім часом доповідачі урядових законопроектів "безпідставно замінюються особами, які не є членами уряду або його уповноваженими представниками".

При цьому спікер у досить жорсткій формі висловлює свої вимоги до прем'єра: "У разі визначення доповідачами законопроектів осіб, які не можуть бути ними, розгляд таких документів буде відкладено, а проекти із заздалегідь визначеними невідповідними доповідачами будуть повернуті суб'єктам права законодавчої ініціативи".

В уряді вважають інцидент непорозумінням. "Міністри як ходили, так і будуть ходити на засідання Ради, просто минулої п'ятниці, можливо, мав місце збіг обставин, в результаті якого більшості з них не було, - заявив голова прес-служби Кабміну Дмитро Андреєв. - У наступну "годину запитань до уряду" ви побачите реакцію Кабінету міністрів на лист Володимира Литвина".

Лист на ім'я прем'єра - не перший критичний випад пана Литвина на адресу представників владних структур. Минулого тижня у прес-службі Ради жорстко розкритикували радника президента - керівника Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганну Герман, яка дорікнула парламенту в небажанні урізати пенсії прокурорам і суддям.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ