Сб, 2024-04-27, 05:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 9 » "Партизанська війна" з корупцією у РФ: народ відстрілює міліцію
20:11
"Партизанська війна" з корупцією у РФ: народ відстрілює міліцію
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


За останній тиждень у Приморському краю було здійснено три напади на співробітників міліції. 27 травня в Дальнереченському районі в селі Ракітне у своєму кабінеті було убито одного міліціонера. Відділення пограбоване, викрадені спецзасоби, міліцейська форма. 29 травня в Яковлевському районі патрульна машина міліції була обстріляна з вогнепальної зброї. Один зі співробітників був поранений у шию й обличчя. У ніч на 8 червня в районі села Хвалинка Спаского району була обстріляна машина ГІБДД. У результаті нападу двоє співробітників міліції одержали вогнепальні поранення. По всіх фактах нападів порушено кримінальні справи, передає NEWSru.com.
Сьогодні в Примор'ї силовики продовжують полювання за озброєною бандою, яка розв'язала справжню "партизанську війну" проти міліціонерів. У середу днем з'явилася інформація про те, що частина злочинної групи блокована в лісистій місцевості в Спаському районі Примор'я. Потім, однак, у МВС спростували ці дані: злочинці як і раніше на волі, повідомив РИА "Новости" високопосадовий представник МВС Росії. "За наявними даними, у збройну банду входять п'ять людей. Їхні особистості відомі співробітникам правоохоронних органів", - нагадало джерело.

Раніше джерело агентства "Інтерфакс" у правоохоронних органах регіону затверджувало, що банда розділилася на дві частини, одну з яких вдалося оточити. "Імовірно, міліція незабаром почне переговори зі злочинцями, буде вимагати їхньої добровільної здачі. У випадку відмови, все готово для силового рішення, - розповідав співрозмовник агентства. Джерело говорило про блокування трьох злочинців. "За даними керівництва операції, група з п'яти підозрюваних у ході переслідування її в Спаському районі розділилася на дві частини. В одній - три, в іншій - дві людини", - говорив він.

На їхнє піймання кинуті всі сили: у небо підняли міліцейські вертольоти, з яких переглядають тайгу, на всіх основних дорогах чергують наряди ДПС, а головні магістралі охороняють танки. На в'їздах у великі міста Примор'я стоїть важка бойова техніка. Такі блокпости виставили на той випадок, якщо бандити підуть на прорив. "Нам поставили за мету впіймати бандитів до 12 червня - Дня незалежності Росії, - розповів один з офіцерів танкової бригади. - У нас є дозвіл стріляти на поразку".

Як вважається, усі напади - справа рук однієї й тієї ж банди. До кінця неясно, однак, скільки в ній людей. "Радіо Свобола" згадує не про п'ятьох, а про шістьох злочинцях, серед яких є учасники націоналістичних організацій. Крім того, за неофіційним даними, банда росте, до неї приєднуються нові добровольці, зазначає радіостанція. Один з місцевих націоналістичних сайтів висловлює припущення, що до "партизанів" могли приєднатися декілька ув'язнених, що збігли раніше з колонії.

Раніше приморській міліції вдалося вийти на слід бандитів, які звчинилии напад на конвой ДПС. Злочинців помітив у районі селища Новошахтинський близько опівночі за місцевим часом машиніст залізничного вантажного складу. Він бачив людей у камуфляжі, що зістрибували з вагонів, в одного з них у руках був автомат Калашникова.

За однією з версій, банда рухається убік Владивостока, де у них можливо є спільники. Якщо бандити доберуться до пункту призначення, їх розшук буде суттєво утруднений.

До пошуків злочинців підключилися сотні співробітників міліції Примор'я, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних структурах регіону. "У складі збройного угруповання - фізично міцні молоді люди. Старшому з них - 30 років. Кілька людей раніше пройшли спецпідготовку в армійських структурах і мають досвід бойових дій", - зазначило джерело.

Він зазначив, що на жвавих дорогах краю, у тому числі й на в'їзді у Владивосток, Уссурійськ і Находку, виставлені посилені озброєні наряди співробітників міліції, які перевіряють документи у водіїв і ведуть огляд салонів і багажників машин.

"Перевірки на багатьох дорогах викликали великі пробки. Із цієї причини багато жителів пригорода Владивостока спізнилися в середу ранком на роботу", - сказало джерело.

- Версії мотивів злочинів: помста за припинення операцій з лісом і ідейна "партизанщина"

Мотиви злочинів поки вірогідно не встановлені. За однією із версій, бандити були пов'язані з лісовим бізнесом і, після того як силовики припинили незаконні операції з деревиною, вирішили помститися. За іншою версією, злочинці діють із ідейних міркувань, пише "Комерсант".

Наприкінці квітня на адресу крайових УВС, прокуратури, суду, регіональних штаб-квартир деяких політичних партій прийшов анонімний лист, автор якого висунув ультиматум: до 11 травня повинна початися заміна керівних кадрів приморської міліції, прокуратури й суду. Правоохоронну систему краю автор послання назвав "корумпованою й беззаконною" і у випадку невиконання своїх вимог обіцяв розв'язати проти неї "партизанську війну".

Анонімний автор повідомив, що виступає від імені "патріотичних сил", і додав, що для боротьби вже заготовлена зброя й вибухівка.

Наявність такого листа газеті підтвердив керівник фракції КПРФ у законодавчих зборах Примор'я Володимир Беспалов. 8 червня на одному з націоналістичних сайтів Далекого Сходу було розміщено "Заклик партизанів", нібито підписане Романом Муромцевим. Автор заклику повідомляє, що разом з однодумцями вони "піднялися на боротьбу проти зла, яке поневолило нашу країну".

Втім, силовики поки не схильні зв'язувати цей заклик з нападами на міліціонерів, а представник слідчого управління у Примор'ї Ольга Левченко заявила виданню, що жодна з можливих версій мотивів дій бандитів поки не прийнята за основну.

- Батько "партизана"-скінхеда: він мстить міліції

Батько наймолодшого із приморських "партизанів" дав інтерв'ю, в якому пояснив мотиви свого сина й попросив владу дати злочинцям шанс здатися. Володимир Савченко, батько 18-річного Романа Савченко, попросив генералів УВС і ФСБ скасувати наказ стріляти на поразку й виразив готовність особисто вести переговори з бандою, пише PrimaMedia.

Ніколи раніше проблем із законом у Романа не було, затверджує батько. Хлопець вступив у морське училище у Владивостокі, збирався присвятити своє життя флоту. Нещодавно він повернувся з Калінінграду зі змагань у багатоборстві. У той же час Савченко-старший підтвердив, що його син був у групі скінхедів.

За словами Володимира Савченко, до крайності хлопців довело свавілля в Кіровській міліції. Батько Романа розповів, що напередодні всієї цієї історії його сина затримали кіровські міліціонери, звинуватили хлопця в крадіжці й стали вибивати визнання. Коли хлопця відпустили, він вирішив сховатися у лісі.

Інші жителі селища - Сухорада й Кавтун - теж постраждали від міліцейського "свавілля", затверджує Савченко-старший. "Сухорада 1,5 роки тому так побили, що він потім місяць у лікарні лежав. Мати сказала, що всі ребра йому переламали", - зазначив Володимир Миколайович.

Найбільше жителів Кіровського лякає наказ стріляти по злочинцях на поразку.

- Більшість приморців підтримують бандитів

Події, що відбуваються зараз на заході Примор'я, викликають широкий громадський резонанс. Зараз про це говорять практично всі. Причому тенденція однозначна: населення в більшості активно захищає вбивць і пише на інтернет-форумах гнівні слова на адресу співробітників міліції.

У крайовому УВС цими фактами просто шоковані, пише "Комсомольська правда". Коментарі "викликають побоювання із приводу здоров'я суспільства: воно явно важко хворе", - сказав газеті офіцер управління Михайло Константінов.

"Люди з піною в рота доводять, що міліціонерів потрібно вбивати, а злочинці - молодці. Це жах якийсь! А нікого не бентежить той факт, що в Ракітному загинув молодий мужик, який просто виконував свій обовязок? У лісах бігають прості бандити, які прикриваються ідеологією ", - говорить він.

На тих же форумах люди пишуть, що готові надати всіляку допомогу злочинцям.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1091 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ