Пт, 2024-03-29, 07:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 26 » Пенсійний вік для жінок підвищать у Швейцарії
11:18
Пенсійний вік для жінок підвищать у Швейцарії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Швейцарці підтримали на референдумі пропозицію підвищити пенсійний вік для жінок з 64 до 65 років. Тепер він відповідатиме пенсійному віку чоловіків у країні.

На референдумі, який відбувся у Швейцарії в неділю, 25 вересня, мешканці країни схвалили урядовий план пенсійної реформи. Він передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 64 до 65 років, щоб привести його у відповідність до пенсійного віку чоловіків.

Водночас винесена на референдум пропозиція щодо введення суворіших правил у тваринництві не здобуло підтримки більшості.

Підвищити пенсійний вік для жінок допомогли чоловіки

За даними уряду Швейцарії, зміни до пенсійної системи підтримали 50,57 відсотка голосів, підрахунок був завершений у всіх кантонах. Подібні реформи вже намагалися запровадити у 2004 та 2017 роках, але тоді вони не отримали необхідної підтримки населення.

Противники плану, включно з профспілками та лівими політичними партіями, зазначають, що жінки стикаються зі значною дискримінацією та в середньому отримують меншу зарплату, тобто отримують менші пенсії, ніж чоловіки.

За даними міністерства економіки Швейцарії, у 2020 році жінки отримували майже на 35 відсотків меншу пенсію, ніж чоловіки.

Опитування напередодні голосування показали, що реформу підтримують 70 відсотків чоловіків та лише 42 відсотки жінок. Ранні прогнози в неділю показали, що більшість виборців у німецькомовній частині Швейцарії підтримали реформу, тоді як франкомовний захід здебільшого був налаштований проти неї.

Окреме голосування щодо фінансування видатків, необхідних для проведення реформи, через підвищення податку з продажів набрало понад 55 відсотків підтримки.

Заборона "промислового фермерства" не пройшла

Також на референдум була винесена пропозиція щодо обмежень у тваринництві. Її підтримали трохи більше 37 відсотків населення, тому вона не була ухвалена. Пропозиція, підтримана організаціями захисту прав тварин і екологів, була спрямована на припинення "інтенсивного розведення", яке передбачає утримання багатьох тварин на невеликій закритій території, щоб виробляти велику кількість м'яса, яєць або молока з найменшими видатками.

Уряд Швейцарії виступив проти цієї пропозиції, стверджуючи, що це призведе до підвищення цін, і заявивши, що в Швейцарії вже діють суворі закони про гідне поводження з тваринами. На думку представників влади, відповідні обмеження також могли б викликати проблеми з торговими партнерами щодо імпорту продуктів тваринного походження.

Опитування громадської думки демонстрували, що спочатку пропозиція отримала підтримку, але згодом вона скоротилася, частково через спротив власників худоби. Прихильники наголосили, що раді широкій дискусії з цього питання.

Швейцарія, ймовірно, є найвідомішим у світі практиком "прямої демократії", де різноманітні законодавчі зміни часто виносяться на публічне голосування для остаточного рішення. Як правило, щороку відбувається чотири раунди референдумів щодо низки питань. Більш серйозні зміни, такі як зміна конституції або приєднання до наднаціональної організації, повинні пройти публічне голосування, перш ніж вони зможуть стати законом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 275 | Додав: adminA | Теги: жінки, пенсійний вік, Швейцаріїя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ