Пт, 2024-04-26, 07:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Пенсіонерку посадили за вінок Януковича, двоє людей - невиїзні
14:52
Пенсіонерку посадили за вінок Януковича, двоє людей - невиїзні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

65-ти річну пенсіонерку Галину Швидку заарештували на 10 діб за те, що вона відрізала ім’я президента від стрічки на його вінку Тарасові Шевченку. Таке рішення виніс сьогодні Шевченківський райсуд Києва, повідомив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Сас, який був присутній на засіданні.

"Те, що сьогодні було вчинено у Шевченківському райсуді під головуванням судді Кравця, є ніщо інше як залякування власних громадян висловлювати свою думку, погляди і переконання. Я вважаю це одним із штрихів диктатури, що встановлюється в Україні", - цитує Саса прес-служба "Батьківщини".

- Вболівальника "Динамо" Кориновського відпустили на підписку про невиїзд в статусі підозрюваного

За словами народного депутата, суддя застосував до 65-річної жінки, яка прийшла мирно святкувати 20-річчя Незалежності, найтяжчу міру адміністративного покарання. "Це при тому, що Галина Миколаївна має низку подяк і нагород з роботи і характеризується як добропорядна людина", - зазначив Сергій Сас.

Він також повідомив, що у ході судового розгляду так і не було доведено, що вінок є майном президента Януковича.

За інформацією Саса, адміністративне покарання жінка "відбуватиме у СІЗО на Дарниці разом з алкоголіками, проститутками і наркоманами".

Нагадаємо, "злочин" Галини Швидкої полягав у тому, що 24 серпня вона на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище "гаранта" від стрічки на вінку "Тарасу Шевченку від Віктора Януковича".

Міліція у суді стверджувала, ніби вінок належить Януковичу, і своїми діями Швидка пошкодила його майно. На думку ж представників "Батьківщини", Швидка "в міру свого розуміння захищала пам’ять Шевченка".

Двох "хуліганів" відпустили під підписку про невиїзд за акції опозиції 24 серпня

Міліція звільнила під підписку про невиїзд двох учасників акції опозиції у Києві 24 серпня, які були затримані 26 серпня за підозрою у скоєнні хуліганських дій.

Киянин і житель Дніпропетровської області, віком близько 30 років, були затримані для дачі пояснень щодо їх дій 24 серпня у порядку ст.115 КПК (затримання слідчим підозрюваного у вчиненні злочину), повідомили у столичній міліції.

Водночас у міліції зазначили, що затриманим пред'явлено обвинувачення за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Обом обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

За словами представників столичної міліції, затримані - 30-річні чоловіки, які під час акції "поводили себе надзвичайно активно". Їхні прізвища зараз не розголошуються.

"Враховуючи те, що грубе порушення громадського порядку відбувалося з мотивів явної неповаги до суспільства і було пов'язане з опором представникам влади, які охороняли громадський порядок, активісти можуть бути позбавлені волі на строк від двох до п'яти років", - зазначили в міліції.

Нагадаємо, за фактами сутичок 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Останніми днями міліція активно викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, лідера партії "За Україну" В’ячеслава Кириленка та депутата Левка Лук’яненка. Усього викликано 18 депутатів, а також громадських активістів і простих мітингувальників.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 833 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ