Пт, 2024-03-29, 16:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 9 » Пентагон заявив про спробу Ірану збити американський безпілотник. США наклали нові санкції на Іран
12:28
Пентагон заявив про спробу Ірану збити американський безпілотник. США наклали нові санкції на Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

США схвалили новий великий пакет санкцій проти Ірану. Дія нових заходів буде поширюватися як на державні установи, так і на окремих чиновників, яких Вашингтон звинувачує у причетності до цензури.

Серед осіб, до яких запроваджено санкції, міністр комунікацій та інформації Ірану Реза Тагіпур, якого США звинувачують у тому, що за його розпорядженням були створені перешкоди супутниковому мовленню в країні і обмежено підключення до Інтернету.

Крім того, нові санкції поширюються на Національну іранську нафтову компанію і тегеранські Університет імені імама Хусейна та Університет медичних наук.

Міністерство фінансів США також оголосило про запровадження санкцій проти кількох іранських громадян і організацій за їхню причетність до порушень прав людини, підтримку тероризму і діяльності, пов'язаної з поширенням зброї. Всього під дію обмежень потрапили 17 фізичних та юридичних осіб.

Цим людям заборонено в'їжджати на територію США. Їхні активи, що опинилися в руках американської влади, буде заморожено. Крім того, громадянам США відтепер забороняється вести будь-які справи з людьми, відомствами, навчальними закладами та фірмами, на які накладено санкції.

Влітку 2012 року США, Канада, Великобританія і держави ЄС схвалили цілу низку санкцій, зокрема, нафтове ембарго, щодо Ісламської Республіки, які призвели до обвалу іранської валюти і серйозних економічних труднощів.

У жовтні президент США Барак Обама затвердив перелік заходів, необхідних для реалізації чергового пакету санкцій щодо Ірану.

Пентагон заявив про спробу Ірану збити американський безпілотник

У четвер, 8 листопада, представники Пентагону заявили про атаку Ірану на безпілотник ВПС США.

За словами представника військового відомства, Іран атакував безпілотник у районі Перської затоки 1 листопада. Апарат не отримав пошкоджень і повернувся на базу.

У Пентагоні наголосили, що безпілотник здійснював "планове спостереження", не порушував кордонів повітряного простору Ірану і перебував над міжнародними водами.

США зауважили, що після інциденту зв'язалися з Тегераном і поставили Іран до відома про намір продовжувати регулярні польоти безпілотників над міжнародними водами в Перській затоці.

У Пентагоні також зазначили, що володіють "широким діапазоном" як дипломатичних, так і військових можливостей відповіді на атаки проти них і скористаються ним "у разі необхідності".

Представник Пентагону зазначив, що літальний апарат не був оснащений будь-якими озброєннями, зокрема ракетами. Він вів спостереження за ситуацією в Перській затоці, тобто здійснював розвідувальну місію.

Це був перший випадок обстрілу іранськими військовими літаками неозброєного американського БПЛА.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: пентагон, американський безпілотник, США, санкції, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ