Пт, 2024-03-29, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Передати владу коаліції Іванішвілі без ексцесів має намір Саакашвілі
16:49
Передати владу коаліції Іванішвілі без ексцесів має намір Саакашвілі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент Грузії Михайло Саакашвілі пообіцяв, що передача виконавчої влади в країні, де перемогла на парламентських виборах коаліції "Грузинська мрія", буде відбуватися без жодних ексцесів, пише сайт "Новини-Грузія".

"Вперше в цьому регіоні, в цьому просторі відбувається мирна передача частини виконавчої влади. Грузинський народ зробив свій вибір, і ми говоримо, що поважаємо вибір грузинського народу", - сказав Саакашвілі на брифінгу, який відбувся у вівторок, 9 жовтня, після його зустрічі з кандидатом на пост прем'єр-міністра, лідером "Грузинської мрії" Бідзіною Іванішвілі.

Зустріч президента Грузії Михайла Саакашвілі з Бідзіною Іванішвілі пройшла в рамках процесу мирної передачі влади після перемоги "Грузинської мрії" на парламентських виборах.

"Ми говорили і ні для кого немає несподіванки в тому, що між нами залишаються фундаментальні суперечності з багатьох політичних і національних питань. Але ми, як влада, що має відповідальність, і я як президент, який є гарантом Конституції, забезпечимо, щоб передача влади уряду відбулася без ексцесів", - сказав президент.

"І в історії Грузії вперше з урахуванням інтересів грузинського народу відбулося збереження демократії", - додав Саакашвілі.

За словами президента, головне, щоб в Грузії завжди була демократія, щоб проводилися вільні вибори.

"Головне, щоб демократія посилювалася і завжди була можливість її розвитку. І щоб у грузинського народу були кращі перспективи. Я, як президент Грузії, буду піклуватися про те, щоб інтереси грузинського народу були захищені, і це буде моєю рушійною силою в майбутні місяці і роки", - заявив Саакашвілі.

За його словами, всі повинні бути зараз сконцентровані на майбутньому, незважаючи на фундаментальні відмінності в думках майже з усіх питань.

"Я сподіваюся, у нас вийде провести всі процеси в конституційних і демократичних рамках", - зазначив Саакашвілі.

Іванішвілі заявив про збіг думок з президентом Грузії щодо зовнішньої політики

Кандидат у прем'єр-міністри Грузії, лідер коаліції "Грузинська мрія", яка виграла парламентські вибори, Бідзіна Іванішвілі за підсумками зустрічі з президентом Михайлом Саакашвілі у свою чергу заявив про збіг думок стосовно зовнішньої політики, у питаннях подальшого зближення Грузії з НАТО і ЄС.

"У цьому плані у нас збіг думок. Наша стратегія - європейська та євроатлантична інтеграція", - сказав Іванішвілі журналістам, підкресливши, що через деякий час Грузія обов'язково стане членом НАТО.

Іванішвілі не конкретизував, які теми, крім зовнішньої політики, обговорювалися на переговорах.

Коментуючи сам факт переговорів з Михайлом Саакашвілі, лідер "Грузинської мрії" заявив, що "ця зустріч продемонструвала те, що ми - культурна нація".

Іванішвілі ще раз заявив, що зміни влади в Грузії коаліції вдалося домогтися мирним демократичним шляхом, "гідно відповідаючи на негідну поведінку опонентів".

До сьогоднішнього раунду переговорів у Тбілісі відбулися дві зустрічі робочих груп представників "Грузинської мрії" і Єдиного національного руху, який вже оголосив про свій перехід в опозицію після початку роботи нового парламенту.

Напередодні Іванішвілі оголосив список кандидатів на пости міністрів у новому уряду і розповів, кого бачить у президентському кріслі. З вівторка, 9 жовтня, у всіх державних відомства як спостерігачі почали працювати представники "Грузинської мрії".

Зазначимо, на минулих у понеділок, 1 жовтня, парламентських виборах у Грузії перемогла опозиційна коаліція "Грузинська мрія" на чолі з лідером Іванішвілі. За даними ЦВК Грузії, за опозиційний блок проголосували 54,85% виборців, за Єдиний національний рух Михайла Саакашвілі - 40,43%. Михайло Саакашвілі визнав поразку своєї партії на парламентських виборах.

Як повідомлялося, Іванішвілі заявляв, що сподівається повернути собі громадянство Грузії і буде затверджений новим парламентом на посаді прем'єр-міністра.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Іванішвілі без ексцесів, СААКАШВІЛІ, владу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ