Пт, 2024-04-26, 10:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 30 » Передвиборча кампанія в Єгипті стартує
16:47
Передвиборча кампанія в Єгипті стартує
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У понеділок, 30 квітня, в Єгипті стартує кампанія з виборів президента. Незважаючи на те, що агітація дозволена тільки з сьогоднішнього дня, на вулицях єгипетських міст ще кілька тижнів тому з'явилися численні плакати кандидатів на вищий державний пост, передає РИА "Новости".

У найбільших містах вже проходять передвиборчі збори і мітинги.

У той же час з понеділка, як очікується, почнеться масова агітація в ЗМІ.

Протягом передвиборної агітації претендентам на вищий державний пост дозволяється проводити зустрічі з виборцями і прес-конференції для ознайомлення громадськості з програмами. Категорично забороняється торкатися питання особистого життя інших кандидатів, членів їх сімей, застосовувати силу проти опонентів або загрожувати їм, зазіхати на національну єдність і засади єгипетського суспільства.

Крім того, Виборчком Єгипту застерігає від надання грошової допомоги, подарунків виборцям у ході передвиборної кампанії.

Кожному з кандидатів в президенти Єгипту буде безкоштовно надано в цілому годину ефірного часу на державних телеканалах. Порушникам правил передвиборної агітації загрожує тюремне ув'язнення на термін від одного року і грошовий штраф.

Комісія з виборів президента Єгипту заборонила кандидатам використовувати релігійні гасла, а також місця відправлення релігійного культу (мечеті і церкви) у передвиборній агітації.

Згідно із затвердженими правилами, забороняється використовувати у передвиборчих цілях державні установи та транспорт, навчальні заклади, бюджетні кошти.

Офіційно передвиборна агітація завершується опівночі 21 травня. Перший тур виборів президента Єгипту пройде, як очікується 23-24 травня. Другий тур виборів, якщо він буде необхідний, відбудеться 16 і 17 червня. Остаточні підсумки голосування за кандидатуру президента в Єгипті оголосять 21 червня.

Спостерігачі очікують запеклої боротьби між 13-ма кандидатами, допущеними до участі у виборах. Вперше за десятиліття в Єгипті ніхто не береться передбачити підсумок голосування.

Останні опитування громадської думки показують, що найпопулярнішим кандидатом на президентський пост є колишній генеральний секретар Ліги арабських держав і екс-міністр закордонних справ Амр Муса. Вважається, що за нього віддадуть голоси всі ті, хто виступає за стабільність і спадкоємність в Єгипті, а також побоюється зростаючого впливу ісламістів на політичне життя країни. У той же час, Муса є найстарішим кандидатом - йому вже 76 років.

Йому протистоять кандидати ісламського спрямування. Зокрема, голова Партії свободи і справедливості - політичного крила асоціації Братів-мусульман Мухаммед Мурсі.

У той же час, єгипетським ісламістам так і не вдалося домовитися про висунення єдиного кандидата на пост президента Єгипту.

Єгипетські "Брати-мусульмани" і салафітська партія "Ан-Нур" завоювали більшість місць в парламенті. Однак на президентських виборах їм доведеться зіткнутися з більш серйознішою конкуренцією - кандидатами, які відстоюють світську державу в Єгипті.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Єгипті стартує передвиборча кампані
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ